×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


De 5 Items Die Iedere #Minimalist Moet Hebben

De 5 Items Die Iedere #Minimalist Moet Hebben


Bron bovenstaande foto: www.ereaderstore.nl

Natuurlijk MOET een minimalist niets hebben waar hij of zij niet echt heel blij van wordt, maar er zijn een aantal items/handigheidjes die mij echt hebben geholpen met minimaliseren.

1. Goed en snel Internet met een solide verbinding.

Goed en snel Internet heeft me enorm geholpen met minimaliseren. Hierdoor kon ik mijn televisie-abonnement opzeggen, want mijn Internet is snel genoeg om via Apple TV live te streamen of programma's terug te kijken. Ook kun je met goed Internet makkelijk muziek downloaden, video's kijken via YouTube en wat al niet meer. Hierdoor konden mijn DVD-speler, DVD's, CD's en televisieabonnement de deur uit. Ook helpt snel Internet je omdat je dan kunt bellen via Internet, met behulp van Skype, WhatsApp of FaceTime, zonder geïrriteerd te raken door je trage verbinding.

2. Goede seconden-lijm.

Ik zweer bij een tube seconden-lijm, hier kun je ontzettend veel mee repareren; iets wat breekt maar ook bijvoorbeeld een stukje van de zool van je schoen die los zit. Of die mond van je stofzuiger die steeds los schiet.

3. Fijne glazen containers.

Het bleek dat een grote maat pindakaas-pot van het huismerk van Albert Heijn de perfecte maat container was voor mij. Mijn plastic bakjes konden allemaal de deur uit en ik gebruik alleen nog maar de pindakaas-potten. Je kunt er lekdicht in vervoeren; yoghurt met cruesli, een salade, soep, een handje nootjes, fruit; alles! Omdat ze multi-inzetbaar zijn, heb ik meer niet nodig. Ik berg er zelf de zaden voor in de moestuin in op. Glazen potten zijn koning!

4. Een waslijn-cassette.


Een waslijn-cassette is de beste uitvinding in mijn huis. Hij hangt bij mij in het trappengat, en kan opgerold worden als je hem niet gebruikt. Dit scheelt vreselijk veel ruimte, de kat springt er niet op, en je hebt geen droger nodig. Omdat de cassette erg weinig ruimte inneemt, past het makkelijk in een minimalistisch ingericht huis. Ik zweer bij die van Brabantia, maar ze zijn ook in goedkope uitvoeringen te koop.

Bron ingezette foto: www.voordeelmuis.nl


5. De App Storytel
Natuurlijk kun je kiezen voor een e-reader of een e-readerapp op je telefoon of tablet. Ik ben echter helemaal om sinds ik de app Storytel heb gedownload. Deze app geeft je de mogelijkheid je boeken te lezen of luisteren, er staan altijd de nieuwste boeken op, en de boeken die je op je boekenplank hebt staan, blijven daar ook staan. De beste app die ik heb gedownload, en door de combinatie van lezen en luisteren lees ik nu gemiddeld 20 boeken per maand.

"GMVDMinimalism is een schrijfster die met veel plezier stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend én simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt. Ze woont samen met poes Sientje en kippen Annabel en Zarah midden in Nederland. Als fanatieke veganiste en minimaliste met een groen en duurzaam hart neemt ze geen blad voor haar mond. Ze schreef ook een boek, 'Groots Leven met een Klein Budget', wat je HIER kunt kopen.  Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels?  

Wordt dan lid van haar Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties