Thuis bij een Minimalist - Keuken en Rommella

Thuis bij een Minimalist - Keuken en Rommella


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Sommige mensen volgen vanaf het begin mijn blogs over minimalisme. En af en toe ontvang ik berichtjes in de trant van "maar hoe doe JIJ dat dan"? Daarom leek het me leuk jullie bij mij binnen te laten kijken. Welkom in de keuken!


Dit is mijn keuken; simpel, veel wit, licht en schoon. Wat je niet ziet op de foto is dat er rechts nog een kastje is. Zes kastjes dus, en twee lades. Hieronder zie je op de linkerfoto mijn twee bovenkastjes. Hierin bewaar ik mijn bakvormen en ovenschalen, bekers en glaswerk. In het rechterkastje bewaar ik mijn schoteltjes, serveerschalen, schalen, ontbijtborden, pastaborden, dinerborden, kommetjes en eierdopjes. Bovenin zie je mijn melk- en suikerstelletje. Ik word er erg blij van om deze neer te zetten als ik bezoek heb. 

De middelste foto is de rommella. Weinig rommel, he? Ook die la is georganiseerd, zodat de dingen die je daar typisch vindt, zoals batterijen, snel te vinden zijn. Rechts zie je de bestekla; wat kapot gaat in de toekomst zal ik vervangen door duurzaam bestek van bamboe.


Op de linkerfoto hierboven mijn kastje met snijplanken, een bokaal met herbruikbare brood-, groente- en fruit-tasjes, twee Doppers, en een voorraad schonen glazen potten met deksel die ik gebruik voor het bewaren van restjes, meenemen van eten naar het werk, of het drinken van mijn smoothies. Daarnaast de pannenkast, de grootste pan is voor het maken van wasmiddel. Op de rechterfoto de voorraadkast, met bovenin weckpotten en superfoods, kruiden en soepen op de tweede plank, en onderin ontbijtproducten en thee. 

Hiernaast het gootsteenkastje. Ik maak heel weinig afval dus heb aan een klein bakje genoeg, waar in gevonden of gekregen plastic tassen in doe om ze her te gebruiken als vuilniszak, en daarnaast alleen natuurlijke schoonmaak-middelen zoals azijn, backing soda, huishoudzeep e.d. Het afwasrek staat alleen bovenop als er afwas is.

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Je brengt me op het idee om mijn kastjes weer te doen. Eerst de vriezer nog schoonmaken!
| 20:47 |
Heel leuk en inspirerend.
Je hebt geen koelkast?
Doe je dan elke dag boodschappen ofzo en als je wat over hebt gooi je het dan weg?
| 20:32 |
Nee, beiden niet. Ik doe eens per week boodschappen. Spullen die koud moeten blijven zet ik op een koele plek, nu is dat in de tuin. Ik gooi nooit restjes weg maar koop afgemeten.
| 20:35 |
Oja dat is nu wel te doen, maar in de zomer wel lastig.
Wij zijn met 5 personen dus dat wordt denk ik wel lastig, ik gebruik sowieso de vriezer veel.
| 20:44 |
Heerlijk wat netjes....
Mijn kastjes moet ik ook nodig weer door.
| 19:42 |
Geeft zoveel voldoening!
| 20:35 |
leuk dat je ons mee laat kijken in je huis
| 18:27 |
Vind het leuk dat je op visite kwam!
| 20:34 |
ziet er netjes uit hoor!
| 14:22 |
Dank je wel!
| 20:34 |
leuk om te zien
| 18:32 |
Leuk!
| 20:34 |
Mooie waterkoker. Keurig alles aan kant. Dikke pluim, ook voor de goedverzorgde blog en uiteraard het interieur.
| 21:01 |
Dank je wel!
| 20:34 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen