Hoe Werkt De Makkelijke #Moestuin Methode?

Hoe Werkt De Makkelijke #Moestuin Methode?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Er zijn maar weinig dingen die me zo gelukkig maken als het plukken van mijn zelf, met liefde, grootgebrachte sperzieboontjes, het uit de grond trekken van mijn eigen worteltjes of het smikkelen van mijn zelf geteelde radijzen. Ik ben nooit een tuinierder geweest, ben altijd vies van de beestjes in de tuin en ik zag het al helemaal niet zitten om urelang in de tuin te werken voor een paar blaadjes sla. Totdat ik Jelle leerde kennen, de bedenker van de Makkelijke Moestuin. Deze methode werkt gegarandeerd en levert kilo's zelfgeteeld voedsel op. Geen moeite!

Maar hoe werkt het dan? 

Stap 1 is het maken van een bak. Je maakt een bak die zowel in de lengte als de breedte een meervoud is van 30 cm. Je kunt dus een bak maken van 180 cm lang en 30 cm breed, of 180 cm bij 90 cm, of 90 cm bij 90 cm. Zolang je het midden van de bak goed kunt bereiken, is het goed. De bak moet 20 cm diep zijn. De onderkant van de bak bespan je met antiworteldoek. Op de bak leg je een raster, zodat de bak duidelijk in vakken van 30 x 30 zijn verdeeld. Dit kan ook met touwtjes, gespannen aan oogjes op de omheining van je bak. Hieronder zie je een voorbeeld.

Stap 2 is het maken van de bodem, en die bodem is het magische ingredient van deze methode. De bodem bestaat voor 1/3 uit compost, 1/3 vermiculiet en 1/3 turf. Vermiculiet neem vocht op en geeft het ook weer af zodra de bodem eromheen droog is, tevens houdt het je bodem licht van gewicht en luchtig. Vermiculiet gaat oneindig mee. Als je dit mengsel gebruikt, kun je Jaren doen met de grond in je moestuinbak. Doordat je een bak gebruikt gaat de grond niet zwerven door je tuin en houdt je het netjes bij elkaar. Als het mengsel in je bak zit, doordrenk je het met water.

Stap 3 is het zaaien van je gewassen. Het kan niet op, alles floreert in een MM-bak! In mijn eerste jaar, als absolute amateur, oogste ik al radijzen, wortels, rucola, spinazie, sla, bieten en pastinaak. Als ik het kan, kan jij het ook. Jelle van de Makkelijke Moestuin helpt je met het zaaien, op laten groeien en oogsten van je gewassen door middel van een app of met een kalender:

Ik wens je heel erg veel plezier met het opzetten en onderhouden van je moestuin deze zomer. Ik hoop dat je er net zoveel plezier en profijt van hebt als dat ik. Laat je nog weten of er iets is gegroeid?

Voor meer informatie kijk je op www.makkelijkemoestuin.nl.

De makkelijke moestuin

Ook Esther Klomp is enthousiast over de Makkelijke Moestuin!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heerlijk he, zo’n eigen moestuin. Ik kan niet wachten tot de aardappelen, bietjes, sla, spinazie en boontjes weer boven komen! Maar eerst de tuin maar weer ‘klaar’ maken!
| 08:43 |
Gepost op de facebook pagina:
www.facebook.com/hoewerktdat/?fref=ts
dank en grtjs!
| 14:26 |
Mijn handen jeuken al om terug in het voorjaar te beginnen met tuinieren
| 08:17 |
Heerlijk he! Ik heb de app vorig jaar ook gedownload voor mijn stadstuintje! Hopelijk krijg ik er dit jaar ook weer veel in kwijt! :)
| 22:02 |
Lijkt me wel leuk. Maar dan heeft de bak poten nodig dat de hond er niet bij kan
| 09:43 |
Leuk hè zo'n makkelijke moestuin. Mijn dochter wil er een op haar dakterras, ik verwacht niet dat dat dit jaar wordt, ze verwacht zelf een kleine spruit.
| 07:44 |
Leuk, moet ze zeker doen! Kan ze de worteltjes voor haar babyhapjes zelf telen!
| 09:22 |
Wij zitten er ook over na te denken.om zo'n bak aan te schaffen. Vooral zodat de kinderen leren hoe groente growit wct.
| 07:17 |
Zeker een goede reden! Al begin je met makkelijke kruiden en lente uitjes. Het is onwijs leuk!
| 09:22 |
Ik heb ook een moestuin en een paar vruchtbomen; ik ruil ook groenten en vruchten met de buren.
| 05:54 |
Dat doe ik ook wel, groenten ruilen tegen eieren van de buurkippen, bijvoorbeeld! En ik heb onvermoeibare struiken aalbes en Japanse wijnbes. Die laatste zijn net frambozen; goddelijk!
| 06:03 |
Japanse wijnbes ken ik niet, klinkt lekker!
| 06:15 |
Zelf verbouwde groente zijn altijd lekker en leuk om te doen. En je staat versteld hoe vaak je uit je eigen tuintje kan oogsten.
| 00:45 |
Nou inderdaad, helemaal die stokboontjes; ik bleef plukken!
| 00:46 |
En als je wat boontjes laat hangen en laten drogen dan kun je ze doppen, heb je voor het volgend seizoen weer boontjes om te poten.
| 00:53 |
Exact, helemaal zelfvoorzienend is mijn moestuin; eigen compost, mest van mijn paarden, opgevangen regenwater en inderdaad je eigen zaadjes bewaren!
| 00:56 |
Kijk dat is goed bezig zijn. We hebben een eigen moestuin en vriezen ook groenten in zo hebben we het hele jaar zelf verbouwde groenten. Heerlijk
| 01:08 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen