No Spend #Challenge - Dag 12 - #Bezuinigen

No Spend #Challenge - Dag 12 - #Bezuinigen


Vandaag is mijn dag wederom begonnen om 0.00 uur, op mijn werk. Het was een beetje aparte nacht, waarin ik een beetje zoekende was, omdat ik op een andere locatie werkzaam was dan normaal. De routine ligt hier toch wat anders dus ik ben een beetje zoekende. Ik werk met twee collega's die ik wel eens eerder heb gezien, maar niet zo vaak, dus we kennen elkaar nog niet erg goed. Als ik zit te schrijven vragen ze me wat ik aan het doen ben, en ik leg uit dat ik schrijf en waarover, en van daar uit ontstaat een gesprek over consuminderen, minimalisme, geld besparen et cetera. Het is een interessant gesprek en ik merk dat ik er met passie over praat. Leuk om dit te delen! 

Eén van de collega's deelt zijn grote zak gemengde nootjes met ons, dus ik zit lekker luxe nootjes te smikkelen tijdens het schrijven van mijn stuk. Als ik klaar ben zoek ik op Internet wat naar leveranciers die zand kunnen leveren op de stal van mijn paarden. Hun buitenplaats, die bedekt is met zand, moet voor de herfst worden opgehoogd, want nu staan ze vaak tot hun enkels (al hebben paarden die niet) in de blubber. Er moet zeker 15 kubieke meter grond in, en omdat ik nog best wel wat prijsverschillen zie, is het de moeite eens uit te zoeken waar dit zo goedkoop mogelijk besteld kan worden. 

De andere aanwezig collega loopt langs met een bord en trakteert ons op door zijn moeder gemaakte tortilla van aardappel, ei, kaas, ui en gehakt, een lekkere tussendoor-snack! Ik surf wat op Internet op diverse sites en bedenk dat het misschien wel leuk is om eens mijn hulp aan te bieden om bij iemand op te ruimen. Ik lees op veel plekken dat mensen moeite hebben om te beginnen en dat ze graag hulp zouden krijgen, misschien is dat wel iets om te gaan realiseren. Hoe dan ook; de nacht gaat razendsnel voorbij, ookal is het behoorlijk rustig. Ik kijk er naar uit om straks voor het slapen de paarden te gaan verzorgen, mijn heerlijke rustmomentje. Er zijn nog genoeg appeltjes om ze heel blij te maken. Ik loop nog een rondje met een collega en kijk of alles rustig is, eet een schaaltje noodles en dan is het alweer tijd om me om te kleden en richting de paarden te gaan. 

Het is vreselijk mistig en koud deze ochtend, maar het maakt niet uit; ik ga naar mijn opa en oma Paard! Als ik ze buiten heb gezet staan ze te genieten van het langzaam doorbrekende ochtendzonnetje. Ik maak snel een foto voor bij mijn stuk en ga tevreden op huis aan. Na een warme douche kruip ik in m'n bed en m'n huisgenootje Sientje, mijn prachtige kat, rolt zich op naast me. Ik val tevreden in slaap. 


In de middag word ik wakker en ik besluit die paar uurtjes dat ik wakker ben voordat ik in de avond nog even m'n bed in duik, te besteden aan het opknappen van de lantaarn. Ik wilde deze wit lakken maar ik had niet de juiste kwastjes, totdat een volger hier mij precies de goede kwastjes op stuurde. Na twee uurtjes heeft de hele lantaarn de eerste laag er op zitten, en ik ben voldaan; het wordt prachtig!

 Ik eet nog een geroosterd boterhammetje met roomboter en Zwitserse kaas, ik drink een kop thee en ik rol mijn bed weer in, voordat ik vanavond weer moet werken. Ik lees in bed een boek; toen ik ging minimaliseren heb ik al mijn boeken weggedaan, op een paar na, en ben ik alles digitaal gaan lezen. In mijn geval op mijn oude iPad, die eigenlijk overal te verouderd voor is, behalve voor dit doel. Ik gebruik hem dan ook alleen als e-reader, en daarvoor is ie perfect. Doordat het scherm zwart is, en de letters lichtgrijs, kan ik ook in het donker lezen, wat weer verlichting scheelt, en als ik in slaap dreig te vallen, hoef ik hem alleen maar uit te drukken, en mijn ogen te sluiten. 

Om 21.30 uur word ik wakker van de wekker. Ik sta op, stap onder de douche, pak mijn tas in en kleed me aan. Onderweg naar het werk rijd ik langs bij de paarden, die ik nog even een appeltje ga brengen van de voorraad die mijn collega heeft gegeven, van haar eigen appelboom. Ik wens ze welterusten en rijd naar m'n werk. Daar aangekomen blijkt iemand een voorraadje uit de moestuin te hebben meegenomen, dus ik kan vannacht lekker komkommers snoepen! Gratis vitamientjes. Ik doe wat administratie en schrijf m'n stuk, en dan is het alweer middernacht. En dan? Tsja, dan is het dag 13, dus dat lezen jullie morgen wel weer! Fijne nacht!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "
Beoordeel


Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden