#Opruim Challenge - Dag 5 - Een Lijkwade en een Kattenbak

#Opruim Challenge - Dag 5 - Een Lijkwade en een Kattenbak


In navolging van mijn eerste challenge die 28 dagen duurde, de no-spend challenge, startte ik mijn volgende uitdaging. In déze challenge zal ik in 28 dagen heel veel spullen weg doen. In principe is het idee op dag 1 één ding weg te doen, op dag 2 twee dingen enzovoort. Na 28 dagen komt dit er op neer dat er 406 spullen mijn huis zouden moeten hebben verlaten. Ik ga dit doen op een bingo manier. Gewoon iedere dag wat opruimen en tellen hoeveel je weg doet, en dan afkruisen op de lijst.

Vandaag ben ik erin geslaagd 6 spullen weg te doen. Ik heb afgelopen weekend een zwerfkatje mee naar huis genomen waarvan de moeder onvindbaar was. Hiervoor heb ik een kattenbak geleend van een dorpsgenoot, maar aangezien het katje ondanks alle aandacht en zorgen alsnog is overleden door een langdurig gebrek aan voedingsstoffen, mag de kattenbak dus, hoe zuur ook, terug naar zijn oorspronkelijke eigenaar. Als bedje voor het katje had ik een oude onesie van mezelf gebruikt van zachte teddystof, en deze onesie is achtergebleven bij de dierenarts. Hier is de kleine poes in ingepakt, en zo zal hij worden gecremeerd. Verdrietige manier om van je spullen af te komen... Thuis rommelde ik in één van mijn kasten, waar onder andere mijn kantoorartikelen en cadeau-inpak-spulletjes liggen, en hier haalde ik een overbodige liniaal uit, een plastic rol waar cadeaulint om gewikkeld zat, en een tijdschrift over de paardensport. Vanuit de badkamer haalde ik een bus deo, die ik nooit gebruik omdat ik hem niet zo lekker vind ruiken, maar die er toch nog steeds maar stond te staan.

Het idee is de spullen te bewaren tot het einde, en dan alles weg te geven of te verkopen. Met uitzondering van spullen die ik in bruikleen heb, die gaan retour naar de rechtmatig eigenaar. En in dit geval de onesie dus, die als lijkwade voor de kleine kat dient.

Tot dusverre lekker op schema. Morgen weer verder. Fijne dag!


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Je doet het toch maar weer. Ik ga eens kijken of ik manlief zover kan krijgen mee te doen want er ligt hier ook genoeg dat weg kan
| 12:13 |
Stille supporter hier! You Go Girl!
| 12:14 |
Jammer van dat katje
| 09:24 |
Ja, echt heel jammer, maar het is niet anders.
| 12:14 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden