Hoe Doe Je Dat? Verkopen op #Marktplaats...

Hoe Doe Je Dat? Verkopen op #Marktplaats...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een beetje minimalist is tijdens het ontspullen al bekend geraakt met het verkopen van overbodige spullen op sites zoals Marktplaats. Sterker nog; iedere keer weer vind ik spullen die mijn huis mogen verlaten, en als ik er geen bekende of familielid blij mee kan maken, gaat het op Marktplaats. Zo houd ik er misschien nog een centje aan over. Ik heb eigenlijk altijd succes met Marktplaats. Een vriend zei eens over mij; "jij verkoopt nog skischoenen in de zomer". Tsja, ik vind het leuk, steek er voldoende tijd in en houd mijn prijzen reëel.

Wat is Marktplaats?

Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine en grote bedrijven. Elke dag bezoeken ruim 2.1 miljoen mensen Marktplaats en samen kopen en verkopen zij een zeer divers aanbod aan nieuwe en gebruikte producten en diensten. Per dag worden er gemiddeld 350.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst. Op elk willekeurig moment bevat Marktplaats ruim 9 miljoen advertenties!

Quote

Marktplaats, opgericht in 1999, was in Nederland één van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties."

www.markplaatsperskamer.nl

Hierbij geef ik je 5 tips om succesvoller te zijn in het verkopen via Marktplaats.

1. Omschrijf je object duidelijk in de titel. Probeer je in te denken op welke woorden je koper zou zoeken als diegene op zoek was naar dat wat je te koop hebt. Stel dat ik een paar zwarte sportieve schoenen heb, maat 41, van Adidas. Dan zou de koper waarschijnlijk zoeken op 'sportschoenen', 'sneakers' of 'gympen'. Hoogstwaarschijnlijk zou die persoon ook de maat vermelden. Mijn titel zou zijn: "Zwarte Sneakers Adidas Mt 41 ( Gympen / Sportschoenen Zwart)". Door synoniemen te gebruiken voor het woord 'sneakers' maar ook door 'zwart' én 'zwarte' te gebruiken, vergroot ik de kans dat geïnteresseerden mijn advertentie makkelijk kunnen vinden. Wees ook netjes, correct en verkoop-gericht in de advertentie zelf; geef zoveel mogelijk informatie en vermeld in de advertentie of je bereid bent tot verzenden en zo ja, wat dat kost.

2. Plaats duidelijke foto's bij je advertentie en maak je object aantrekkelijk. Zorg dat de objecten goed verlicht op de foto komen te staan. Fotografeer beschadigingen goed en duidelijk, zodat je er achteraf geen gezeur om krijgt. Ik zorg altijd dat mijn spullen mooi zijn neergezet, alsof het een reclame-foto is. Schoenen zorg ik dat er schoenendoos omheen zit, ookal is die van een ander merk (dat zie je niet als je van bovenaf fotografeert. Bij elektronica kun je ervoor kiezen de gebruiksaanwijzing te downloaden en te printen. Dat oogt completer en professioneler.

3. Reageer altijd zo snel mogelijk en zorg dat je reacties op je advertentie spoedig, beleefd en zonder spelfouten beantwoordt. Als iemand in zijn of haar reacties naar mij onbeschoft is, ben ik minder snel geneigd spullen van die persoon te kopen, simpelweg omdat het slordig en ongeïnteresseerd overkomt. "Als ze al zo met een vreemde omgaan, hoe zouden ze dan met hun spullen zijn omgegaan?" is vaak mijn gedachte. Omdat ik regelmatig nachtdiensten werk en niet graag word wakker gebeld, vermeld ik niet mijn telefoonnummer.

4. Zoek je eigen aangeboden object op op Marktplaats, en check wat anderen vragen voor datzelfde artikel. Als jou object niet significant anders is dan dat van hen (bijvoorbeeld doordat jouw object een limited edition is, of in nieuwstaat), pas je prijs dan aan tot net onder de prijs van je concurrenten. Ik zoek altijd met de optie waarbij de laagste prijs bovenaan staat. Ik zal nooit bieden op een advertentie waar bieden bij staat. Ik wil gewoon weten wat je wilt hebben voor dat item dat je verkoopt. Onderhandelen kan altijd nog. De meerderheid van de mensen denkt zo, dus noem een vraagprijs. Houd wel de optie 'bieden' open.

5. Als je eenmaal je advertentie hebt geplaatst, zorg dan dat deze zichtbaar is, bijvoorbeeld door het te delen op social media. Mensen zijn eerder bereid iets te kopen van bekenden of zelfs vage bekenden dan van vreemden, misschien kun je je object wel kwijt aan iemand uit je Facebook-netwerk. Verwijder je advertentie wel overal zodra je item is verkocht.

Succes met de verkoop!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik sla je interessante blog op!
| 09:48 |
leuke blog weer ! ik zet juist wel altijd bieden  en dat werkt prima. soms wel met een vanaf prijs erbij!
| 09:29 |
Op Twitter kreeg ik van een yoorslid het verzoek om ook Kooptips hierover te geven. Omdat er mensen defecte spullen kopen...
| 22:10 |
Te kennen gegeven dat jij de auteur van dit artikel bent en ik het jou zou doorgeven.
| 22:11 |
Waardevolle tips, ik ga het delen.
| 21:41 |
Bedankt voor de tips heb zelf nog wat spullen staan die willen we ook op marktplaats zetten.
| 19:27 |
Goede scherpe tips
| 21:52 |
Hele goede en nuttige tips vind ik!
| 19:39 |
Soms loopt het niet als ik er wat op zet en een andere keer loopt het storm met dezelfde producten
| 19:10 |
Daar heb ik al veel verkocht ook en enkele dingen gekocht
| 09:36 |
Toch lekker!
| 02:26 |
Vraag wat is verstandig: telefoonnummer erbij
e mail adres erbij
| 08:58 |
Ik laat het contact altijd verlopen via Marktplaats en vermeld geen persoonlijke gegevens.
| 02:27 |
oke ga ik ook eens doen krijg je dan wel dat er geboden wordt tegen elkaar op?
| 09:15 |
Marktplaats was ooit voor de particulier nu mn voor winkeliets. Het is mooi als je wat verkopen kunt maar hier op rekenen moet je niet.
| 10:19 |
Echt waar? Ik verkoop werkelijk álles wat los en vast zit. En ik ben een particulier.
| 10:38 |
Om mij heen hoor ik niet anders dan dat het niet loopt. Zelf ben ik niet zo marktplaatsactief. Ik geef het liever weg
| 11:40 |
Verkopen gaat traag, tenzij je altijd alles voor een euro weg zou doen. Maar niet alles in het leven is maar een euro waard.

Je hebt bijvoorbeeld een computerspel met een hedendaagse waarde van 25 euro, daar vraag je dan 10 voor -je wil wel wat boodschappengeld binnenhalen- maar dan heb je altijd van die internetwinkels die standaard bovenaan staan met hun advertenties waar zo'n spel dan voor 5 euro wordt aangeboden. Je kan er niet tegen op.
| 11:47 |
Allemaal goede tips, die ik toen ik nog in NL woonde ook allemaal toepastte. Het gebruik van goede foto's loont echt! Zeker als je inderdaad de overige vergelijkbare advertenties eerst bekijkt en hun vraagprijzen en foto's even doorloopt kun je vaak goed inschatten wat reeel is om te vragen..
| 15:35 |
Dank je wel!
| 02:27 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen