Goede Voornemens 2018 - Hoe Gaat Het Nu?


Vorig jaar rond deze tijd schreef ik een artikel over de doelen die ik wilde behalen in de loop van 2018. Wat is er waar geworden van deze voornemens? Wat is er niet gelukt? En waarom niet? Nieuwsgierig naar het artikel van vorig jaar?

1. "Ik vind een andere baan". - Vorig jaar schreef ik dat ik weliswaar de leukste baan van de wereld had, maar dat ik steeds meer moeite kreeg met het werken in een onregelmatig, en kort van tevoren bekend, rooster. Ik was op zoek naar meer regelmaat en ik hoopte zelfvoorzienend te kunnen zijn voor wat betreft mijn inkomen. Ik wist dat ik per 1 December 2018 geen werkgever meer zou hebben, en hoopte zelfstandig te kunnen worden. Nu is het 9 November en de laatste maand van mijn contract heb ik gevuld met nog openstaande verlofuren. Dit geeft me de tijd om mijn leven aan te passen aan de nieuwe situatie; werken voor mezelf door mijn inkomen te verdienen met mijn online werkzaamheden. Ik bouw nu aan een steeds regelmatiger leven, en het bevalt me heel goed. Ik geloof dus dat ik mijn nieuwe baan en de daarbij behorende regelmaat heb gevonden!

2. "Ik leef gezonder". - Ik schreef dat ik gezonder wilde eten, beter wilde slapen en meer wilde bewegen. Ik ben dit jaar volledig plantaardig gaan eten, iets waarvan ik overtuigd ben dat het gezonder is. Daarnaast slik ik trouw mijn supplementen, ik beweeg iedere dag zeker twee tot vier uur in de buitenlucht, en ik slaap veel beter, mede door het invoeren van meer regelmaat in mijn leven. Check!

3. "Ik ga meer tijd besteden aan mijn passies". - Nou, die kan ik zeker afvinken! Afgelopen jaar ben ik absoluut meer tijd gaan besteden aan mijn dieren, aan schrijven en aan financieel onafhankelijk worden. 

4. "Ik voer een ochtend-routine in". - Ik ben hier nog mee bezig, maar dit gaat steeds beter. Ik ben er nog niet helemaal, pas sinds kort werk ik niet meer in een onregelmatige baan, dus ik heb ook pas sinds kort de ochtenden voor mezelf. Routine is het dus niet, maar mijn ochtenden zien er wel al uit zoals ik wil; op tijd opstaan, theewater opzetten, de kippen en de kat voeren, wat huishoudelijk klusjes, met een kop thee de computer aanzetten en een paar uur schrijven. Routine is het nog niet, maar dat wordt het vanzelf!

5. "Ik doe 52 dingen die me gelukkig maken". - Hoewel er heel veel dingen zijn die me gelukkig maken, en ik dus kan zeggen dat dit is gelukt alleen al op basis van mijn dagelijkse bezigheden, zou dat niet eerlijk zijn. Ik bedoelde vorig jaar namelijk dat ik iedere week iets wilde doen, wat niet standaard in mijn leven gebeurt, en me wel heel gelukkig maakt. Ik heb in 2018 een hoop van dit soort dingen gedaan; een lekkere rit maken met een vriendin en onze paarden, met mijn vader een museum bezoeken, met mijn vriend mijn schoonouders bezoeken in Duitsland waar zij op vakantie waren, een weekendje Disneyland, de aanschaf van mijn kippen, met een vriendin naar de Kringloopwinkel, met mijn bonus-moeder een dagje naar de sauna; heerlijk allemaal! Maar 52 dingen is me niet gelukt, wél ongeveer de helft.

Ik kan dus wel zeggen dat mijn voornemens voor 2018 bijzonder goed geslaagd zijn. Nu kan ik rustig na gaan denken wat mijn doelen voor 2019 zullen worden. Heb je al een idee over je goede voornemens? 

 

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt. Ze woont samen met haar poes Sientje en haar kippen Annabel en Zarah midden in Nederland. Als fanatieke veganiste en minimaliste met een groen en duurzaam hart neemt ze geen blad voor haar mond.

Wil je haar volgen en als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels?  

Wordt dan lid van haar Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ".