Experiment: Leven Zonder #Koelkast - Dag 2 - #Boodschappen

Experiment: Leven Zonder #Koelkast - Dag 2 - #Boodschappen


Experiment: Leven Zonder Koelkast - #Besparen #Minimalisme

Hier vind je het hoe en waarom van mijn keuze te leven zonder koelkast.

Vandaag is mijn tweede dag zonder koelkast en vriezer. Vandaag heb ik boodschappen gedaan! Ik bedacht me van tevoren; het kan nooit heel moeilijk zijn, als ik niets koop dat in de supermarkt gekoeld ligt, kan ik verder vrijwel alles kopen. Ik had nog een redelijke voorraad fruit in huis, en nog wat groenten en fruit in blik. Ook broodbeleg dat geen koeling behoeft had ik nog ruimschoots; pindakaas, hagelslag, vlokken, gestampte muisjes en chocoladepasta. Ik eet aankomende week twee keer op het werk tijdens een avonddienst en ik heb één eetafspraak bij vrienden thuis. Ik moet dus voor 6 avondmaaltijden zorgen, waarvan er twee makkelijk mee te nemen zijn.

Ik moet zeggen dat ik niet echt heb gelet op de prijs, terwijl ik dat normaal wel erg doe. Ik heb nog steeds geen onzinnige dingen gekocht en wel naar de prijzen gekeken, maar ik moet eerst even wennen aan deze nieuwe manier van boodschappen doen. Normaal geef ik ongeveer 20 euro per week uit aan boodschappen, vandaag was dat 33,08. Ruim de helft meer dus, maar het zij zo; op den duur, als de gewenning er is, kan ik vanzelf minder geld uit gaan geven. Nu was ik al blij dat ik voldoende goede en gezonde producten kon vinden.


Ik bezocht eerst de Lidl. Het enige product dat ik heb gekocht dat na opening koeling nodig heeft, is melk. Melk koop ik alleen maar om mee te nemen naar mijn werk, omdat ik koffie zonder melk niet te drinken vind. Eigenlijk drink ik alleen daar koffie. Ik neem dus een pak mee naar mijn werk, het kan daar in de koeling tot het op is. Dat deed ik altijd al zo, dus dat kan gewoon zo blijven bestaan. Ik kocht verder een pakket om couscous te maken. Dit pakket zit vol met verse groenten en er zit couscous bij en een kruidenpasta. Dit is een pakket voor een maaltijd voor vier tot zes personen, er hoeven geen producten uit de koeling aan toegevoegd, dus ik ga dit gewoon drie keer klaarmaken, door de ingrediënten door drieën te verdelen. Er zit in totaal 700 gram groenten in, dus gedeeld door drie is dat een mooi aantal. Door wat groenten toe te voegen die ik nog heb, kan ik een beetje variëren. 

Bij de Boni kocht ik een blik kippensoep, deze is al rijk gevuld met groenten, maar in de soep zal ik ook de afsnijdsels van de groenten van de couscous verwerken. Zo maak ik er zelf een goedgevulde soep van, met voldoende groenten. Vanavond gaat 't laatste kliekje op, een zomer-stamppotje dat in de vriezer stond en nu ontdooid is. Die maak ik af met appelcompote. Op die manier heb ik dus al 5 maaltijden die goed met groenten gevuld zijn! Plus dagelijks een broodje avocado! En ik eet een keer bij vrienden.

De avond die nog overblijft eet ik makkelijk, broodjes uit de oven met ragout. Met een klein kontje uit en wat verse groene kruiden uit de tuin, wordt dat ook een lekker maaltje. Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat deze week! Ik eet natuurlijk automatisch gezonder (op de snoepjes na) omdat ik veel minder zuivel en vlees ga eten. 

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Je bent al goed bezig!
| 14:53 |
Knap! Ik zou niet zonder kunnen hoor..
Hoeveel denk je hiermee te kunnen besparen?

Je geeft aan dat je verwacht dat je zonder koelkast gezonder zult gaan eten, maar als ik dan soep uit blik, en (kip)knakworst zie op je lijstje, dan voelt voor mij soep met verse ingrediënten en een lekker stukje gegrilde kip ipv knakworst toch beter.
| 18:43 |
Klopt, ik moet nog even wennen aan hoe boodschappen te doen, maar ik heb een hoop niet op tafel liggen, wat er normaal wel zou liggen, dus ik weet zeker dat het minder ongezond is dan hiervoor ;-).
| 19:27 |
2 vliegen in 1 klap dus.. ;-)

Misschien hebben ze op je werk een minivriezertje die je kunt gebruiken. Trouwens, bij de AH hebben ze vaak 35%korting op versproducten die dezelfde dag op moeten. Denk dat ik daar vaak voor zou gaan in jouw geval.
| 19:47 |
Het is de bedoeling dat ik zonder koelkast kan leven, niet met de koelkast van iemand anders. Alleen dingen die ik eerder ook al deed, zoals wanneer ik een paar dagen achter elkaar werk, m'n melk laten staan, ga ik doen.
| 19:49 |
Oh dan begreep ik het verkeerd. Dacht dat je het vooral deed om electriciteitskosten te besparen.. ;-)

Ik blijf je volgen.
| 19:54 |
Klopt! Maar niet ten koste van anderen... ;-)
| 21:56 |
Leuk dat je dit doet. Ik zie ook dat je al pepernoten gekocht hebt haha. Maar waarom zonder koelkast en vriezer? Om elektriciteit te besparen neem ik aan? Ik kan niet zonder. we hebben er zelfs twee maar dat is omdat ik zon 3 jaar geleden ben gaan samenwonen en wij allebei een koelkast hadden. Wel handig als je een verjaardag hebt. Kun je de grote taart dozen in de tweede koelkast kwijt. Maar op zich een goed idee.
| 14:16 |
Besparen van geld inderdaad, maar ook op ruimte, belasting van het milieu, et cetera. Dank voor je reactie!
| 15:01 |
Graag gedaan. Wat ook enorm bespaart op je energie is alle lampen met LED lampen vervangen. Dat is echt een groot verschil! Succes met besparen!
| 16:00 |
Dat is uiteraard allemaal al gebeurd! Dit is de extremere vorm van bezuinigen.
| 16:14 |
Haha oke goed bezig! :)
| 16:25 |
zou niks voor mij zijn zonder koelkast en vriezer. Zeker in de zomer niet, dan heb ik heel veel in de koelkast liggen wat er normaal niet in hoeft. Heb dan geen koele plek in mijn huis (Zon hele dag op de keuken)
Denk ook niet dat ik gezonder zou eten zonder koel/vries, vries nu juist heel veel seizoensgroenten en fruit in en restjes van maaltijden. Restjes worden de week erna opgegeten.
Ben het eigenlijk ook niet echt eens met je stelling dat je nu automatisch gezonder eet, want buiten het fruit en couscous pakket ligt er niks gezonds op je tafel (niet dat ik zelf zo gezond eet hoor ;-) *trektnogeenzakchipsopen* )
| 20:28 |
Maar je ziet niet wat er NIET op tafel ligt, wat er normaal wel ligt... ;-)
| 22:41 |
;-)
| 09:42 |
heb je anders al aan houdbare melk gedacht die hoeft pas na openen in de koelkast?
| 16:18 |
Dit IS houdbare melk... (??)
| 17:13 |
pk sorry dat had ik niet gezien, ik dacht dat het verse melk was
| 17:35 |
Geeft niets, hoor.
| 15:01 |
Ik zie daar ook boter. neem je die ook mee naar werk? En die broodjes avocado moet ik zelf ook een keer gaan proberen!
| 14:57 |
Boter staat bij mij altijd buiten de koelkast, sowieso al, om het goed smeerbaar te houden. De broodjes avocado zijn goddelijk. In mijn blog What I eat in a Day, aflevering 10, zie je ook foto's, zo lekker!
| 15:23 |
oh wow, ik wist niet eens dat boter ook buiten bewaard kon worden!!
| 15:27 |
Niet in de volle zon, maar in mijn woning, donker bewaard, gemiddeld 18 graden, gaat het perfect!
| 15:36 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden