#Investeren om te #Besparen? Ja! Verlaag je Energie-Rekening!

#Investeren om te #Besparen? Ja! Verlaag je Energie-Rekening!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik leef al behoorlijk sober; ik heb geen koelkast, geen televisie, de verwarming gaat bij mij niet aan en ik kook mijn eieren door het water uit te zetten zodra het kookt en de eieren dan precies 10 minuten te laten staan. Ik heb een douche-timer, maak mijn eigen wasmiddel en heb flessen in de reservoirs van mijn toiletten. Dit is allemaal geen noodzaak; ik heb een prima betalende functie en houd iedere maand een stukje geld over, in plaats van andersom. Het is puur hobby en zorg voor de planeet. Maar als je alle voor de hand liggende dingen om te bezuinigen al hebt ondernomen, komt het steeds vaker op de kleine dingen aan. Al langere tijd speelde ik met het idee om een thermoskan aan te schaffen. Dit om verder te besparen op mijn energie-rekening.

Ik ben een echte thee-leut en zet derhalve ongeveer 10 keer per dag de waterkoker aan. Je zou voor de gein eens moeten kijken naar de schijf in je meterkast zodra je dat ding aan zet; die tolt dan als een malle! Een waterkoker verbruikt dus behoorlijk wat energie. Maar een thermoskan aanschaffen, dat is niet mijn ding. Ik koop namelijk nooit iets nieuw, alleen tweedehands, behalve ondergoed, sokken en boodschappen. Een tweedehands thermoskan leek me een slecht idee; als het ding eens is gevallen, of heel smerig is... Nee, ik wil dan wel graag een nieuwe!

Ik heb mezelf toestemming gegeven iets nieuws te kopen. Voor het eerst sinds lange tijd ben ik gisteren de Action binnen gelopen. En ja hoor; een prachtige thermoskan, met inhoud van een liter, voor nog geen vier euro! Nu zet ik 1,25 liter water op, schenk een kop in, en doe de rest van het kokende water in de thermoskan. Gisteren is gebleken dat dat water maar liefst 7 uur warm tot heet blijft! Nu hoeft dus nog maar tweemaal per dag de waterkoker aan, in plaats van 10 keer! Als de thermoskan een tijdje mee gaat, is het dus een bijzonder goede investering geweest!

Ik ben helemaal tevreden met mijn aankoop! Heb jij ook van die kleine, simpele maar zeer effectieve aankopen gedaan, juist om je lasten te verlagen? Ik ben heel benieuwd!"GMVDMinimalism is een jonge vrouw die met veel plezier schrijft over besparen, minimalisme, bezuinigen, consuminderen en ontspullen, maar ook over alle levensvragen die haar bezig houden en onderwerpen die ter sprake komen. Daarnaast is zij gek op haar poes Sientje en haar twee paarden, Opa Paard en Oma Paard. Je kunt haar, en al haar tips, volgen onder de naam GMVDMinimalism op Facebook en hier op Yoors."

Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ja hoor en de thermoskan heb ik al jaren. Ik zet hem ook nog eens in de hooikist. Kan de theepot ook in (daarvoor hadden we vroeger de theemuts), pannen met eten gaan er ook in (verder garen/warm houden). Met een washandje en voetenbadje kom je ook een heel eind (ipv dagelijks douchen), 1x of eens per 2 dagen met de hand afwassen, wassen met wilde kastanjes, dweilen met koud water en keukenazijn enz
| 08:45 |
Als je je thermos in de hooi zet, hoelang blijft ie dan heet?
| 08:20 |
Bij mij ruim een dag. Mijn thermos is niet zo'n hele dure
| 12:17 |
Tof!
| 12:24 |
Jij bent zuinig, wat een discipline
| 20:36 |
Als het hobby is kost het weinig discipline :-)
| 08:21 |
dat kl8nkt goed . 7 uur warm
| 09:30 |
Blijft dat echt 7 uur warm ja? Zodra we ons eigen plek hebben ga ik er ook een halen (moet eerst zien wat er in huis is) ik zet namelijk met waterkoker best een paar bakken koffie per dag :)
| 07:55 |
Zeker; 6 tot 8 uur warm!
| 08:21 |
Oh dat wist ik helemaal niet, thanks!
| 11:04 |
Graag gedaan!
| 12:23 |
Ik kook mijn water op mijn petroleum stel en doe het dan in mijn thermoskan ik heb vorig jaar van mijn moeder een thermoskan gekregen van de tupperware en net als bij jou blijft het water wel 7 a 8 uur warm
| 07:02 |

×

Yoors


exit_to_app Inloggen