Goede #Voornemens voor 2018 - #Simpel Leven

Goede #Voornemens voor 2018 - #Simpel Leven


Heb jij al nagedacht over je goede voornemens voor volgend jaar? Ik wel! Er zijn een aantal dingen die ik echt wil veranderen, maar waar wel wat tijd voor nodig is. 


1. Ik vind een andere baan.

Hoewel ik de leukste baan van de wereld heb, krijg ik meer moeite met het werken in wisseldiensten. De ene keer begin ik om 7.00 uur, de andere keer ga ik dan juist naar huis. Ik werk weekenden, feestdagen, avonden etc. Ik weet pas op Donderdag wat mijn rooster is voor de week daarop. Ik heb gemerkt tijdens vakanties of periodes dat ik meerdere ochtenddiensten achter elkaar heb, dat ik me het beste voel, het gezondst eet, en het fijnste sociale leven heb, wanneer ik dagelijks rond dezelfde tijd op sta en naar bed ga, en meer routine kan invoeren over de dag heen. Mijn doel voor 2018 is een baan te vinden die net zo gaaf is als mijn huidige functie, maar dan met meer regelmaat.

2. Ik leef gezonder.

Ik wil niet alleen leven met meer regelmaat, maar ook (nog) gezonder eten, slechte gewoontes afleren (van suiker in de thee tot te weinig bewegen), meer buiten zijn (bij de paarden) en meer en beter slapen. Door het invoeren van meer regelmaat weet ik nu al dat gezonder leven bijna vanzelfsprekend kan volgen.

3. Ik ga meer tijd besteden aan mijn passies.

Ik schrijf al veel en regelmatig, maar door het invoeren van regelmaat kan ik daadwerkelijk een tijdsvak per dag reserveren om te schrijven. Er goed voor te gaan zitten, me te laten inspireren, onderzoek te doen en te schrijven. Ook kan ik meer tijd aan mijn paarden besteden. Nu hebben de paarden geen enkele regelmaat, omdat ik die ook niet heb. Dat wordt allemaal anders.

4. Ik voer een ochtend-routine in.

Door het regelmatige leven kan ik een ochtend-routine invoeren; vroeg opstaan, gezond ontbijten, rustig wakker worden, wat mediteren en dan pas verder met je dag. 

5. Ik doe 52 dingen die me gelukkig maken.

Tot Januari heb ik de tijd om een lijst te maken van dingen die me gelukkig maken. Het goede voornemen is om iedere week één van de dingen op de lijst te laten gebeuren. Dat kan dus vrijwilligerswerk zijn, een bezoek aan een museum, of samen met je lief een beker warme chocolademelk drinken. Als het je maar gelukkig maakt. 
MuchelleB weet raad!

Mocht je nog inspiratie nodig hebben om je goede voornemens voor volgend jaar voor jezelf duidelijk te krijgen, dan is dit filmpje van MuchelleB misschien een leuk begin. Hoewel het filmpje van December 2016 is, geeft ze een aantal goede ideeën, zo kwam ik ook op de 52-geluksmomenten.


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zeker enkele dingen om te doen, zoals maandelijks vrienden uitnodigen. Ga ik voor.
| 13:02 |
Gaat het goed met je voornemens?
| 23:38 |
Ik leef al gezonder, en ik besteed meer tijd aan mijn passies schrijven en paarden. De andere baan zal nog even op zich laten wachten, maar de ochtendroutine zit er ook al in wanneer mogelijk (ik werk nu onregelmatige tijden). Ook heb ik al een aantal dingen gedaan waar ik heel gelukkig van kan worden. Het gaat dus best de goede kant op.
| 07:35 |
nog geen idee
| 13:43 |
Prachtige voornemens!
Ga ervoor!
| 08:39 |
Gaan we zeker doen.
| 07:35 |
Het inspireerde me ik ga nog zuiniger leven ik wil mijn droom waar maken
| 22:03 |
Wat is je droom?
| 07:36 |
Deze blog inspireert me om ook zon lijst te maken!
| 10:52 |
Leuk, en hoe staat dat ervoor?
| 07:36 |
De daadwerkelijke lijst is er niet gekomen, maar ik heb wel degelijk opgepakt wat ik erop wilde zetten.. en ben me gaan focussen op mijn engels schrijven .. goede keus :)
| 08:58 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden