Marie Kondo - De Japanse Opruim-Goeroe - #Consuminderen #Minimalisme

Marie Kondo - De Japanse Opruim-Goeroe - #Consuminderen #Minimalisme


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De Japanse opruim-goeroe Marie Kondo heeft een enorme hype ontwikkeld met haar boeken. 

 Het gaat erom dat je alleen maar spullen in je huis hebt die joy-sparken, oftewel waar je van houdt. De rest van de spullen kan weg. Samen met het boek dat Bea Johnson schreef, heeft Opgeruimd! , het eerste boek van Marie's hand, mijn leven daadwerkelijk veranderd, zoals Marie al beloofde in het boek. Marie heeft een bedrijf dat mensen leert hoe ze hun rommelige huizen kunnen veranderen in de ruimtes die ze voor ogen hebben. Haar zogenoemde "KonMari"-methode belooft dat je, wanneer je alles eenmalig extreem goed aanpakt, en je streeft naar perfectie, dat je dan nooit meer hoeft op te ruimen. Geloof het of niet, maar nadat ik het boek heb gelezen heb ik mijn hele huis grondig opgeruimd en binnen een week had ongeveer de helft van mijn bezittingen mijn woning verlaten. Mijn kledingkast is nog maar voor de helft gevuld, maar ik houd echt van ieder kledingstuk dat er bij mij in huis is, en heb nooit meer het probleem dat ik niet weet wat ik aan moet trekken. Ik ruim ook nooit meer op, ik maak alleen nog schoon en leg spullen terug nadat ik ze heb gebruikt. 

Haar boeken zijn simpel, grappig en soms nogal zweverig geschreven, maar ook als je niets hebt met het spirituele is het prima te lezen, het overheerst namelijk niet. Het is een overzichtelijk boek, een makkelijk stappenplan staat beschreven op een makkelijk terug te zoeken manier, zodat je, waar je ook bent in je opruim-proces, altijd makkelijk terug kunt vinden waar je je nu bevindt.

Marie heeft drie boeken geschreven, maar ik vind zelf alleen "Opgeruimd" en "Spark Joy" de moeite waard.


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (1 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik ga morgen ook weer eens kijken wat weg kan
| 06:23 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen