Eten uit het Afval - Dumpster Diven in Nederland


Ik laat me in mijn minimalistische en duurzame levensstijl nogal eens inspireren door fenomenen uit het buitenland. Het Dumpster Diven vind ik erg interessant, zeker als je ziet hoeveel voedsel er wereldwijd naar het afval gaat, terwijl er zoveel honger heerst. Tijd om de proef op de som te nemen.

Dumpster Diven is het zoeken naar goed en eetbaar voedsel in het afval, dat producenten, bedrijven en winkels, maar ook particulieren weggooien. Hieronder zie je mijn oogst van vandaag. Dumpster Diven is in Nederland verboden, maar als je de ondernemer netjes vraagt of je eens tussen zijn afval mag kijken en je krijgt akkoord, is het volledig legaal. Vandaag heb ik een groenteboer gevraagd of ik eens in zijn afval mocht spieken. Ik haalde er kilo's bananen uit, en ook nog eens een doos appels. Een waanzinnige oogst. Hier zie je wat ik er mee heb gedaan.

De bananen heb ik allemaal geschild, de lelijke plekken eruit gesneden en vervolgens heb ik ze in stukken in een grote bak gedaan en ingevroren. Zo kan ik er in de ochtend precies genoeg uithalen voor in een smoothie met plantaardige melk en kaneel. Lekker! De restjes banaan die al te gekneusd waren heb ik buiten op de tuintafel gegooid, dat was zo weg! De schillen gingen uiteraard in het compostvat, mooie compost voor de zomer!

Ik kreeg maar liefst 60 appels mee. Ik heb daarvan twee kilo geschild, de nare plekjes eraf gehaald en gekookt met kaneel en suiker tot een heerlijke appelmoes. Ook hiervan heb ik de restjes op de tuintafel gegooid. Ongeveer 15 appels zijn nog over, die gaan morgen mee naar de paarden, wat zullen ze genieten! 

Zo zie je maar; ik redde 6 kilo fruit van de afvalbak, en had genoeg bananen en appels voor een maand-voorraad appelmoes, een voorraad voor twee weken aan bananen, en de paarden hebben morgen een vreetfestijn. 

Kosten; een beetje suiker, wat liefde, een snuf kaneel en drie kwartier de tijd. Resultaat; heel veel voldoening! 

 

"GMVDMinimalism is een schrijfster die met veel plezier stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend én simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt. Ze woont samen met poes Sientje en kippen Annabel en Zarah midden in Nederland. Als fanatieke veganiste en minimaliste met een groen en duurzaam hart neemt ze geen blad voor haar mond. Ze schreef ook een boek, 'Groots Leven met een Klein Budget', wat je HIER kunt kopen.  Wil je haar volgen en als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels?  

Wordt dan lid van haar Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ".