×

Yoors


Inloggen
×

YoorsNo Spend Maand - Maar Dan Ook Echt! - #SimpelLeven #NoSpendMonth

No Spend Maand - Maar Dan Ook Echt! - #SimpelLeven #NoSpendMonth


Gisteren werd ik 34 jaar. Voor mij is dát dus het begin van een nieuw jaar, in tegenstelling tot 1 Januari. Voor dit levensjaar heb ik mezelf een aantal doelen gesteld. De eerste maand van dit levensjaar staat in het teken van no-spend. Maar dan ook écht. Ik ga deze hele eerste maand géén geld uitgeven. Dus ook niet aan boodschappen. Ik ben altijd teleurgesteld wanneer mensen zeggen een no-spend-month in te lassen, terwijl ze eigenlijk bedoelen dat ze wél tanken, boodschappen doen en cadeautjes kopen, maar dat ze een paar weken geen extra uitgaven doen, zoals aan kleding en luxe producten. Dat schiet niet op, natuurlijk. 

Na een maand van overvloed, is het tijd voor wat bezinning. Wat meer rust na die drukke feestdagen, wat meer dankbaarheid, wat meer soberheid en wat simpeler de dag door. Geen cadeautjes meer, maar genieten van wat je hebt. Niet overvloedig voedsel inslaan voor Sinterklaas, de Kerstdagen, verjaardagen of Oud en Nieuw, maar even een stap op de plaats. Wat minder eten, gewoon even wat soberder. Het afgelopen levensjaar was geweldig en mooi. Er is van alles de revue gepasseerd, mooie én minder mooie dingen, en deze eerste maand van mijn 35e levensjaar, én van 2019, is de perfecte maand voor reflectie.

Natuurlijk heb ik ook mijn uitzonderingen, als zijn dat er maar 2. Ik mag alleen geld uitgeven aan mijn dieren én in noodgevallen. Tanken omdat er plotseling iemand in het ziekenhuis ligt die ik persé 'moet' bezoeken, is een voorbeeld van een noodgeval. Een zieke kip, poes of paard die medicatie nodig heeft? Voer op? Absoluut een uitzondering! 

Verder geef ik dus geen geld uit. Ik vind het echter wél belangrijk om dagelijks grote hoeveelheden verse groenten en fruit te eten. Daarom heb ik met mezelf afgesproken dat ik alleen geld mag uitgeven dat ik deze maand verdien door te ontspullen en te verkopen, óf geld dat op de cadeaubonnen staat die ik voor mijn verjaardag heb gekregen, een totaal van €50,00.

Benieuwd hoe ik dit ga doen? Waar ik tegenaan loop en hoe ik de maand door kom? Je kunt me volgen door lid te worden van mijn Facebook-groep (als je op deze link klikt, opent er automatisch een nieuw scherm). Misschien heb je zelfs wel zin om mee te doen met deze eerste challenge van 2019 (of, in mijn geval, mijn 35e levensjaar)?

"GMVDMinimalism is een schrijfster die met veel plezier stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend én simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt. Ze woont samen met poes Sientje en kippen Annabel en Zarah midden in Nederland. Als fanatieke veganiste en minimaliste met een groen en duurzaam hart neemt ze geen blad voor haar mond. Ze schreef ook een boek, 'Groots Leven met een Klein Budget', wat je HIER kunt kopen.  Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels?  

Wordt dan lid van haar Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ".