×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Eten uit het Afval - Dumpster Diven in Nederland

Eten uit het Afval - Dumpster Diven in Nederland


Ik laat me in mijn minimalistische en duurzame levensstijl nogal eens inspireren door fenomenen uit het buitenland. Het Dumpster Diven vind ik erg interessant, zeker als je ziet hoeveel voedsel er wereldwijd naar het afval gaat, terwijl er zoveel honger heerst. Tijd om de proef op de som te nemen.

Dumpster Diven is het zoeken naar goed en eetbaar voedsel in het afval, dat producenten, bedrijven en winkels, maar ook particulieren weggooien. Hieronder zie je mijn oogst van vandaag. Dumpster Diven is in Nederland verboden, maar als je de ondernemer netjes vraagt of je eens tussen zijn afval mag kijken en je krijgt akkoord, is het volledig legaal. Vandaag heb ik een groenteboer gevraagd of ik eens in zijn afval mocht spieken. Ik haalde er kilo's bananen uit, en ook nog eens een doos appels. Een waanzinnige oogst. Hier zie je wat ik er mee heb gedaan.

De bananen heb ik allemaal geschild, de lelijke plekken eruit gesneden en vervolgens heb ik ze in stukken in een grote bak gedaan en ingevroren. Zo kan ik er in de ochtend precies genoeg uithalen voor in een smoothie met melk en kaneel, of met water, yoghurt en kaneel. Lekker! De restjes banaan die al te gekneusd waren heb ik buiten op de tuintafel gegooid, dat was zo weg! De schillen gingen uiteraard in het compostvat, mooie compost voor de zomer!

Ik kreeg maar liefst 60 appels mee. Ik heb daarvan twee kilo geschild, de nare plekjes eraf gehaald en gekookt met kaneel en suiker tot een heerlijke appelmoes. Ook hiervan heb ik de restjes op de tuintafel gegooid. Ongeveer 15 appels zijn nog over, die gaan morgen mee naar de paarden, wat zullen ze genieten! Wil je ook zelf appelmoes maken? Check onderstaande link voor het super-simpele recept.

Zo zie je maar; ik redde 6 kilo fruit van de afvalbak, en had genoeg bananen en appels voor een maand-voorraad appelmoes, een voorraad voor twee weken aan bananen, en de paarden hebben morgen een vreetfestijn. 

Kosten; een beetje suiker, wat liefde, een snuf kaneel en drie kwartier de tijd. Resultaat; heel veel voldoening! 

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
Piteke van der Meulen
Supergoed bezig ben je! Ik kan af en toe bij mijn groentenboer groente en fruit voor half geld kopen. Zo had ik vandaag een bakje peren voor 90 cent. We hebben er een "milk" (vegan) shake met banaan van gemaakt voor 3 personen. Nog twee peren over voor morgenochtend.
07-09-2018 22:04
07-09-2018 22:04 • Reageer
Mona
Goed voorbeeld doet goed volgen.
30-03-2018 13:09
30-03-2018 13:09 • Reageer
Schorelaar
Goed idee. Ik vraag op de markt ook wel eens om soep tomaten, dan koop ik voor een euro heel veel mindere keus tomaten, meestal in de zomer.
22-03-2018 21:26
22-03-2018 21:26 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Ja, precies! En het is prima!
22-03-2018 21:28
22-03-2018 21:28 • Reageer
notifications_noneadd
24-08-2018 02:36
1 volger , 0 antwoorden