Experiment: Leven Zonder #Koelkast - Dag 1

Experiment: Leven Zonder #Koelkast - Dag 1


Toen ik besloot 28 dagen te gaan leven zonder koelkast, zat ik nog in een uitdaging om vegan te eten, dus ik kon de koelkast nog niet uitzetten, want dan zouden de niet-vegan spullen in de koelkast moeten worden weggegooid, en dat is pure verspilling, daar doen we niet aan.

Gisteren en vandaag heb ik bewust bijna alle bederfelijke waar uit de koelkast verwerkt in maaltijden en opgegeten, dus vanmiddag kon de koelkast/vriezer-combinatie worden uitgeschakeld. Waarom deze gekte, vraag je?

Experiment: Leven Zonder Koelkast - #Besparen #Minimalisme

Zonder koelkast is het veel energie-zuiniger leven! Klik!

De koelkast en vriezer zijn uitgezet, en de stekker is uit het stopcontact. Het is stil in huis, het gezoem van de koelkast is verdwenen. Omdat ik verwacht dat de koelkast zijn koelte nog wel even vasthoudt, staan er nog wat dingetjes in die ik morgenochtend op moet eten, een beetje yoghurt en een plakje kaas. De grootse kap ijs uit de vriezer heeft inmiddels losgelaten, die kon ik er uit pakken en die ligt te ontdooien in de gootsteen. Onderin de vriezer en de koelkast liggen badstof vaatdoeken om het vocht op te nemen.


De koelkast is nog koel, ongeveer 10 graden. Morgen zal ik boodschappen doen, heel bewust, voor één week. Uiteraard zal ik de boodschappenlijst hier ook delen. Het is in ieder geval verwonderlijk hoeveel langzamer de schijf van de energie in de meterkast draait, nu alleen het display van de CV-ketel, het display van de thermostaat en m'n router nog energie vragen. Ik heb trouwens ook alledrie de stekkers in de meterkast in één stekkerdoos gedaan, zodat ik met een schakelaar alles in één keer uit kan zetten, wanneer ik slaap of afwezig ben. Dat zal ook wel wat energie schelen. Dat ik daar nog nooit aan gedacht heb.

Tot morgen!


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dit ga ik volgen, reuze interessant.
Zou het gemakkelijker zijn als je in je eentje woont of met een gezin van 5?
Ik draai hier namelijk een huishouden met 5 en regelmatig zes personen.
| 15:41 |
Ik denk dat het niet makkelijker of moeilijker is, als de knop eenmaal om is. Ik heb alleen geen last van discussies met mensen die het er niet mee eens zijn. Dat is wel een groot voordeel, denk ik.
| 16:02 |
Dat scheelt, hier hebben we constant gekibbel. Man eet alles maar is aan het veranderen, dochter was flexi tariër maar eet weer alles, twee zonen zijn veganist en streng ook qua eten, ik ben nu flex veganist maar vooral vegetariër. Ja als je puur plantaardig leeft hoef je geen koelkast. Met een gezin is een vriezer heerlijk, want anders zie ik mij dagelijks om boodschappen weg moeten. Ik heb geen eigen groente tuin en heb artrose waardoor ik niet altijd pijnvrij kan lopen en fietsen.
| 16:13 |
ik heb nooit veel in de koelkast maar zal hem toch niet kunnen missen, succes
| 12:19 |
Wow lees steeds vaker over t niet gebruiken van een koelkast.
Mooi om t nu te volgen bij jou.
Ben benieuwd hoe het je af gaat
| 10:06 |
Ik ook! :-)
| 11:28 |
Ben benieuwd naar je boodschappen lijstje, en je ervaringen zonder koelkast..
| 08:04 |
Blijf me volgen, ik zal regelmatig updaten!
| 11:27 |
Interessante challenge!! Ik ben benieuwd hoe het verder loopt! Gevolgd! Tot morgen!
| 01:34 |
Tot vanmiddag! ;-)
| 11:27 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden