Geluk is wel Degelijk Te Koop (en je Hoeft Niet Rijk te Zijn)! #Geldzaken #Geluk #SimpelLeven


 
 

De uitspraken "geluk is niet te koop" en "geld maakt niet gelukkig" kennen we allemaal. Maar deze uitspraken zijn, per definitie, niet juist. Geld kán wel degelijk gelukkig maken! Het ligt er maar aan hoe je het gebruikt. Je relatie met geld, hoe weinig of hoe veel je ook hebt, is de sleutel.

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat, wanneer aan alle basisbehoeften zoals voeding, onderdak en kleding is voldaan, méér geld niet méér geluk betekent. Maar; wanneer je je geld op de juiste manier gebruikt, geven onderzoeken van gelijk niveau ook het tegendeel aan. Wat is waar?

In mijn geval maakt mijn geld me heel gelukkig. Ten eerste ben ik dankbaar voor al het materiële dat ik bezit en/of kan onderhouden dankzij geld. Dingen die essentieel zijn, zoals het dak boven mijn hoofd, schoon drinkwater, voedsel, gezondheidszorg en kleding. Anderzijds de luxe die ik me kan veroorloven, zoals mijn dieren, mijn autootje, et cetera. Maar wat daarna komt, is wat écht gelukkig maakt; het moment dat je het geld niet aan jezelf besteedt, maar aan een ander. Dát is waar geluk te koop is. Om die reden leef ik zuinig en sober, zodat er meer is om weg te geven aan anderen die minder geluk hebben, waardoor we allemaal een beetje gelukkiger worden.

Want; geluk is het enige dat je kunt vermenigvuldigen door te delen.  

 

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt. Ze woont samen met katten Belle en Balou en haar kippen Annabel en Dotje midden in Nederland. Als fanatieke veganiste en minimaliste met een groen en duurzaam hart neemt ze geen blad voor haar mond.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels?  

Wordt dan lid van haar Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ".