Opruim Challenge - Dag 22 - Cadeauartikelen en Decoratie Ontspullen

Opruim Challenge - Dag 22 - Cadeauartikelen en Decoratie Ontspullen


In navolging van mijn eerste challenge die 28 dagen duurde, de no-spend challenge, startte ik mijn volgende uitdaging. In déze challenge zal ik in 28 dagen heel veel spullen weg doen. In principe is het idee op dag 1 één ding weg te doen, op dag 2 twee dingen enzovoort. Na 28 dagen komt dit er op neer dat er 406 spullen mijn huis zouden moeten hebben verlaten. Ik ga dit doen op een bingo manier. Gewoon iedere dag wat opruimen en tellen hoeveel je weg doet, en dan afkruisen op de lijst. 


Het is vandaag dag 22, de eerste dag van de laatste week. Ik deed vandaag 28 items weg. Dat brengt het totaal inmiddels op het ongelooflijke aantal van 274 items die klaar staan op de plek waar alles tot het einde verzameld wordt. Nog 132 te gaan. Ik heb geen idee hoe. Maar vandaag heb ik het grootste aantal van de vierweekse challenge weggedaan; 28 items.  Ik moet steeds meer gaan zoeken naar spulletjes die weg kunnen, en keuzes maken die ik zonder deze challenge misschien minder makkelijk had gemaakt. Maar goed; wat ging erg weg? Uit de mand met cadeauspulletjes ging er 1 cadeautasje weg en 15 ballonnen in kleuren die ik niet zo heel tof vind. Toen ging ik de decoratie eens kritisch bekijken. Ik liep het hele huis door en deed verschillende decoraties weg; kaarsenhouders, fotolijstje, decoratiehartje van gietijzer, dienblad voor kaarsen...in totaal waren dat 7 items. Ook kon ik nog afscheid nemen van 2 boeken en 2 magazines, en er ging nog een stofzuiger-onderdeel weg die ik nooit gebruik. Het was niet eens heel moeilijk, en deze dag maakte een groot verschil in het zicht van mijn huiskamer. Heel tof!


Het idee is de spullen te bewaren tot het einde, en dan alles weg te geven of te verkopen. Met uitzondering van spullen die ik in bruikleen heb, die gaan retour naar de rechtmatig eigenaar. Zo zal ik waarschijnlijk erger gechoqueerd zijn, dan wanneer ik direct alles recycle/weg doe/doneer/verkoop.

Een fijne slag geslagen vandaag. Morgen weer verder. Fijne dag!"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.5 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Gaat mooi de goeie kant op dus
| 15:36 |
Ook weer goed dus!
| 10:07 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden