Extreem #Minimalisme - Slechts 100 Dingen Bezitten

Extreem #Minimalisme - Slechts 100 Dingen Bezitten


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wow! Ik ben al een flinke tijd minimalistisch en met minder spullen aan het leven, maar pas vannacht kwam ik dit filmpje tegen van Dave Bruno een man die maar 100 items bezit. 100 dingen! Dat is waanzinnig! Ik heb het idee dat ik al heel weinig spullen bezit, maar ik zit momenteel nog rond de 1500 artikelen. Ik heb absoluut niet de ambitie om maar 100 dingen te bezitten, maar de emotionele en geestelijke reis die hij heeft gemaakt om hier te komen, en de dingen die hij er over te vertellen heeft, zijn ongelooflijk inspirerend en daarom wil ik dit filmpje heel erg graag met je delen.


TedxTalks zijn gelukkig altijd goed opgenomen, en het geluid is duidelijk en ongestoord, dus het is rustig om naar te kijken.
Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om zijn boek te lezen "The 100 Thing Challenge".
Ik wens je veel kijk-plezier!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (24 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi dat er mensen zijn die door hun gedrag reacties opwekken, je aan het denken zetten, dat is al van groot nut. 
| 00:41 |
Heel interessant. Alleen voor mij gaat dat te ver..
| 22:43 |
en succes dan maar weer
| 15:06 |
Waarmee?
| 15:23 |
Best leerzaam dit. Alleen zou ik het ook niet kunnen.
| 10:55 |
erg mooi dit.
uit ervaring weet ik dat het een fijn gevoel geeft weinig te hebben.
ik begon deze trip met dingen te kopen die ik echt nodig had en anders niet.
Dan koop je veel niet meer en ieder jaar doe ik weer dingen weg.
| 22:47 |
Knap van hem, Ik zou het niet kunnen.
| 14:54 |
Heel vroeger gingen wij kamperen en de nieuwe trend was toen lichtgewichtkamperen en ik moet zeggen zij hadden fijne spulletjes.
| 10:45 |
Wauw bedankt voor het delen.
Ga ik nu ook doen met je blog!
| 02:14 |
Misschien dat zoiets beter lukt, naarmate je meer geld hebt. De multi-miljonair Jacob Gelt Dekker vertelde ooit in een interview dat hij meestal op reis gaat zonder bagage. Op zijn bestemming koopt hij aan kleding wat hij daar nodig heeft en laat het bij zijn vertrek allemaal achter. Het hotel-personeel mag de kleren mag het allemaal hebben.
| 18:13 |
Das heel knap
| 17:15 |
Nou, vind ik ook!
| 17:38 |
;)
| 21:17 |
Dat is wel heel minimalistisch.
| 17:07 |
Echt, he?!
| 17:38 |
Dat is wel echt heel weinig... Dat zou ik niet kunnen
| 16:19 |
Ik zou het denk ik wel kunnen, maar of ik er blij van wordt is een tweede.
| 16:31 |
ik moet er niet aan denken om met zo weinig te leven
| 15:11 |
Het is ook niet mijn ideaal, moet ik zeggen.
| 15:56 |
Wow, minder dan 100 dingen? Lijkt me bijna onmogelijk, zeker als een studente!
| 14:46 |
Ik denk dat als er 1 tijd is waar het voor mij wel mogelijk was, dat het was toen ik student was. :-)
| 15:57 |
Ik heb een stuk minder dan 'slechts' 100 dingen - maar dat heeft een andere reden;

bit.ly/2fc5B4D
| 14:25 |
:-(
| 22:33 |
Heel indrukwekkend. Als ik mn tas omkeer kom ik al op 50 dingen
| 14:20 |
Hihi.. ja. Hier ook. Lol
| 22:33 |
mensen hebben niet zoveel nodig, wij hebben ook niet zoveel
| 13:11 |
Hihi ;-)
| 15:57 |
leuk dat je dit met ons deelt, anders had ik deze man nooit horen spreken
ik vind minimalisme heel interessant terwijl mijn zolder propvol speelgoed staat van de kinderen en andere zaken waar ik nog steeds geen afstand van kan doen
als ik kampeer, dan luikt het me wel met zo weinig mogelijk zoveel mogelijk bereiken
| 11:51 |
Alles op z'n tijd!
| 15:57 |
IK heb het filmpje even opgeslagen. Ik kan me er niet veel bij voorstellen. Ik heb alleen in mijn kleerkast misschien wel al 100 dingen... haha
| 11:00 |
Tja, dan heb je geen capsule-wardrobe :-D
| 15:58 |
Nee.. jij wel? Zou ik knap vinden.. alleen dat al ...hihi..
| 22:32 |
En dan noem ik mezelf 'niet materialistisch'... zo dan.... pfff knap. Heel indrukwekkend zoiets! Mooie slotzin...
| 10:29 |
Klopt, het is een goede spreker!
| 10:45 |
Ga direct op zoek naar het boek! Erg fascinerend en lijkt mij erg lastig.
| 10:19 |
Lijkt me niet lastig, maar ook niet per se makkelijker dan hoe ik nu leef.
| 10:44 |
Als ik me bedenkt dat al mijn teken items (als in fineliners in allerlei kleuren ) er al 50 zijn ga ik dat never redden :) Begrijp me niet verkeerd, we hebben NL verlaten met 2 koffers met spullen... zijn in Spanje gesetteld in een gemeubileerde woning en hebben daar wel wat dingen bij gekregen en gekocht. Maar toen we vorige week emigreerden naar Hongarije ging er wekenlang dagelijks 1 zak met spullen weg. Uiteindelijk zijn we hierheen gekomen met nog maar 1 grote koffer en 2 trolleys handbagage plus 1 luiertas dochter. Oh ja en ieder een winterjas. that's it . Vind het toch knap met een kind van 1,5. Nadeel is wel, zit hier nu al een aantal dagen met een kind dat echt enkel wat knuffels heeft omdat we het echt niet mee konden nemen met gewicht.
| 10:17 |
Ook heel knap! Succes daar!
| 10:44 |
Ja want ik kan slecht afstand doen en dat is toch fijn dat ik dat nu wel kan haha. Dank je!
| 10:45 |
Dat is echt heel weinig :)
| 10:13 |
Ja, he?!
| 10:44 |
Ik zou dat niet kunnen daar zou ik ook doodongelukkig van worden.
| 09:35 |
Ik denk ik niet, maar of het bij zou dragen aan meer geluk, dat betwijfel ik.
| 10:44 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen