Mijn Super Actieve To Do List van Vandaag

Mijn Super Actieve To Do List van Vandaag


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Om 4.30 uur deze morgen stapte ik uit bed. Ik had mijn to-do-list voor vandaag al klaar gemaakt gisterenavond, dus ik kon gelijk aan de slag! Ik haalde mijn bed af, keerde het matras en verschoonde het. Ik maakte het netjes op. Ik ruimde de droge was van de lijn op. Eerst even ontbijten met twee bruine boterhammen pindakaas en aankleden.

Vervolgens was het tijd om mijn kledingkast leeg te halen, schoon te maken en opnieuw in te delen. Ik heb als minimaliste natuurlijk alleen maar kleding waar ik van houd, maar toch konden er twee dingen weg. Fijn! Wil je ook je kledingkast declutteren, maar heb je tips nodig? Misschien is een van deze onderstaande blogs iets voor jou!

Na het ontspullen van mijn kledingkast verschoonde ik de kattenbak en ik ging gelijk door met het declutteren van mijn badkamerkast. Leeghalen, schoonmaken en opnieuw indelen. Er konden ook hier weer 3 dingen weg! Ook de badkamer aanpakken? Misschien kunnen onderstaande blogs je helpen!

Tijd voor een beetje ontspanning; lekker naar de paarden. Bij aankomst bleken de paarden al door de boer op het weiland gezet te zijn, dus ik hoefde alleen maar de stallen schoon te maken en het voer klaar te leggen voor vanavond. De paarden staan heerlijk, zo buiten, dus ik denk er niet aan om ze voor mijn plezier naar binnen te halen. Morgen weer een dag! Op de terugweg doe ik boodschappen. Ik heb mezelf een nieuwe challenge opgelegd. Ik mag alleen nog maar boodschappen aanschaffen die afgeprijsd zijn met minstens 35% korting. Waarom, lees je hier:

Onderweg gooide ik mijn gescheiden afval in de daarvoor bestemde bakken. Textiel bij textiel, papier bij papier, glas bij glas, plastic bij plastic. Ik vind het belangrijk mijn afval goed te scheiden, en het is een kleine moeite.

Thuis aangekomen maak ik de koelkast schoon die ik ruim een half jaar niet aan heb gehad. Het begon als een challenge om te leven zonder koelkast, en dat is heel lang prima bevallen, maar met deze challenge heb ik toch weer even een koelkast nodig. Ik wil gaan uitzoeken wat duurzamer en goedkoper is; het hele jaar door de koelkast aan, maar producten redden van het vuilnis en goedkoper boodschappen doen, of de koelkast uit en dagelijks boodschappen (moeten) doen. Ik kom er vast snel achter. Ik declutter meteen de keukenkastjes en kelderkast, ruim de boodschappen op, doe een afwasje en dan ga ik zitten met een lunch (twee sneeën krentenbrood met kaas).

Vervolgens is het tijd om te stemmen. Met het audioboek Vaarwel Spullen van Fumio Sasaki afspelend in de oortjes van m'n telefoon, loop ik naar het stembureau. Ik kies er bewust eentje die verder ligt dan de dichtst bijzijnde, zodat ik lekker kan genieten van de wandeling, het audiobook en de lichaamsbeweging. Op de terugweg pak ik de groene container mee van de weg. Ik heb een compostvat, maar na een grondige aanpak van de tuin was er teveel afval voor in het vat. 


Thuis aangekomen start ik de computer op. Ik wil vandaag minstens 8 blogs schrijven, mijn administratie bijwerken, de website Gratiz afstruinen voor proefmonsters en natuurlijk plaats ik foto's van de 15 items die ik heb gedeclutterd op de Facebook-groepen, zodat ze snel een nieuwe eigenaar vinden.

Als laatste werk ik de informatie bij op de online platformen waar ik lid van ben en die me maandelijks extra inkomen bezorgen. Euroclix, Opinionbar en Qassa. Alle beetjes helpen, en al die kleine beetjes zijn samen een hoop!

Ik maak afspraken met de mensen die mijn ge-declutter-de spulletjes gratis overnemen, stofzuig en dweil, en uiteindelijk is mijn huisje weer spic en span! En wat was het een fijn productieve dag vandaag! Vanavond ga ik lekker koken voor mezelf, en daarna is het tijd voor een goed boek. Ik wens jullie allen een heerlijke avond!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism ".
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik ben nu al uitgeput van het lezen van al dat harde werken van jou ;-)
| 20:59 |
Nee toch, zeker?
| 21:18 |
Zeker wel 😂
| 23:21 |
Je schrijft erg leuk:) Ik ga je maar volgen
| 21:29 |
Leuk compliment, dank je wel!
| 21:30 |
Graag gegeven, ik hou wel van een beetje actie ;)
| 21:33 |
zo , dat is een vol dagje geweest !
| 12:13 |
Zeker, ik was goed actief!
| 21:29 |
Lekker productief dagje
| 18:28 |
Inderdaad! Heerlijk!
| 21:29 |

 

×

Yoors


exit_to_app Inloggen