Eten uit het Afval - Dumpster Diven in Nederland

Eten uit het Afval - Dumpster Diven in Nederland


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik laat me in mijn minimalistische en duurzame levensstijl nogal eens inspireren door fenomenen uit het buitenland. Het Dumpster Diven vind ik erg interessant, zeker als je ziet hoeveel voedsel er wereldwijd naar het afval gaat, terwijl er zoveel honger heerst. Tijd om de proef op de som te nemen.

Dumpster Diven is het zoeken naar goed en eetbaar voedsel in het afval, dat producenten, bedrijven en winkels, maar ook particulieren weggooien. Hieronder zie je mijn oogst van vandaag. Dumpster Diven is in Nederland verboden, maar als je de ondernemer netjes vraagt of je eens tussen zijn afval mag kijken en je krijgt akkoord, is het volledig legaal. Vandaag heb ik een groenteboer gevraagd of ik eens in zijn afval mocht spieken. Ik haalde er kilo's bananen uit, en ook nog eens een doos appels. Een waanzinnige oogst. Hier zie je wat ik er mee heb gedaan.

De bananen heb ik allemaal geschild, de lelijke plekken eruit gesneden en vervolgens heb ik ze in stukken in een grote bak gedaan en ingevroren. Zo kan ik er in de ochtend precies genoeg uithalen voor in een smoothie met melk en kaneel, of met water, yoghurt en kaneel. Lekker! De restjes banaan die al te gekneusd waren heb ik buiten op de tuintafel gegooid, dat was zo weg! De schillen gingen uiteraard in het compostvat, mooie compost voor de zomer!

Ik kreeg maar liefst 60 appels mee. Ik heb daarvan twee kilo geschild, de nare plekjes eraf gehaald en gekookt met kaneel en suiker tot een heerlijke appelmoes. Ook hiervan heb ik de restjes op de tuintafel gegooid. Ongeveer 15 appels zijn nog over, die gaan morgen mee naar de paarden, wat zullen ze genieten! Wil je ook zelf appelmoes maken? Check onderstaande link voor het super-simpele recept.

Zo zie je maar; ik redde 6 kilo fruit van de afvalbak, en had genoeg bananen en appels voor een maand-voorraad appelmoes, een voorraad voor twee weken aan bananen, en de paarden hebben morgen een vreetfestijn. 

Kosten; een beetje suiker, wat liefde, een snuf kaneel en drie kwartier de tijd. Resultaat; heel veel voldoening! 


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 

Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goed voorbeeld doet goed volgen.
| 13:09 |
Goed idee. Ik vraag op de markt ook wel eens om soep tomaten, dan koop ik voor een euro heel veel mindere keus tomaten, meestal in de zomer.
| 21:26 |
Ja, precies! En het is prima!
| 21:28 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen