Experiment: Leven Zonder #Koelkast - Dag 4 - #Gewenning

Experiment: Leven Zonder #Koelkast - Dag 4 - #Gewenning


Het is misschien bizar, maar ik ben al compleet gewend aan het leven zonder koelkast. In plaats van de vriezer open ik het automatisch het keukenkastje voor het brood, ik mis niets dat normaal gesproken in de koelkast of vriezer zou (moeten) staan. De houdbare melk blijft prima een dag goed op een donkere plek, zonder koud bewaard te worden. Ik word eigenlijk alleen maar heel blij van het feit dat ik veel minder energie verbruik. Waar had ik het eigenlijk voor nodig? Ik eet afwisselend, redelijk gezond en goedkoop. Daar zit nog wat verbetering in de pijplijn. Als ik gewend ben aan koelkast-loos boodschappen doen, zal het iets gezonder en goedkoper gaan zijn.

Ik merk wel dat mijn energiemeter bizar langzaam gaat. Op dit moment verbruikt alleen de (display van mijn) CV en de (display van mijn) thermostaat energie. De router in mijn meterkast is inmiddels aangesloten op een schakelblok, die zet ik alleen aan als ik Internet wil gebruiken. Verder zijn alle stekkers uit de wandcontactdozen. Ik ben heel benieuwd wat dit gaat opleveren aan bespaarde kWh! Misschien kom ik daar na een tijd nog wel op terug, eerst eens zien hoe lang ik dit ga volhouden.

 


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat zal toch moeten schelen in de kosten
| 12:56 |
Dat zal zeker weten schelen!
| 13:05 |
Kan de andere dagen na vandaag niet vinden! Staan ze al online?
| 19:35 |
Dag 5, dag 19 en dag 83. Binnenkort zal ik weer een update doen!
| 13:05 |
lekker om te zien hoeveel minder de meter aangeeft! ga je zeker merken..
| 19:33 |
Op lange termijn zal je het wel zien ;)
| 14:54 |
Inderdaad, en op de korte termijn merk je verschil in herrie, ruimte en gezond eten.
| 13:05 |
Je hebt inderdaad niet door hoeveel energie je gebruikt, totdat je er bewust van bent. Leuke update weer, tot morgen!
| 22:54 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden