Het Moestuin Seizoen is weer Begonnen! Jippie!

Het Moestuin Seizoen is weer Begonnen! Jippie!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zoals vele volgers misschien al weten ben ik een zuinige en milieuvriendelijke minimaliste, die als doel heeft zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven. Daar hoort natuurlijk ook een moestuin bij. En een moestuin is echt geen hogere wiskunde. Sterker nog; afgelopen zomer was pas mijn tweede seizoen, en toch had ik de hele zomer door een geweldige oogst. Wil je ook moestuin-ieren, maar weet je nog niet helemaal hoe je dat aan moet pakken? Ik kan je van harte de Makkelijke Moestuin Methode aanbevelen! Een methode die bij iedereen werkt, zelfs bij mij, en ik ben tot twee jaar geleden nooit een tuinierder geweest en ik heb nog steeds zeer weinig verstand van plantjes. In deze blog die ik schreef over de Makkelijke Moestuin Methode vind je meer informatie om dit seizoen te beginnen!

Natuurlijk bestaat de kans dat je, wanneer je net begint, nog geen idee hebt, en dat je fouten maakt. Gebruik Internet om zoveel mogelijk te weten te komen over het moestuin-ieren, en leer van de fouten van anderen!

Nu de vorst weer bijna uit de grond is, ben ik vandaag begonnen met het klaar maken van mijn bedjes. Omdat ik eenmalig fantastische grond heb gelegd, een combinatie van turf, tuinaarde, paardenmest, compost en vermiculiet, blijft mijn moestuin nu al voor het derde jaar makkelijk te behandelen, ik heb niets nodig dat de natuur mij niet kan geven.

Ik ben vandaag begonnen met het schoonmaken van mijn grond. Ik heb ten eerst de grond goed omgewoeld en toen heb ik alle blaadjes en onkruid verwijderd. Dit heb ik in mijn compostbak gegooid. De paardenmest en compost van vorig jaar zijn inmiddels helemaal vergaan, dus vandaag heb ik, uit mijn eigen compostbak, een emmertje compost op de grond gegooid, en de grond nog eens flink omgewoeld. Ik laat de grond nu een dagje rusten, en morgen neem ik een emmer verse paardenmest mee naar huis, van mijn eigen paarden. Die mest verdeel ik over de grond, ik meng de grond nog eens goed, en dan gaan de eerste zaadjes de grond in. Ik kies nu eerst voor radijzen, wortelen en peultjes. Zodra de zaadjes in de grond zitten gaat er een emmer water over. Dit water is hemelwater dat ik met een emmer heb opgevangen. Ik kan niet wachten tot de eerste zaailingen boven de grond uit komen!

Heb jij ook een moestuin? En wat plant je dan?"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuke blog om te lezen.
| 00:43 |
Wat leuk dat je van het tuinieren bent gaan houden. Zelf verbouwen we zoveel mogelijk groenten zelf en vriezen we groenten in, zo eten we altijd biologische groenten. Ik las dat je paarden mest gebruikt, mijn ervaring met paardenmest en ook kippenmest zijn op langere termijn niet positief. We hebben een tuin waar ik geen mooie groenten vanaf kreeg (productie liep achteruit haha). Totdat ik een grondonderzoek liet doen en daar kwam uit dat de grond te zuur was, mogelijk de oorzaak van kippen en of paardenmest. Na andere meststoffen te hebben gebruikt hebben we weer een zeer goede oogst. Nu wil ik je niet ontmoedigen hoor maar geef een tip. Nu hoeft het bij jou niet zo te zijn ligt ook aan de grondsoort. Wij hebben zandgrond.
| 08:45 |
Ja de tuinkriebels komen. Wat zaai je snel na het mesten, verbranden je zaadjes niet?
| 16:52 |
Nope, dat gaat prima. Maar ik moet zeggen dat ik niet wist dat dat kon! Het ging tot nu toe altijd goed.
| 16:53 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen