Circulair Leven - WTF is Dat en Hoe Pak je dat Aan?

Circulair Leven - WTF is Dat en Hoe Pak je dat Aan?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mensen die "bewust" leven, met respect voor flora en fauna, en mensen die proberen hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, hebben er vast al eens van gehoord; circulair leven. Maar wat is het eigenlijk? En wat kun jij doen?

Volgens een onderzoek van de Gemeente Haarlem wordt circulair leven als volgt gedefinieerd;
"Circulaire economie krijgt de laatste tijd steeds meer aandacht. In de huidige economie gaat veel opgewekte energie verloren en worden veel producten aan het eind van hun levensduur weggegooid. Een circulaire economie draait om het efficiënt gebruiken van grondstoffen. Hergebruik van producten is een goed voorbeeld van circulaire economie."

Bovenstaand schema (bron? klik!) laat duidelijk zien wat circulair leven globaal betekent.

Een voorbeeld uit de praktijk;
Achter in mijn tuin wonen drie kippen, Annabel, Zarah en Coby. De dames geven mij eieren. Zij eten mijn etensresten op, van groenten en fruit. Maar ook hun eigen eierschalen. Hun mest gebruik ik om mijn moestuin te bemesten. Waar ik vervolgens weer de groenten en fruit oogst, die ik klaar maak, op eet, en waarvan ik de restjes weer aan de kippen geef, die weer mesten, waarmee ik mijn tuin bemest, waardoor ik weer oogst, kook, en restjes aan de kippen geef.

Een voorbeeld uit de praktijk;
Ik douche iedere avond, als ik kleding heb met vlekken die moet voorweken, gaat die mee onder de douche, waar het automatisch voorweekt vóór het de machine in gaat. Waardoor de wasmachine minder water nodig heeft.

Wat doe jij voor een circulair leven?

 


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 

Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mijn schoonmaak middel kan de tuin in, is de basis van het fermenteren van mijn keuken afval, alles uit de tuin gaat er op terug. Ik herstel kleding, 

yoo.rs/carinaschoorl/blog/veilig-schoonmaken-met-micro-organismen-1521579680.html?Ysid=88522
| 23:10 |
Te veel om op te noemen. Bij ons wordt alles hergebruikt en opgebruikt kleine uitzonderingen daargelaten. Afijn je kent me.
| 07:32 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen