Experiment: Leven Zonder #Koelkast - Dag 3 - #Schoonmaken

Experiment: Leven Zonder #Koelkast - Dag 3 - #Schoonmaken


Tot nu toe bevalt het leven zonder koelkast me prima! De energieschijf in de meterkast draait vrijwel niet, ik heb geen gebrom in huis, en ik ervaar het absoluut (nog) niet als een gemis. 

Vandaag heb ik de koelkast en vriezer een flinke schoonmaakbeurt gegeven, de inhoud heb ik helemaal uitgesopt, het rooster aan de achterkant gestofzuigd, dus hij kan straks, als ik dat dan nog wil, zo op Marktplaats!

Vanavond kookte ik koelkast-loos; ik maakte couscous met courgette, tomaat, ui, knoflook, paprika en gerookte amandelen. Een heerlijke maaltijd! Het recept had ik al door tweeën gedeeld, omdat ik al voorzag dat het een te grote hoeveelheid zou zijn, maar alsnog had ik voor ruim twee personen voedsel. Nadat ik me vol had gegeten, belde ik aan bij mijn buurvrouw, die alleen woont. Ze had al gegeten. Maar toen kwam de buurman aanrijden van het huis daarnaast. Hij woont daar samen met buurvrouw. "Buurman! Heb je al gegeten?", vroeg ik. "Nee", zegt hij, "en ik ben vanavond nog alleen thuis ook. Ik moet nog koken!". Op de vraag of hij couscous wilde, omdat ik veel teveel had, antwoordde hij enthousiast; "Oooooh! Lekker!"... Mijn kliekje, die ik zelf niet kon bewaren zonder koelkast, ging verhuizen. Zo heb ik dus niets hoeven verspillen! En belangeloos iets doen voor een ander is altijd fijn! Ik hoop dat hij net zo geniet van de couscous als ik deed.

Kortom; tot en met vandaag levert het leven zonder koelkast alleen maar plezier op! Hoe fijn!

 

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Klinkt heel handig maar zou hier in huis nooit lukken met mijn mannen.
| 10:34 |
Het begint hier ook te kriebelen. De winter komt eraan dus zonder koelkast zou best kunnen. Spullen buiten of in de schuur zou dan eventueel kunnen.
| 19:48 |
Klopt, ik heb er gewoon voor gekozen geen spullen te kopen die gekoeld moeten worden; hoef je ook geen alternatief te verzinnen.
| 19:50 |
Slim scheelt ook n hoop overbodige producten. Die je koopt en vervolgens niet gebruikt en weg kan gooien
| 21:34 |
Zeker waar!
| 21:57 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden