×

Yoors


Inloggen
×

YoorsTerugkijken op 2018 - Waar Ben Jij Dankbaar Voor? - #Gelukkig #Dankbaarheid

Terugkijken op 2018 - Waar Ben Jij Dankbaar Voor? - #Gelukkig #Dankbaarheid


Het einde van 2018 nadert, 2019 staat voor de deur. Wilde plannen voor goede voornemens razen alweer door vele hoofden. Meer sporten, minder roken, meer tijd met je familie, afvallen.... Maar; wat ging er dit jaar eigenlijk goed? Waar ben je dankbaar voor? Door terug te kijken naar 2018, en zelfs dankbaar te zijn voor de pijnlijke dingen die je hebt meegemaakt, voel je je gelukkig én tevreden. Dus; waar ben jij dankbaar voor? Dit zijn de 10 dingen waar ik het meest dankbaar voor ben, in 2018:

  • Ik werkte tot voor kort als beveiliger op een asielzoekerscentrum, het mooiste en leukste wat ik ooit heb mogen doen. Helaas ging het centrum sluiten, nadat ik nog geen drie jaar eerder ook bij de opening aanwezig was. Van begin tot het eind mocht ik 'mijn' centrum draaien. Ik heb de eerste bewoners zien komen en de laatsten zien gaan. Ik ben heel dankbaar dat ik dat mocht doen; een les voor het leven in nederigheid en dankbaarheid.
  • Ik ben heel dankbaar voor hoe mijn relatie met mijn lief zich het afgelopen jaar heeft ontwikkeld. Na een wat moeilijke start zijn we nu sterker dan ooit, en we hebben ongelooflijk veel lol met, en heel veel liefde voor elkaar. 
  • Na wat voelt als decennia-lang wachten, kwam het er eindelijk van; ik ontmoette mijn schoonfamilie. En dat bleek de leukste, liefste, gulste, warmste schoonfamilie die je je maar kunt bedenken. Ik ben enorm dankbaar voor hun gastvrijheid en warmte.
  • Ik ben dankbaar en blij, iedere keer dat ik naar mijn kippen Annabel en Zarah kijk. Annabel, Zarah en Coby kwamen gedrieën bij mij wonen toen het AZC, waar zij woonden en ik werkte, de deuren sloot. Hun initialen zijn dus niet willekeurig. Al snel na de verhuizing overleed kip Coby aan een kapotte eileider, maar Annabel en Zarah fleuren me nog steeds iedere dag op.

  • Het klinkt gek, maar ik ben blij met hoe mijn paard is doodgegaan. Mijn paarden, hiernaast op de foto, waren enorm aan elkaar gehecht, maar Opa redde het niet meer. Ik maakt me ongerust over Oma (rechts), maar dat bleek niet nodig. Opa sliep in haar bijzijn rustig in, en zij sloeg zich sterk door het gemis. Een mooi afscheid, geïllustreerd door een waardevolle fotoserie die ik van  stalgenoten kreeg.

  • Kort na het overlijden van mijn paard Opa, kwam er een prachtige pony op mijn pad; Bobby. De eigenaresse van Bobby zou gaan studeren en werken in het buitenland en had geen tijd meer voor haar pony, die ze al van jongs af aan in bezit had. Ze wilde hem gratis aan mij geven, omdat ze had meegekregen hoe mijn weg met Opa was verlopen, en ze me haar kerngezonde, jonge paard gunde. Iedere dag geniet ik van hem. Dankbaar!
  • Ik ben enorm dankbaar dat ik in het afgelopen jaar eindelijk mijn boek kon uitbrengen, na tijden van een passende uitgever zoeken, schrijven, schrappen en herschrijven. Een droom die kwam uit, toen mijn boek Groots Leven met een Klein Budget uit kwam.
  • Ik ben dankbaar voor een lieve vriendin. Ik ontmoette haar via het werk, en we bleken geweldig te klikken. Ik ben stapelgek op haar en heel dankbaar dat zij in mijn leven is.
  • Ik ben enorm dankbaar voor de documentaire H.O.P.E., die mij eindelijk veganistisch maakte, na jaren te hebben geworsteld met enerzijds weten wat de waarheid is, en anderzijds de verslaving aan vlees. Ik raad iedereen aan deze documentaire te kijken, omdat het je leven kan veranderen. 
  • En als laatste ben ik ongelooflijk dankbaar dat ik dit jaar weer meer Kerstpakketten aan minima mocht uitdelen dan vorig jaar. We maakten een hoop gezinnen blij, met sponsoring van vele particulieren én Albert Heijn, en samen maakten we schitterende pakketten en konden we heel wat ogen laten glimmen. Delen is zoveel fijner dan krijgen! 

"GMVDMinimalism schrijft met veel plezier over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend en simpel leven.

Ze woont samen met poes Sientje en kippen Annabel en Zarah midden in Nederland. Als fanatieke veganiste en minimaliste met een duurzaam hart neemt ze geen blad voor haar mond. Ze schreef ook een boek, 'Groots Leven met een Klein Budget', wat je HIER kunt kopen.  

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels?  Wordt dan lid van haar Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ".