Tweedehands Cadeaus Geven is Duurzaam én Goedkoop - Update

Tweedehands Cadeaus Geven is Duurzaam én Goedkoop - Update


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik koop principieel geen nieuwe dingen meer. Er zijn genoeg spullen op de aarde om in ieders behoefte te voorzien tot in de verre toekomst. Productie is niet duurzaam, dus ik probeer om nooit iets nieuw te kopen; ik wil alleen maar een extra schakel zijn in de levenscyclus van een object, tussen productie en destructie. Maarrr... ik vond het nog erg moeilijk om mensen tweedehands cadeaus te geven. Ik wil niet uitgemaakt worden voor gierig, of iemand het gevoel geven dat ze niet iets nieuws 'waard' zijn. Maar tegenwoordig geef ik 100% tweedehands/hergebruikt cadeautjes voor iemand die me lief is. En ik ben altijd trots op het resultaat.

Afgelopen weekend werd mijn nichtje 7, en ze gaat op pony-rijles. Super leuk, maar als iemand weet hoe duur het allemaal is, dan ben ik het wel. Een paar paardrijlaarzen al gauw 20,00, een helm al gauw 40,00, een zweepje 10,00 en een borstel 3,00. Ik kocht alles tweedehands en was voor 18,00 klaar. 

Dit cadeau was mijn eerste 100% tweedehands cadeau, ik gaf het aan een nichtje dat 2 werd. Het plastic waarin het is ingepakt is hergebruikt van een cadeau dat ik zelf kreeg, net als de ballonnen. De (picknick)mand kocht ik in de Kringloopwinkel, evenals de Duplo in vier kleuren en de houten puzzels. De Duplo heb ik gewassen in de wasmachine met zelfgemaakt zeep, en die is dus helemaal schoon. Ik was niet veel geld kwijt, maar bovenal heb ik niets gekocht dat speciaal is geproduceerd voor dit cadeau. Ik ben er eigenlijk best trots op!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Doe ik ook al een tijdje. Reeds twee jaar op rij geen Nieuwjaarscadeautjes meer gekocht. Ook op bezoek neem ik steeds eigen gemaakte cadeautjes mee die ik al in huis had en kan missen of die ik meebreng uit de kringloopwinkel specifiek voor die bepaalde persoon. 
| 13:53 |
Dat ziet er heel leuk uit en je inspireert zo heel veel mensen, top bezig!
| 21:28 |
Heel leuk!! En de derde zin in je tekst vind ik mooi en zó waar!!
| 07:36 |
Ik vind dat je een superleuk cadeau hebt samengesteld voor dit kindje!
| 19:39 |
Helemaal afgeschaft hier. Cadeau's zoals de meeste mensen dat tenminste zien. Ook geen tweede hands, wij maken ze zelf, een lied, tekening, of lekker eten.....
| 13:50 |
Het ziet er mooi uit en de kleine dame zal er blij mee zijn. Hoe de reacties verder zijn? Ik geef wel bloemen uit mijn tuin, daar ben ik trots op. Bloemen kweken is veel werk, menigeen waardeert het maar ooit zei de ontvanger 'zo, lekker goedkoop uit eigen tuin' 
| 13:00 |
Daar zou ik wel antwoord op weten; "Klopt! Maar een stuk liefdevoller dan dat bosje van de benzinepomp!".
| 13:11 |
Dat vond ik ook maar stond met mijn mond vol tanden, de vriendschap is ook doodgebloeid, 
| 14:17 |
O, die had ik teruggenomen. In de trant van; "Nog goedkoper om ze weer mee naar huis te nemen. De volgende keer, geef ik je een heel duur bonnetje." De echte liefde die erin zit is immers onbetaalbaar.
| 13:46 |
Hihi 
| 14:16 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen