No Spend #Challenge - Dag 7 - #Bezuinigen

No Spend #Challenge - Dag 7 - #Bezuinigen


Vandaag ben ik extra vroeg opgestaan, om 05.15 uur. Het beviel me gisteren prima dat ik in de ochtend alles al klaar had bij de paardjes, dus ik heb daar vandaag weer voor gekozen. In de ochtend in alle rust binnenwandelen bij de paarden is een genot; de stilte, alleen onderbroken door gesnuif, een hinnik ter begroeting; het mooiste begin van de dag. 

Om 7.00 uur begon mijn werkdag, het was een bijzonder rustige dag. Op het werk ontbeet ik met een speltcracker met boter en oude kaas en eentje met boter en hagelslag. Er waren nog wat druiven over die de groenteboer gisteren had langsgebracht, dus die heb ik lekker gewassen en naast m'n toetsenbord gezet, zo verdwijnt er met gemak een halve kilo druiven op een dag.

Toen ik vanmorgen wakker werd van mijn wekker op m'n iPhone, zag ik dat mijn ouderwetse wekker, die ik van mijn vader heb gehad, achter loopt. Dat is zo'n echte wekker met bellen bovenop, en ik vind hem fantastisch. Hij loopt op een batterij, zo'n dikke grote, het heet een C - batterij. Er zit er eentje in en na jaren trouwe dienst is ie nu echt leeg. Precies in de paar weken dat ik met mezelf heb afgesproken geen geld uit te geven. Maar goed; dit lijkt het enige ongemak te zijn binnen de eerste week, dus als dat alles is, dan is dat maar zo. Ik wil dus, als straks de challenge weer voorbij is, deze batterij weer aanschaffen. En tot die tijd maar even zonder. 

Terwijl ik op het werk ben krijg ik een berichtje binnen op de app van Marktplaats, ik heb mijn eerste item verkocht voor 15,50. Dat is fijn! Net voor het einde van mijn dienst maak ik nog lekker een schaaltje noodles klaar. Op de terugweg van m'n werk zet ik de paarden op stal en ik rijd langs de Kringloopwinkel. Om te voorkomen dat ik de verleiding niet kan weerstaan, rijd ik met mijn auto tot het inleverpunt, ik overhandig de spullen aan de medewerker, en rijd direct door naar het huis van mijn moeder en stiefvader, waar ik vandaag heb afgesproken om kliekjes op te halen, die ze voor me heeft ingevroren. 

Mijn moeder doet dit eigenlijk al zolang als ik uit huis ben; ze bewaart alle kliekjes, en daar creëert ze weer maaltijden van. Zo draagt ze op haar manier een steentje bij aan een voedzame maaltijd tijdens de soms belachelijke uren die ik werk. Vandaag heeft ze drie heerlijke hapjes voor me staan; de eerste is een mix van krieltjes, bonen, linzen en peulen, met daarbij een slavink. Het tweede hapje bestaat uit gekookte aardappeltjes met jus, een fikse portie broccoli en een karbonade, en het laatste schaaltje bevat een portie andijvie-stamppot. Moeders vertelt dat ze zo eters krijgt en dat ze nog een half stokbrood heeft "van gisteren" dat ze vandaag niet op krijgt. Of ik dat ook mee wil nemen, want anders wordt het echt te oud. Ik zie morgenochtend een heerlijk broodje met omelet voor me. Dus; "ja, ik wil"! 

Ik vergeet bijna mijn moeder het geld te geven voor het koffertje dat ik voor haar verkocht heb via Marktplaats. Ik diep de 17,50 uit m'n broekzak en geef deze aan mijn moeder. Ze pakt 12,50 aan en wil het briefje van 5,00 aan mij geven, voor de moeite. Dit is een dingetje. Ik heb afgesproken met mezelf dat ik deze 28 dagen wel goederen, eten en drinken mag aannemen, maar nooit geld. Zowel mijn moeder als mijn vader waren een beetje geirriteerd dat ik het geld niet wilde aannemen, maar ik was vastbesloten. Ik voerde aan dat ik al jaren kliekjes mee krijg en dat ik regelmatig aanschuif voor het eten, dus dat ik het onzin vind om geld aan te nemen, ik vertelde dat ik het alleen maar leuk vind om hen te helpen met iets wat mij gemakkelijk en hen iets moeilijker af gaat... Er zijn zoveel redenen dat ik het niet wil aannemen, maar mijn ouders zijn onvermurwbaar. Dus ik zeg "oké, dan koop ik vier aardappels van je". Zo kreeg ik het eindelijk voor elkaar. Mijn moeder nam het geld aan, en legde vier aardappels bij de zorgvuldig ingepakte kliekjes. Dit kan ik aan mezelf wel verantwoorden! 

Tevreden toog ik naar huis. Daar haalde ik de waslijn leeg, waar nog wat tweedehands paardenspullen hingen voor de verkoop, die eerst moesten worden schoongemaakt. Die kon ik nu dus op de foto en op Marktplaats zetten. Terwijl ik de app open, zie ik dat ik nog een item heb verkocht, voor een bedrag van 11,10. Heel fijn! Als alles op Marktplaats staat, maak ik m'n hapje klaar voor vanavond. Ik kies het kliekje van mama; de mix van krieltjes, bonen, linzen en peulen, en een slavink. Ik knijp de tube mayonaise tot het laatste beetje leeg en gooi de tube in de vuilnisbak. Ik crash op de bank en zal vanavond vroeg onder de wol gaan. Ik ben moe. Welterusten allemaal! Tot morgen!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hij gaat lekker, doet me terugdenken aan de tijd in NL dat ik ook aan de lopende band verkocht via FB en MP.. heerlijk zo kwamen ook wij die 6 maanden zonder geld door..
| 09:47 |
Ja, precies. En dan komt iemand iets hallen voor een paar euro, en kun jij weer een brood kopen, bijvoorbeeld.
| 17:17 |
Precies, elke euro werd goed besteed en over nagedacht ;) Nu nog overigens, hoewel ik nu niet HOEF te bezuinigen zit dat er toch ingebakken (vriend vind het soms maar overdreven met boodschappen doen lol)
| 17:12 |
Oeh, via marktplaats verkopen, dat is bij mij nooit zo snel gegaan haha.

Om kleding te verkopen kan ik je ook de site UnitedWardrobe aanraden! Soort marktplaats, maar dan voor kleding, en een stukje veiliger.

Ik heb bijna een maand niks uit kunnen geven omdat m'n banksaldo 0 was, ik ben blij dat ik nu weer gewoon geld uit kan geven :')
| 00:11 |
Misschien moet je deze blog van mij eens lezen: yoo.rs/gmvdminimalism/blog/5-tips-om-sneller-te-verkopen-op-marktplaats-ontspullen-1505540015.html?Ysid=81135 Dan gaat het snel beter met je verkopen!
| 17:17 |
Mijn verkopen gaan helemaal niet zo slecht hoor. Heb het alleen niet zo met marktplaats. Maar via Facebook gaat het allemaal snel en handig. Marktplaats zit ik niet zo vaak op, Facebook dagelijks.
| 22:48 |
Ik volg je want ik ben ook into minimalism, maar het is fijner lezen als je kopjes maakt of alinea's.
| 22:51 |
Dank voor de tip, deze heb ik ingevoerd vanaf begin September.
| 17:18 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden