Leven Zonder Koelkast - Dag 83 - Voordelen en Nadelen

Leven Zonder Koelkast - Dag 83 - Voordelen en Nadelen


Op 30 September van dit jaar startte ik een experiment; ik wilde 28 dagen kijken hoe het me af zou gaan om te leven zonder koelkast. Waarom en hoe ik dit wilde aanpakken, kun je lezen in onderstaande blog.

Ik kan je vertellen; de eerste dagen was het wennen. ik trok nog regelmatig de koelkas uit automatisme open, op zoek naar iets lekkers, maar die gewenning was snel voorbij. Ik deed de eerste keren wat onwennig boodschappen, maar ook dat ging snel goed.

Inmiddels ben ik enorm gewend om te leven zonder koelkast. Sterker nog; ik vind het nogal luxe. 

De Voordelen:

- omdat ik geen gekoelde producten koop, kan ik boodschappen doen, naar m'n werk, en bij thuiskomst m'n boodschappen opruimen; ideaal! 

- een lagere energie-rekening en beter voor 't milieu.

- geen stom zoem-geluid meer.

- ik ben verser en bewuster gaan eten.


De Nadelen:

- De kliekjes die mijn moeder voor me bewaard kunnen niet meer eindeloos worden opgeslagen. Ik haal nu regelmatig wat op voordat ik naar m'n werk ga.

- Ik moet tweemaal per week een half brood kopen, in plaats van eens per week een heel. Ik kan niet meer invriezen en vind oud brood echt niet lekker.

Het is nu nog steeds erg makkelijk. Als ik iets koop wat ik koud wil houden, bijvoorbeeld omdat ik me eens te buiten ga aan kaas of verse vruchtensap, dan zet ik het afgesloten buiten bij de achterdeur. Maaltijden die ik koop of ophaal bij moeders kunnen gemakkelijk in de koude auto worden bewaard. Of ik, wanneer het warmer wordt, nog steeds zonder koelkast wil leven, zien we dan wel weer, maar tot nog toe is het perfect uit te houden.


"GMVDMinimalism is een jonge vrouw die met veel plezier schrijft over besparen, minimalisme, bezuinigen, consuminderen en ontspullen, maar ook over alle levensvragen die haar bezig houden en onderwerpen die ter sprake komen. Daarnaast is zij gek op haar poes Sientje en haar twee paarden, Opa Paard en Oma Paard. Je kunt haar, en al haar tips, volgen onder de naam GMVDMinimalism op Facebook en hier op Yoors."
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hebben jullie op het werk een koelkast met vriesvak? Dan zou je overdag je koelelementen daar kunnen bevriezen en dan 's avonds in een koelbox mee naar huis nemen. Als je die dan in een donkere redelijk koele ruimte kan zetten zoals bijvoorbeeld een kelderkast (of weer die hooimadam gebruiken), dan blijven de koelelementen ook in de zomer wel een avond en nacht koel genoeg om wat kleine dingen te koelen voor de avond.
| 07:36 |
Nee hoor, veel teveel gedoe. Maar ik kan het onthouden voor komende zomer.
| 00:36 |
Hoeveel bespaard het precies om geen koelkast te hebben? Energiegewijs? Ik kan me niet voorstellen als ik om de dag boodschappen meot doen dat het geld bespaart en beter voor het milieu is. (vooral omdat ik dan de auto zal moeten pakken)
| 10:34 |
Ik geef minder geld uit aan boodschappen daar ik minder dure produkten koop (geen vlees meer bijvoorbeeld) en ik doe mijn boodschappen alleen als ik van mijn werk naar huis rijd, ik rijd dan langs de supermarkt. Bij mij dus alleen maar besparing.
| 03:19 |
Een broodrooster geen optie of bijvoorbeeld crackers eten? Brood eten wij zelden en als wordt het opgegeten. Die kliekjes van je moeder kun je ook goed buiten afgesloten koelen. Mijn hal en slaspkamer zijn trouwens aardig koelkasttemperatuur.
Leuk dat je het toch als positief ervaart.
| 02:42 |
Ik heb inderdaad ook spul buiten staan nu, dat gaat super goed! Van de zomer zien we wel of het dan ook nog te doen is!
| 03:19 |
Zo doe ik het ook en 's zomers eet ik yoghurt of een ijsje voor de winkel :)
| 09:56 |

Boeken & Taal
Crushing It!
Crushing It!
Boeken & Taal
Kut kanker!
Kut kanker!
Boeken & Taal
Ben jij ook op mij?
Ben jij ook op mij?
Boeken & Taal
Laat me niet vallen
Laat me niet vallen
Boeken & Taal
Open ogen
Open ogen
Boeken & Taal
Ma
Ma
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden