De Heerlijkheid van het Consuminderen


Consuminderen, een onderdeel van de levensstijl die ik na streef als minimalist. In plaats van altijd maar weg te gooien en nieuw te kopen, is het ongelooflijk bevredigend om je spullen te repareren. 

 

Ik bewaar altijd de spullen die gerepareerd moeten worden in een mand, en dan komt er zo nu en dan een moment dat ik de mand op de bank zet met de naaidoos er naast, en dan ga ik fijn aan het repareren. Vandaag had ik een mand met daarin mijn lieveling-boodschappentas, een paardendeken met een defecte sluiting, en een vest waarvan het stiksel op de mouw was losgegaan. Na een uurtje met naald, draad en een tornmesje, was de voldoening compleet. Ik heb alles kunnen repareren. Mijn boodschappentas, mijn vest en mijn paardendeken zijn weer hersteld, en het is zo makkelijk. Het bespaart geld en het bespaart afval. Maar, en daar staat niet iedereen bij stil, het bespaart nog veel meer dan dat. Door niet zomaar weg te gooien en nieuw te kopen wat enigszins beschadigd is, bespaar je ook de grondstoffen die anders gebruikt zouden worden voor 'n vervanging. Win-win-win-situatie, dus!

 

"GMVDMinimalism schrijft met veel plezier over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend en simpel leven.

Ze woont samen met poes Sientje en kippen Annabel en Zarah midden in Nederland. Als fanatieke veganiste en minimaliste met een duurzaam hart neemt ze geen blad voor haar mond. Ze schreef ook een boek, 'Groots Leven met een Klein Budget', wat je HIER kunt kopen.  

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels?  Wordt dan lid van haar Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ".