Tweedehands Cadeaus Geven is Duurzaam én Goedkoop

Tweedehands Cadeaus Geven is Duurzaam én Goedkoop


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vandaag wordt mijn 'nichtje' 2 jaar oud. Ik koop principieel geen nieuwe dingen meer. Er zijn genoeg spullen op de aarde om in ieders behoefte te voorzien tot in de verre toekomst. Productie is niet duurzaam, dus ik probeer om nooit iets nieuw te kopen; ik wil alleen maar een extra schakel zijn in de levenscyclus van een object, tussen productie en destructie. Maarrr... ik vond het nog erg moeilijk om mensen tweedehands cadeaus te geven. Ik wil niet uitgemaakt worden voor gierig, of iemand het gevoel geven dat ze niet iets nieuws 'waard' zijn. Maar vandaag heb ik voor het eerst een 100% tweedehands/hergebruikt cadeau voor iemand die me lief is. En ik ben trots op het resultaat!

Het plastic waarin het is ingepakt is hergebruikt van een cadeau dat ik zelf kreeg, net als de ballonnen. De (picknick)mand kocht ik in de Kringloopwinkel, evenals de Duplo in vier kleuren en de houten puzzels. De Duplo heb ik gewassen in de wasmachine met zelfgemaakt zeep, en die is dus helemaal schoon. Ik was niet veel geld kwijt, maar bovenal heb ik niets gekocht dat speciaal is geproduceerd voor dit cadeau. Ik ben er eigenlijk best trots op!


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel leuk!! En de derde zin in je tekst vind ik mooi en zó waar!!
| 07:36 |
Ik vind dat je een superleuk cadeau hebt samengesteld voor dit kindje!
| 19:39 |
Helemaal afgeschaft hier. Cadeau's zoals de meeste mensen dat tenminste zien. Ook geen tweede hands, wij maken ze zelf, een lied, tekening, of lekker eten.....
| 13:50 |
Het ziet er mooi uit en de kleine dame zal er blij mee zijn. Hoe de reacties verder zijn? Ik geef wel bloemen uit mijn tuin, daar ben ik trots op. Bloemen kweken is veel werk, menigeen waardeert het maar ooit zei de ontvanger 'zo, lekker goedkoop uit eigen tuin' 
| 13:00 |
Daar zou ik wel antwoord op weten; "Klopt! Maar een stuk liefdevoller dan dat bosje van de benzinepomp!".
| 13:11 |
Dat vond ik ook maar stond met mijn mond vol tanden, de vriendschap is ook doodgebloeid, 
| 14:17 |
O, die had ik teruggenomen. In de trant van; "Nog goedkoper om ze weer mee naar huis te nemen. De volgende keer, geef ik je een heel duur bonnetje." De echte liefde die erin zit is immers onbetaalbaar.
| 13:46 |
Hihi 
| 14:16 |

Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen