De 5 Redenen Dat Ik Me Tot Het #Minimalisme Bekeerde

De 5 Redenen Dat Ik Me Tot Het #Minimalisme Bekeerde


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Voor mij zijn er 5 belangrijke redenen dat ik me "bekeerde" tot het minimalisme:


1. Ik wilde bezuinigen:

Ik stond op een punt in mijn leven dat ik bang was mijn baan te verliezen. Ik wilde keihard bezuinigen. Ik zegde mijn abonnement op de LINDA. op, ik verlaagde mijn maandelijkse energie-rekening, stopte mijn televisie-abonnement, besloot tweedehands te kopen en ik besloot te ontspullen met als doel de spullen die ik over had om te zetten in spaargeld. Het simpele leven beviel me zo goed, dat ik er steeds meer over ging lezen, en zo kwam ik in aanraking met het begrip 'minimalisme'. En ik verloor mijn baan niet eens.

2. Ik wilde het milieu en de planeet sparen:

Toen ik steeds meer ging lezen en bekijken over minimalisme, werd het me ook steeds duidelijker dat het enorme consumeren wat niet-minimalisten doen, de aarde en het milieu enorm belast. Om het milieu te sparen besloot ik alleen nog maar tweedehands te kopen, tenzij niet anders mogelijk, om de aarde meer productie en afval te besparen. Ik besloot minder fossiele stoffen te gebruiken en dus verder te besparen op gas en elektra. Ik besloot minder afval te produceren door eigen groente en fruit te verbouwen, spullen te repareren in plaats van weg te gooien, et cetera. 

3. Ik vind het gewoon mooi:

Een rustig of zelfs kaal ingericht huis vind ik prachtig! Toen ik erachter kwam dat minimalisme gaat over het elimineren van spullen waar je niet blij van wordt, zodat er meer ruimte en geld overblijft voor dingen die je echt blij maken, besefte ik waarom ik het zo mooi vind; alle spullen die ik nu nog heb vind ik waardevol, maken me gelukkig of zijn gewoon heel erg mooi. Een minimalistische inrichting is dus ook gewoon iets wat ik heel mooi vind. Hoe minder spullen ik had, hoe mooier ik mijn huis vond worden!

4. Ik wilde meer rust en minder stress:

Door minder spullen te hebben en minder tijd te besteden aan dingen die niet belangrijk voor me zijn, bleef er meer tijd over voor kwalitatieve rust en tijd, die ik tot op de dag van vandaag spendeer aan uitslapen en vroeg naar bed gaan, werken in de moestuin, goed eten bereiden, lezen, vrijwilligerswerk en bezig zijn met mijn paarden. Minder spullen betekent ook minder huishouden, dus dat is heerlijk meegenomen.

5. Ik wilde gelukkig zijn:

Hoe meer ik las over minimalisme en minimalisten, hoe meer me opviel hoe simpelweg gelukkig de meeste minimalisten zijn. En nu ik een jaar verder ben, en mezelf echt minimaliste kan noemen, ben ik zelf ook gelukkiger dan ooit!

 

5 Hardnekkige Misverstanden over #Minimalisme

Er heersen ook nog wat hardnekkige misverstanden op het gebied van minimalisme. Heb jij daar wel eens mee te maken?

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt. Ze woont samen met haar poes Sientje en haar kippen Annabel en Zarah midden in Nederland. Als fanatieke veganiste en minimaliste met een groen en duurzaam hart neemt ze geen blad voor haar mond.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels?  

Wordt dan lid van haar Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Inspirerend om te lezen! Deze
zin kan mij ook blij maken ;)Het elimineren van spullen waar je niet blij van wordt, zodat er meer ruimte en geld overblijft voor dingen die je echt blij maken,
| 23:25 |
Ik ben langzaam aan een start aan het maken...
| 20:37 |
Heel veel succes en plezier daarmee! Het komt allemaal goed!
| 20:38 |
Ik vond mezelf al heel knap bezig hahaha... ik ben geen hamsteraar. Maar heb wel heel veel spullen en kan slecht afstand nemen.
| 20:47 |
Interessant verhaal. Ken je ook de docu reeks minime? Spreekt een groot doelgroep aan! Dus heel goed
| 21:25 |
Ken ik niet! Hoe, wat, waar?
| 20:38 |
Hier kun je alles erover vinden: www.bedrock.nl/category/watch/mini-my-life/ :)
| 11:47 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen