×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Jarig Zijn Als Minimalist - Zo Doe Je Dat!

Jarig Zijn Als Minimalist - Zo Doe Je Dat!


Verjaardagen zijn voor een minimalist niet wat het voor vele andere mensen is. Waar andere jarigen zich verheugen op cadeautjes en slagroomtaart, hopen minimalisten vooral dat ze niet te vaak moeten zeggen; "dat had je nou echt, echt, echt niet hoeven doen!". Hoe zorg er voor dat je als minimalist niet teveel onnodige prullen krijgt? Ik zei ooit; "ik wil echt niets, en als je wel iets mee neemt, is het weggegooid geld, want ik breng het de volgende dag naar de Kringloop". Hoewel niet erg aardig, was het wel duidelijk. Het bleek echter dat mensen het ook vervelend vinden om met lege handen aan te komen, dus ik vond een middenweg; door aan te geven welke cadeautjes wel passen, is iedereen tevreden, en het bespaart jou een hoop onnodige spullen en prullen.

Natuurlijk geef jij als minimalist het goede voorbeeld. Je viert je verjaardag duurzaam, met zo min mogelijk afval, en ook slecht voedsel komt er bij jou niet in. Het belangrijkste is dat je een fijne dag hebt met de mensen waar je van houdt, en die van jou houden. Je kunt best je huis versieren en lekkere hapjes regelen, maar het hoeft niet over the top te zijn. Misschien kun je, in plaats van cadeaus, iedereen vragen iets lekkers mee te nemen, dubbel winst! Of je kiest een of meerdere van de tips uit onderstaande blog.

Een verjaardag is pas een echte verjaardag met cadeautjes, dat is en blijft voor mij echt zo. Ik hoef alleen geen prullen zonder betekenis. Als je mij echt wilt verrassen, is een van de onderstaande minimalistische cadeautjes meer dan genoeg om mij een gelukkig mens te maken.

Ook tweedehands cadeautjes doen het erg goed bij mij, en niet alleen bij mij! Ik kocht voor mijn nichtje die twee werd een enorme hoeveelheid Duplo, deed er een mooie tweedehands mand omheen en pakte het leuk in. Het kind dolgelukkig, ik maar een paar euro uitgegeven, en geen nieuw speelgoed gefabriceerd, dus beter voor het milieu. Tweedehands cadeautjes zijn helemaal geweldig!

Maar het allergaafste vind ik een ervaringen-cadeau of zelfgemaakte waardebon. Een dagje naar het museum, een etentje, een zelfgemaakte waardebon voor de plaatselijke Kringloopwinkel, een dagje strand; je kunt het zo gek niet bedenken! Want ervaringen zijn zoveel mooier dan spullen!

Fijne verjaardag!

 

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
Els Vergaerde
Leuk blog met interessante ideeën!
24-08-2018 20:44
24-08-2018 20:44 • Reageer
Positief Geld Besparen
Persoonlijk vind ik het altijd moeilijk wat ik moet vragen voor mijn verjaardag of andere feestdagen. Dus ik vraag meestal nuttige cadeau's. Bijvoorbeeld nieuwe kussentjes of liever een bordspel. (samen een groot cadeau onder vrienden heb ik meer aan dan 10 kleine freubels) Met kerst besluiten we altijd een bordspel te kopen en voor onze dochter verzamelen we over het hele jaar cadeau's die in de aanbieding zijn. Oud speelgoed gaat dan weer naar een volgend kindje waarvan de ouders minder te besteden hebben.  Als ik cadeaus weg geef probeer ik er iets van te maken. Iets origineels, maar niet iets dat teveel geld kost. Vaak zelfgemaakte producten, zoals chutney met een stukje kaas of een wijntje erbij.  
17-08-2018 21:46
17-08-2018 21:46 • Reageer
wakeupkitty
Binnenkort vieren wij 4 in 1. Tweedehands is bij ons oké en wij geven alleen wat gewenst, geen prullen en nuttig. Taart gaan we zelf maken, misschien ieder zijn eigen. Dan wordt het thema: taartfestijn? We hangen er namelijk wel altijd een thema aan. Geen bezoek verder dat vindt iedereen vreselijk.
16-08-2018 04:57
16-08-2018 04:57 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Ik neem vaak een paar dierbaren mee naar een restaurant. Heb ik zelf plezier van en zij ook. Het is een neef met zijn vrouw en twee dochters. Zo hebben we een gezellige tijd aan tafel en ik hoef niets in huis te halen en zij ook niet. Ik heb niets meer nodig, wil geen spullen. Alleen maar een aangename tijd. 
14-08-2018 16:18
14-08-2018 16:18 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Geweldig, inderdaad een heel goed idee.
14-08-2018 16:25
14-08-2018 16:25 • 1 reactie • Reageer
Ingrid Tips en meer
YP's kado doen. Dat kan ook. :)
14-08-2018 16:01
14-08-2018 16:01 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Wat een goeie! Helaas is geen van mijn dierbaren lid van Yoo.rs... :-(
14-08-2018 16:26
14-08-2018 16:26 • 2 reacties • Reageer