No Spend #Challenge - Dag 20 - #Bezuinigen

No Spend #Challenge - Dag 20 - #Bezuinigen


Als de wekker gaat, word ik uitgerust wakker; ik ben blij dat ik gisterenavond lekker op tijd naar bed ben gegaan. Ik loop naar beneden om mijn nieuwe waterkoker aan te zetten; ik word toch zo gelukkig van dat prachtige apparaat! Ik drink een kop thee waarmee ik een handje vitaminesupplementen wegspoel, en verder heb ik geen eetlust, dus dat komt straks op het werk wel. Eerst ga ik langs de paarden. 

Op stal aangekomen word ik verwelkomd door zacht gehinnik; het mooiste geluid van de wereld. Ik geef de paarden eten en Oma Paard haar medicatie, die ik inmiddels langzaam aan het afbouwen ben. Het lijkt trouwens een wondermiddel; de eerste twee dagen moest het nog gaan werken, maar vanaf dat moment heb ik haar niet meer horen hoesten, ik ben zo blij! Dat was het uitgeven van die 75,00 dubbel en dwars waard! Na het voeren, schoonmaken van de stallen, buiten zetten en aanvegen, rijd ik naar mijn werk. 

Ik werk met dezelfde collega als ik gisteren deed, en omdat dat best een heftige dienst was, spreken we allebei uit dat we hopen op een rustige dienst vandaag. Ik ontbijt met een boterham met banaan en een kop koffie met melk. Het is een gezellige en rustige dienst. Ik eet nog een speltcracker met boter en hagelslag en tussen de middag een bakje noodles. Omdat aanstaande Zaterdag zowel mijn neefje als een vriend jarig zijn, maak ik op de computer zelf kaarten. Op deze manier hoef ik geen kaarten te kopen, en ik kan ze helemaal personaliseren. Ik heb nog drie postzegels in mijn portemonnee, dus ik kan ze beiden frankeren voor ik ze op mijn werk op de stapel 'uitgaande post' gooi. Ik hoef niet eens richting de brievenbus. 

Als de dienst is afgelopen rijd ik naar de paarden, die ik even binnen zet voor een happie eten om ze vervolgens weer buiten te zetten. Mijn stalgenoot regelt de rest en ik besef iedere dag wat een luxe dat is. Vervolgens rijd ik door naar een vriendin, die ik eigenlijk te lang niet heb gezien, en ze vraagt me of ik mee eet. Ja, dat wil ik wel! Op het menu staat een lekker Hollands maaltje; aardappelpuree, spinazie, appelmoes en een karbonade. Heerlijk. Ik speel even met haar lieve dochtertje van 14 maanden, wat is dat toch een bundeltje geluk. We babbelen gezellig bij na zo'n lange tijd en na een kop koffie en een koekje, stap ik weer in de auto. Ik besluit even bij mijn moeder en stiefvader langs te gaan, die op de route naar huis wonen. Zij hebben Dinsdag een bezoek gebracht aan Westerbork en vertellen er honderduit over, en voor ik het weet is het alweer 21.45 uur! 

Dit was een volle, maar ontspannen dag. Ik heb niet heel erg veel te vertellen over vandaag, maar ik weet dat dat ook niet altijd hoeft. Soms zijn de dingen gewoon prima zoals ze zijn. Ik besluit redelijk op tijd naar bed te gaan. Morgen heb ik een vrije dag, voordat ik overmorgen weer een vroege dienst ga draaien. Ik heb het plan vroeg op te staan en de paarden te gaan verzorgen, en dan in de middag even wat grotere klussen in huis aan te gaan, zoals het uitsoppen van de keuken en de tuin heeft echt een grote beurt nodig. Vol plannen, moe en ontspannen kruip ik in dat heerlijke bed van mij. Tot morgen!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik probeer mijn rust te kunnen vinden door me wat te verdiepen in minimalisme en daar inmiddels kleine stapjes in te zetten. Zelf ben ik al niet iemand die snel dingen aanschaft om maar te hebben. Vorig jaar samen met een collega bijna een half jaar een no spend periode gedaan die gefocust was op kleding. Sindsdien is de drang weg om kleding te kopen die ik niet nodig ben. Betrap jij jezelf nog wel eens op hebberigheid terwijl je dingen eigenlijk niet nodig hebt? Ik ga je volgen!
| 17:12 |
Ten eerste; bedankt voor je reactie. Minimalisme heeft mijn leven veranderd, van een hebberig meisje, werd ik bescheiden. Kleding is inderdaad voor mij ook het begin geweest, en inderdaad ga je steeds minder verlangen hebben naar mer, en steeds meer naar minder.
Leuk dat je me gaat volgen.
De hebberigheid die ik ervaar heb ik alleen nog bij spullen voor m'n paarden, maar inmiddels kan ik me daar ook heel goed inhouden!
| 17:58 |
Leuk gedaan, hoor!
| 12:56 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden