×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
De Bucket List van een Minimalist - #Bucketlist

De Bucket List van een Minimalist - #Bucketlist


Op de gemiddelde bucket-list zie je toch nog wel wat materialistische dingen voorbij komen, zoals "rijden in een Ferrari" of "een echte Gucci jurk kopen", maar de emmer-lijst van een minimalist is natuurlijk totaal niet materialistisch. Die gaat juist om ervaringen. Hieronder vind je mijn bucketlist vol ervaringen die ik heel graag nog eens zou willen meemaken. Ik hoop dat het mij gegeven is. Alle onderstreepten zijn reeds uitgevoerd.

A. Als geboren Amsterdammer wil ik graag nog eens een hele foute en toeristische rondvaart maken door de grachten van Amsterdam. Dat heb ik dus nog nooit gedaan. En dat wil ik wél; mijn geboortestad vanaf de grachten bekijken.

B. Mijn B, ballonvaren, heb ik al kunnen waarmaken. Wat was dat bijzonder en met niets te vergelijken, het was niet eng, maar wel heel surrealistisch. Echt een aanrader, ik zou iedereen het willen aanraden.

C. Dit is misschien een hele afwijkende, waar niemand zich in kan vinden, maar ik ben al van kinds af aan een enorm fan van Mariah Carey. Ik wil haar graag nog één keer ontmoeten voordat ze zelf doorheeft dat haar carrière voorbij is. Dit gaat gebeuren, in December staat ze in de Ziggo Dome!

D. Eén van mijn allergrootste wensen als doorgeslagen idioot die minimaal eens per jaar Disneyland Parijs bezoekt; Disneyworld in Florida bezoeken. Dit móet een keer. :-) 

E. De Eiffeltoren beklimmen, zonder de lift te gebruiken. Deze heb ik reeds kunnen afstrepen. Het was een geweldige overwinning. Wát een klim, maar het uitzicht was geweldig.

F. Eens in mijn leven wil ik graag het beroemde festival Lowlands ontdekken. Ik heb er regelmatig gewerkt, maar als de line-up me aanpreekt, ga ik er naartoe als bezoeker. De sfeer proeven. Iets wat je volgens mij eens in je leven moet hebben gedaan.

G. Heel veel geld inzamelen voor een goed doel, bestaand of zelf-bedacht, is een geweldige ervaring, waar je je heel erg rijk van gaat voelen. Ik heb dit al eens mogen doen en ik heb me niet vaak zo trots gevoeld.

H. Een vlucht maken in een helikopter lijkt me waanzinnig. Dat je recht omhoog en naar beneden kunt, en ook gewoon stil kan blijven hangen, zonder de ondersteuning van vleugels, waanzinnig!

I. Ik wil heel graag ooit op vakantie naar Italië, om daar in Rome alle bezienswaardigheden te bezoeken die Dan Brown noemt in zijn boeken. De levendige beschrijvingen hebben me dusdanig nieuwsgierig gemaakt dat ik ze echt graag in het echt zou willen bewonderen.

J. Het legendarische Yad Vashem museum in Jeruzalem bezoeken was jarenlang een grote wens van mij. Twee jaar geleden werd deze droom waarheid. Het meest indrukwekkende museum dat ik ooit heb bezocht.

K. Zelf kippen houden is een grote droom. Deze is uitgekomen!

L. Lopen op een plek waar dat niet altijd kan, lijkt me een bizarre ervaring, daarom zou ik heel graag een keer gaan wadlopen.

M. Manhattan, NY bezoeken, en dan voornamelijk de bijzondere plekken bezoeken die ik mijn gehele puberteit voorbij zag komen in mijn favoriete serie Sex and the City.

N. Deze staat denk ik op veel bucketlists; het Noorderlicht zien. Lijkt me een waanzinnige ervaring!

O. Ik wil dolgraag een keer Oud & Nieuw vieren in Moskou. Op televisie zie je met het aftellen altijd de beelden op het plein in Moskou, en het lijkt me geweldig om daar een keer bij te zijn.

P. Paardrijden door de bergen. Ik rijd al paard vanaf dat ik een klein meisje ben, en ik ben de trotse eigenaar van Opa Paard en Oma Paard, maar de ervaring om op een ervaren paard te zitten dat als een berggeit over de rotsen klimt, en die samenwerking met een paard te voelen, lijkt me heel bijzonder.

Q. Het was wel lang denken, want hoewel mijn lijst natuurlijk niet alleen maar letterlijk op alfabet is, bleef deze letter tot het laatst over. Maar oké, wat wel heel gaaf zou zijn, is als je zelf een quote dropt, die vervolgens heel bekend wordt.

R. Ik zou heel graag een keer willen meemaken wat absolute stilte is. Er worden speciale retraites gegeven die zich in volledige stilte voltrekken. Het lijkt me bijzonder eens zo'n retraite mee te maken.

S. Ooit wil ik vanaf een hele donkere plek naar de sterren kijken. Op een plek waar geen enkele vorm van lichtvervuiling is, en je meer sterren kunt zien dat je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

T. Het telen van mijn eigen fruit, aardappels en groenten is een grote hobby van mij. 

U. Uit eten gaan bij het Nederlandse driesterren-restaurant "De Librije" is jarenlang een grote wens geweest, en deze heb ik mogen afstrepen. Dit was zo bijzonder en geweldig, een hele aparte ervaring waarbij ik de meest bijzonder smaken ooit heb geproefd.

V. Ik hoop ooit nog eens de Nijmeegse Vierdaagse te kunnen lopen. Ik heb hier regelmatig gewerkt en dat was geweldig. De sfeer is zo bijzonder en inspirerend en het lijkt me een geweldige ervaring om het te volbrengen.

W. Eén van de meest ontroerende en tegelijkertijd rustgevende geluiden vind ik de communicatie die er is tussen walvissen. Ik hoop dat ik dit ooit kan ervaren op een plek waar deze dieren nog in het wild zwemmen.

X. Een Kerstpakket afleveren bij een wildvreemd iemand, en die anoniem ondertekenen met 'X.'. Na een grote inzamelingsactie kon ik van de overgebleven producten een mooi pakket samenstellen dat ik heb afgeleverd bij iemand die het moeilijk had, en die door verschillende instanties was voorgedragen voor dit cadeau. De dankbaarheid was één van de mooiste Kerstcadeaus die ik zelf ooit heb mogen ontvangen.

Y. Yoors tot mijn voornaamste inkomstenbron rekenen. Ik kan nu al een dag per week minder werken door de verdiensten op Yoors, maar het zou geweldig zijn als bloggen, schrijven, mijn passie dus, mijn voornaamste bron van inkomsten zou kunnen zijn.

Z. Eén van mijn grootste wensen is om mee te maken hoe het is om zwanger te zijn. Hoewel het natuurlijk geen prestatie is om af te strepen is dat toch wel echt iets dat ik hoop mee te maken.

Wat staat er nog op jóuw bucketlist?

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
Vinception
Wat een onwijs mooie bucketlist!   Ook superleuk dat het op alfabet is :) en allemaal heel realistisch. Paardrijden in de bergen is echt aan te raden. Ik heb paardgereden in Lesotho in bergen van tussen de 2000 en 3000 meter hoog. Dat was zo gaaf!
11-08-2018 02:48
11-08-2018 02:48 • Reageer
vera for life
Een leuke lijst!
28-02-2018 10:41
28-02-2018 10:41 • Reageer
erkaryam
mooie bucketlijst, ik heb er nog nooit eentje gemaakt volgens mij is dit de nr. 1 voor mij om dit toch maar eens te gaan doen. heel veel succes om je lijstje af te werken, staan erg leuke dingen op
23-02-2018 19:18
23-02-2018 19:18 • Reageer
Katrien
De bucketlist van een minimalist bestaat dus uit ervaringen opdoen en niet uit dingen bezitten.
28-11-2017 20:41
28-11-2017 20:41 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
In ieder geval bij die van deze minimalist!
28-11-2017 20:53
28-11-2017 20:53 • Reageer
johan_jongedijk
in iedergeval mooi omschreven
28-11-2017 15:14
28-11-2017 15:14 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Dank je wel!
28-11-2017 20:53
28-11-2017 20:53 • Reageer
Albert van den Berg
K is fout uit dierenwelzijn gezien. S je bent welkom, hier is het vaak zo donker dat je geen hand voor je ogen ziet.
14-09-2017 16:23
14-09-2017 16:23 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Je hebt helemaal gelijk, Albert! Dat zal ook wel bij dromen blijven. Voor wat betreft de sterren; waar zit je dan precies?
14-09-2017 16:24
14-09-2017 16:24 • 1 reactie • Reageer
Blogs van Linda
Mooie lijst! Staan een aantal dingen in die ik ook ooit nog wel zou willen doen. Wadlopen heb ik vroeger eens gedaan , is echt een leuke ervaring. Zou het nog wel eens willen gaan doen
14-09-2017 16:07
14-09-2017 16:07 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Dat lijkt me inderdaad zoiets geks, moet je gewoon meemaken. Net als drijven in de Dode Zee in Israel, met niets te vergelijken.
14-09-2017 16:14
14-09-2017 16:14 • Reageer
FreeWolves
Hmmm mijn bucketlist ligt vooral in idealisme. Mijn materialistische bezittingen zijn voldoende om niet meer te willen en passen allen in mijn camper. Toch ligt er een groter plan, breder dan "overleven", voor de langere termijn dan de cyclus des persoons.... Daar zal ik A tot en met Z bij nodig gaan hebben denk ik!
14-09-2017 01:08
14-09-2017 01:08 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Mooi gezegd, FreeWolves!
14-09-2017 01:14
14-09-2017 01:14 • Reageer
Lichtophethart
Mooie bucket-list . Punt X kan me raken. Zo dankbaar en waardevol om te doen. Mooi ook hoe dit beschrijft. De dankbaarheid was één van de mooiste Kerstcadeaus die ik zelf ooit heb mogen ontvangen.
11-09-2017 22:59
11-09-2017 22:59 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Klopt! Dankbaarheid is de sleutel tot geluk!
04-01-2018 04:40
04-01-2018 04:40 • Reageer
FetishGirl81
Jouw Z is op dit moment het enige dat ik op mijn lijst heb staan. Het is de afgelopen 18 jaar meerdere keren nooit langer gelukt dan 10 weken. Verder vind ik je lijst echt top. Misschien het overdenken voor mij waard om er een te maken waar meer op staat dan de letter Z
11-09-2017 22:14
11-09-2017 22:14 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Ik wens je daar heel veel succes mee! Liefs.
04-01-2018 04:41
04-01-2018 04:41 • Reageer