10 #Minimalisten Die Mij Inspireren #Minimalisme

10 #Minimalisten Die Mij Inspireren #Minimalisme


Toen ik in aanraking kwam met het minimalisme heb ik eindeloos veel boeken gelezen, filmpjes gekeken en lezingen aangehoord; ik wilde alles weten van deze manier van leven en ik kwam in mijn zoektocht verschillende inspiratiebronnen tegen. Sommigen waren minimalist vanuit het oogpunt van ontspullen of opruimen, sommigen omdat ze geen afval wilde creëren of omdat ze simpelweg geen ballast willen zodat ze zo veel mogelijk kunnen reizen. Al deze individuen waren voor mij, op hun eigen manier, een enorme inspiratie, en misschien kunnen ze dat ook voor jou zijn! Na het maken van de lijst zag ik dat het exact 5 vrouwen en 5 mannen zijn, dus wat dat betreft ben ik ook nog eens reuze ethisch verantwoord bezig :-). De volgorde is niet willekeurig; in deze volgorde kwamen ze in mijn leven en daarmee hebben ze bijgedragen aan mijn vorming tot minimaliste. Geniet ervan.

1. Bea Johnson - van oorsprong Franse (maar Engels sprekende) goeroe op het gebied van leven zonder afval. Hoewel het onderwerp "afval" bij haar centraal staat, maken de beelden van haar huis en de liefde waarmee ze over haar leven vertelt duidelijk dat het hier om een echte minimaliste gaat. Een inspirerende vrouw met een charmant Frans accent.

2. Marie Kondo - wie kent haar niet? Japanse opruim-goeroe die velen van ons minimalisten aanspoorde om alles weg te doen waar we niet van houden. Een minimaliste pur-sang. Een grote inspiratiebron voor mij. Soms wat zweverig, maar nooit opdringend. Enige nadeel is dat ik haar stem vreselijk vind om naar te luisteren, ik lees haar liever.

3. Joshua Becker - de eerste man op de lijst, is iemand waar ik graag naar luister. De vaak simpele oplossingen, pretentieloos uitgesproken, worden door hem beeldend aan je voorgelegd. Hij geeft ruimte tot nadenken en inspireert enorm. Heeft een prettige stem om naar te luisteren.

4. Sarah Nourse - deze Amerikaanse dame vlogt fanatiek, samen met haar Zwitserse echtgenoot. Ze reizen de hele wereld over met alles wat ze bezitten in slechts 4 kleine rol-koffers. Omdat minimalisme niet het voornaamste onderwerp is van haar blog, maar ze alles bespreekt wat er in haar leven gebeurt, blijft het afwisselend en leuk om naar te kijken. Ze maakt mooie beelden in prachtige steden over de hele wereld. Eet vegan.

5. Colin Wright - besloot alles wat hij had weg te doen en te gaan reizen. Zijn volgers beslissen iedere vier maanden wat zijn nieuwe land van bestemming zal zijn. Colin is gaan minimaliseren en minimalistisch gaan leven om zijn droom waar te maken; de wereld over reizen. Humoristisch en doortastend. Fijne stem en fijn om naar te kijken. Grote inspiratie voor mij.

6. Ryan Nicodemus - de donkerharige helft van The Minimalists. Staat bij mij boven zijn blonde wederhelft, omdat ik zijn stem en zijn nonchalance prettiger vind om naar te kijken en luisteren dan die van zijn partner-in-crime. Een inspirerend levensverhaal leidde tot minimalisme, en daarmee tot geluk. Reist nu de wereld over met Joshua om het evangelie van het minimalisme te verspreiden. Hebben ook een fijne podcast.

7. Joshua Fields Millburn - de energieke en enthousiaste van de twee Minimalists. Heeft een heftig leven achter de rug en doet je inzien dat verandering altijd mogelijk is en nooit te laat komt. Van zakenman tot 100% minimalist in vrij korte tijd. Ook een goed auteur; bracht samen met Ryan ook boeken uit.

8. Victoria FH - de, in mijn ogen, schitterende vrouw die schuil gaat achter het alter-ego FemmeHead. Houdt zich niet alleen bezig met minimalisme, maar ook met, onder andere, vegan eten. Omdat ze zo naturel mooi is, een fijne stem heeft met weinig accent en haar filmpjes mooi zijn belicht, is ze een genot om naar te kijken.

9. Leo Babauta - deze minimalist bewijst dat je ook met een groot gezin echt een minimalistische levensstijl kunt hebben. Is humoristisch, lacht aanstekelijk en is fijn om naar te kijken en te luisteren.

10. Jenny Mustard - deze volbloed minimaliste maakt schitterende video's met prachtige montage en bewerkingen in haar beeldschone appartement. Ook een aanrader als je van minimalistische mode houdt. Het feit dat Jenny geen wenkbrauwen heeft, zich erg heftig opmaakt en een bijzonder accent heeft, wil mij nogal eens afleiden en dit maakt dat ze op de laatste plaats eindigt in mijn top 10. Echter wel een dusdanig fenomeen dat ze niet mag missen in het lijstje.

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk zo'n overzicht. Eigenlijk geen idee wie mij het meest aanspreekt. Alleen zou ik voor de reizigers gaan. Persoonlijk vind ik iedereen die, om wat voor reden dan ook ontspult en vrolijkheid uitstraalt top!
| 12:17 |
Ja, maar sommigen mensen vertellen passioneler en dus motiverender dan anderen.
| 13:10 |
Dat is zeker waar.. vond dat opgemaakte gezicht wel een goede ik zou ook heel erg afgeleid zijn
| 16:18 |
Mooie lijst met Minimalisten t en ik ga zeker sommige eens opzoeken om er meer van te weten. Ik ken de meeste eigenlijk nog niet op onze Marie Kondo na dan ;)
| 22:28 |
Weer wat geleerd, dus! :-)
| 00:49 |
Wat leuk, fijn dat jij deze moeite nam en t zo voor ons plaatste, bedankt
| 09:55 |
Leuk! "GMVDMinimalism is een jonge vrouw die met veel plezier schrijft over besparen, minimalisme, bezuinigen, consuminderen en ontspullen. Daarnaast is zij gek op haar poes Sientje en haar twee paarden, Opa Paard en Oma Paard. Je kunt haar volgen onder de naam GMVDMinimalism op Facebook en hier op Yoors."
| 09:56 |
haahaha top- k zet je op volgen
| 10:13 |
heel erg interessant. met de term minimalisme was ik wel bekend, dat het ook daarvoor voorbeelden geeft is voor mij compleet nieuw, maar dat maakt het ook weer interessant natuurlijk. Ik da dit ook eens verder onderzoeken. Dank voor je tips
| 10:38 |
In Nederland Jelle Hermus niet vergeten (weet ik als Belgische,haha. )
| 19:08 |
Dit zijn de tien die mij het meeste inspireerden, daar hoort Jelle Derckx niet bij, en Jelle Hermus ook niet. :-) Al hebben zij beiden zeker een aantal goede filmpjes op YouTube.
| 05:23 |
Dit boeit me wel. De meesten ken ik niet en ik ben van plan om me erin te verdiepen. Dat reizen speelt ook al een tijdje in mijn hoofd. Maar het is die grote stap zetten, nietwaar ? Ik ga je volgen en me wat 'inlezen', die mensen hun leven eens induiken... Dank je wel om het onder mijn aandacht te brengen.
| 15:41 |
Graag gedaan en veel plezier op je ontdekkingstocht!
| 15:42 |
hey this was a really cool read!
| 13:03 |
Thanks for your comment! Have a nice day!
| 13:42 |
Ik ga je volgen..interessant
| 11:34 |
Leuk! Fijne dag!
| 13:43 |
Wow! Over inspirerende mensen gesproken. Zij zijn dat zeker! Ik had tot op heden van geen van hen gehoord. Dank voor het delen!
| 10:52 |
Heel graag gedaan en dank je wel voor je reactie!
| 13:43 |
Ook heel graag gedaan. Artikel gedeeld overigens.
| 13:49 |
ik ga ze opzoeken op YT
| 22:53 |
Leuk, zeker doen!
| 22:59 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden