×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Hoe te Winkelen als #Minimalist?

Hoe te Winkelen als #Minimalist?


Anthony van Break The Twitch kan je perfect uitleggen hoe je op een minimalistische manier kunt gaan shoppen. Want zelfs doorgewinterde minimalisten moeten wel eens iets aanschaffen. Kijk daarvoor onderstaand YouTube-filmpje.

Mijn eigen tips, voor minimalistisch aan spullen komen, zijn:

1. Kijken of ik kan lenen wat ik nodig heb; als het gaat om spullen die ik eenmalig of maar heel af en toe nodig heb, kijk ik of ik kan lenen, behalve via Peerby, een app die mensen in een buurt bij elkaar brengt zodat men gemakkelijk spullen van elkaar kan lenen. Maar ook via Facebook-groepen, of simpelweg via vrienden of familie, kan er vaak een hoop worden geleend, waardoor aanschaffen niet nodig is. Hiermee minimaliseer je kosten voor aanschaf en maximaliseer je in sociaal gedrag.

2. Kijken of ik in de Kringloopwinkel kan vinden wat ik nodig heb; als ik iets nodig heb, maar het is niet heel specifiek, is de Kringloopwinkel mijn favoriet. Als ik bijvoorbeeld kaarsen nodig heb, maar de kleur en vorm maakt niet uit, kan ik regelmatig slagen in de Kringloopwinkel. Maar vorig jaar slaagde ik ook voor een geweldige winterjas! Op deze manier minimaliseer je in kosten, in gebruik van grondstoffen en in afvalverwerking.

3. Kijken of ik op Marktplaats kan vinden wat ik nodig heb; als ik iets nodig heb en het is wél heel specifiek, dan kijk ik op Marktplaats. Ik kan daar heel gericht zoeken op exact dat wat ik nodig heb, en als het er niet op staat, kan ik mijn zoekopdracht opslaan om later die dag, week of maand nog eens te kijken. Minimaliseren in kosten, produktie-belasting voor het milieu en je helpt andere mensen aan een extra zakcentje.

4. Kijken of ik korting kan krijgen op dat wat ik nodig heb; voordat ik een specifieke aankoop doe, kijk ik altijd op Internet of er misschien kortingsbonnen of acties beschikbaar zijn voor dat specifieke object dat ik wil kopen. Vrijwel altijd is er wel iets te vinden, al moet je soms een paar dagen wachten met je aankoop.

5. En als ik er echt niet onderuit kan om nieuw in de winkel aan te schaffen, moet ik net als ieder ander waken voor impuls-aankopen. Ik heb daar vooral last van in een ruitersportzaak; ik kom voor één ding maar ik zie al die andere mooie dingen die mijn Opa Paard en Oma Paard zo mooi zouden staan. Ik stel mezelf dat een aantal vragen; "heb ik al iets anders dat dezelfde functie heeft en prima werkt?" en zo niet; "kan ik zonder dit ding?". Als het antwoord op één van deze vragen "ja" is, koop ik het niet. Behalve heeeeel af en toe, want soms verdienen mijn schatjes gewoon een cadeautje :-).

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
johan_jongedijk
ik 1a2maal per week met bootschappenlijstje
02-12-2017 21:18
02-12-2017 21:18 • Reageer
notifications_noneadd
24-08-2018 02:36
1 volger , 0 antwoorden