Mijn Ontbijt - Less-Waste Vegan Green Smoothie


Zoals ik al eerder schreef ben ik overgestapt naar vegan te eten, maar ik loop er nogal eens tegenaan dat vegan producten erg vaak in verpakking komen, terwijl ik ook zero-waste wil leven. Met dit ontbijt is het al met al toch heel aardig gelukt. 

De amandeldrink van Albert Heijn komt in verpakking, maar met een pak doe ik twee dagen. De spirulina zit in een glazen potje met metalen deksel, maar met dat potje doe ik circa een half jaar en daarna hergebruik ik het. De spinazie en boerenkool komen in een kartonnen doosje dat goed gerecycled kunnen worden, deze kun je vinden in het diepvriesvak van Albert Heijn. 

Al met al redelijk tevreden, al wil ik in de toekomst amandelmelk zelf gaan maken van in bulk gekochte noten. Hoe dan ook; ik ben best tevreden!


Zet je blender klaar. Haal 5 blokjes boerenkool en/of spinazie uit de vriezer, maak je fruit schoon en ontpit de dadels, gooi dit allemaal in de blender en voeg een half theelepeltje spirulina toe. Dan voeg je net zoveel amandelmelk (sojamelk kan ook) als nodig is om je ingrediënten "onder water" te zetten.

Je zet de blender aan en wacht tot het een mooie gladde massa is. Nu voeg je steeds een beetje plantaardige melk toe, tot de smoothie de dikte heeft die jij prettig vindt. 

Ik houd van een smoothie op de nuchtere maag, en het echt "weg kan tanken". Ik heb in de ochtend altijd dorst, en met deze groene smoothie hydraten en voed ik mijn lichaam meteen. Mijn maag en darmen kunnen zijn schoon en kunnen alle voedingsstoffen uit deze heerlijke smoothie direct verwerken.

Toen ik dit recept voor het eerst zag kon ik me niet voorstellen dat het lekker zou zijn, ik vond het maar een smerige groene drab, en wie drinkt er nou boerenkool? Maar na het een keer geprobeerd te hebben, drink ik dit nu iedere dag. De dadels en het fruit maken de smoothie heerlijk zoet en romig, en de aanwezige groene groente maken de smoothie fris. Een echte aanrader! Drink smakelijk!

Mijn Ontbijt - Less Waste Cheap Vegan Banana Smoothie

Liever een wat fruitiger smoothie? Ook vegan en less-waste? Klik!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ".