Het Simpele en Kleine Leven in Spanje - #Vakantie

Het Simpele en Kleine Leven in Spanje - #VakantieVorige week ben ik op vakantie geweest. Mijn moeder en stiefvader verblijven op een camping in het Spaanse Benidorm, en ik heb hen bezocht voor een periode van 5 dagen, rondom het weekend waarin mijn moeder haar verjaardag vierde. Ik wist dat ik tijdens mijn verblijf op een bed zou slapen dat gecreëerd wordt uit het neerlaten van een eettafel en de kussens van de zithoek. Allemaal passen en meten, dus. 

Tijdens de vakantie heb ik gemerkt dat het leven op een zeer minimaal oppervlak nog geweldiger is dan het lijkt. We deelden met drie personen een caravan, en dat is wel erg krap, maar in m’n eentje zou het echt prima kunnen; het is zo compleet. Een hele kleine woning die ongeveer twee keer zou groot zou zijn, zou perfect zijn om met twee personen te wonen. 


De drang naar kleiner en simpeler leven is alleen maar groter geworden door deze ervaring. Ik wil dit, zo lekker klein. In de ochtend maak je in een kwartiertje schoon. Je hebt weinig ruimte en dus weinig spullen, al ben ik nog verbaasd hoeveel spullen mijn ouders in de caravan hebben kunnen proppen, terwijl ze niet eens een zo heel erg grote caravan hebben.

Een tiny house met ongeveer tweemaal de afmetingen van deze caravan, dat zou echt een ideale afmeting zijn voor mij om op te leven, met de spullen die ik heb en kat Sientje. Natuurlijk richt je dan je woonruimte in op een manier die voor jou ideaal is. Ik zou zelf kunnen leven met een kleinere eethoek dan in de caravan, maar met een grotere badkamer. Er zit meer bergruimte in de caravan dan ik met mijn spullen zou kunnen vullen, maar ik vind het plafond in een caravan te laag. Kortom; als je zou kunnen leven in een kleine ruimte die volledig naar jouw wensen is ingericht; dat lijkt me toch wel prachtig. 

De ervaring van leven op een heel klein oppervlakte is zeker niet tegengevallen. Ik ben in 5 dagen enorm tot rust gekomen, relaxed en positief kan ik vanavond weer in het vliegtuig naar huis stappen. Al met al een toffe vakantie gehad!
 

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk! Ik zou ook best heel klein kunnen wonen. Waarschijnlijk zal ik dan vaker buiten zijn dan nu, en daar hou ik juist van ;)
| 18:30 |
voor een vakantie ok, met lekker weer maar niet hier in NL
| 18:14 |
Ik denk wel dat het in een land waar je veel buiten bent makkelijker is
In Nederland zou je met regen en slecht weer ook wel veel binnen zijn en da is voor mij een iets groter huis waar je ook even privacy kan zoeken in een aparte kamer toch wel heel fijn !
| 22:50 |
Ik heb toch graag wat meer ruimte, denk ik.
Maar 'k zou het moeten proberen.
| 23:01 |
Klinkt als een geslaagde vakantie :)
| 23:55 |
Wij hebben daar 4 maanden gezet op El Raco, prima uit te houden in een tourcaravan.
| 22:35 |
ik hoef ook niet groot te wonen .en
.. ik woon ook klein
| 18:15 |
Ik heb ook weinig ruimte nodig daarom wil ik een Tiny house
| 14:18 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden