Wat Geef je Een #Minimalist Cadeau? 10 Tips! #Minimalisme

Wat Geef je Een #Minimalist Cadeau? 10 Tips! #Minimalisme


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Iemand in je omgeving is minimalist, en viert binnenkort zijn of haar verjaardag, jubilieum, et cetera of je maakt je simpelweg nu al druk over wat in hemelsnaam te geven in de December-maand. Maak je niet druk. Ookal ben ik er geen fan van ongevraagd spullen te krijgen, ik kan het gebaar zéker waarderen. En als ik het echt niet kan gebruiken, of er simpelweg niet blij van word, dan kan ik het altijd nog schenken aan iemand die er wel gelukkig van gaat worden. Hoe dan ook, het liefste geef je ook de minimalist iets waar zijn of haar hart van groeit, en bij mij is dat zeker niet moeilijk.

1. Cadeautjes die te maken hebben met eten en drinken: ik ben een echte theeleut, maar eigenlijk heeft iedereen wel iets waar ie echt gek op is; koffie, luxe kazen, bier, wijn, snoepgoed, et cetera. Zolang het maar op kan, en liefst duurzaam geproduceerd is en weinig afval oplevert, zit je eigenlijk wel goed. Ik zou zelf bijvoorbeeld erg blij zijn met een pakket met verschillende soorten thee.

2. Cadeautjes die te maken hebben met lezen: minimalisten zoals ik willen zo min mogelijk spullen bezitten, maar ik ben bijvoorbeeld wel gek op het lezen van boeken. Anderen lezen weer graag de krant of een tijdschrift. Ik zou het erg leuk vinden om voor een bepaalde periode een abonnement te krijgen om digitale boeken te kunnen downloaden. Een ander wordt misschien weer heel blij van een digitaal abonnement op de Telegraaf.

3. Cadeautjes op zonne-energie: de meeste minimalisten zijn over het algemeen ook wel bezig met het milieu en met besparen. Cadeautjes op zonne-energie zouden bij mij dan ook zeer welkom zijn. Een oplader voor mijn iPad en iPhone zou ik heel gaaf vinden, maar is misschien wat prijzig. Je kunt ook kiezen voor simpele tuinverlichting, dat is weer een stuk goedkoper.

4. Cadeautjes voor een eigen moestuin: van mijn stiefzusje en zwager kreeg ik mijn laatste verjaardag een geweldig pakket met allerlei verschillende zaadjes voor in de moestuin, een geweldig cadeau! De hele zomer heb ik groenten kunnen oogsten, deels afkomstig van de van hen gekregen zaadjes.

5. Cadeautjes die je nodig hebt of wilt: toen ik begon met minimalistisch leven had ik nog steeds wel koopdrang, en ik vond op Internet tips van andere minimalisten, die gedurende het hele jaar, vaak digitaal, een verlanglijstje bijhouden, zonder dat ze daar iets van aanschaffen. Na verloop van tijd verdwijnen er weer dingen van het lijstje, en er blijven grote en kleine dromen op staan. Vraag degene voor wie je een cadeautje wilt kopen wat er op zijn of haar lijstje staat, en op die manier kun je precies kopen wat gewenst is en weet je zeker dat je cadeau gewaardeerd wordt.

6. Cadeautjes in de vorm van een bon: wees hiermee creatief! Ik kreeg vorig jaar met Sinterklaas van een vriend een zelfgemaakte cadeaubon ter waarde van 25,00 die ik mocht uitgeven bij een Kringloopwinkel naar keuze! Dit vond ik een geweldig cadeau; het past helemaal bij mij en ik kon mét mijn verlanglijstje naar de Kringloopwinkel en ik mocht tot 25,00 uitgeven. We hadden een supergezellige dag en ik scoorde er direct weer een verjaardagscadeau voor mijn vader, een deel voor zijn verzameling die nergens meer te krijgen is. Je kunt zoveel kopen voor 25,00 bij een Kringloopwinkel! Ik kocht ook nog een nieuwe winterjas en vulde tot 25,00 aan met kaarsen. Bij mij staat nu op het lijstje waardebonnen voor Leven Zonder Afval.

7. Cadeautjes in de vorm van ervaringen: zoals een bezoek aan een museum of wellness. Zo geef ik mijn moeder ieder jaar weer een dagje naar de sauna. Het is geen verrassing meer, maar ieder jaar is deze bewuste moeder-dochter-tijd weer een geweldige dag. Het is ook leuk om iemand mee te nemen naar iets totaal onverwachts. Ik heb bijvoorbeeld niets met architectuur, maar een museum bezoeken dat daarover gaat, is weer iets heel anders. Het ergste wat me kan gebeuren, is dat ik wat leer die dag.

8. Cadeautjes die de minimalist echt gebruikt, en die op gaan: ik zou zelf enorm gelukkig worden van mooie kaarsen, bijvoorbeeld, of wierook. Dat zijn spullen die ik echt gebruik, maar die ook op gaan. Als je dat soort spullen kunt geven, weet je zeker dat het gebruikt wordt. Voor Kerst vraag ik ieder jaar weer een papieren agenda, omdat dat één van de weinigen dingen is die ik nog graag op papier wil hebben. En ieder jaar ben ik er weer heel erg gelukkig mee! Ook een fijne is mooie duurzame make-up, parfum of andere toiletartikelen waarvan je zeker weet dat ze worden gebruikt. Kijk hiervoor naar duurzame merken zoals Lush.

9. Cadeautjes in de categorie bloemen of planten: ik ben zelf meer een mens van planten, die kun je eigenlijk nooit genoeg hebben, ze zijn gezond voor je, milieuvriendelijk en ze gaan langer meer dan bloemen.

10. Cadeautjes die te maken hebben met huisdieren: ik zou het ontzettend leuk vinden als iemand mijn passie voor mijn dieren begrijpt en me bijvoorbeeld een cadeaubon geeft voor een ruitersportzaak, of een dierenspeciaalzaak, zodat ik mijn paarden en kat eens extra kan verwennen, of de waardebon kan gebruiken wanneer ik voeding of medicatie nodig heb.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan de tips!


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik vind het leuk om zelfgemaakte cadeautjes, zoals confituur, kruidenolie, kruidenzout, chocoladetabletten,... te geven aan mensen die dat waarderen. 
| 11:19 |
Wat een mooie blog hier hebben we wat aan.
| 20:36 |
Ik dacht voor inderdaad aan een bon voor de kringwinkel.
| 08:06 |
Superleuke tips weer
| 22:08 |
je hebt een onderhoudende schrijfstijl
ik hou vooral van belevingen.
| 13:28 |
Hartstikke leuke ideetjes, ik ga het linken op mijn website.
| 20:49 |
Tof! Dank je wel! Wat is jouw website?
| 20:51 |
ingridtips.nl ik ga het bij de kadotips plaatsen. (Diversen)
| 20:58 |
| 08:43 |
Superleuk, dank je wel!
| 08:57 |
Graag gedaan, jij bedankt!
| 09:00 |
Wat ontzettende leuke ideeën, bedankt!
| 13:33 |
Graag gedaan, jij bedankt!
| 08:58 |
Dat zijn goede tips, ook voor niet-minimalisten.
| 13:24 |
Dank je wel!
| 08:58 |
Leuke en goede tips.
Iets wat je kunt eten en drinken doen het vaak goed. Voor mij graag losse thee, heerlijk die blaadjes in de pot te zien zwellen :-)
Of een lekker biertje wat ik anders niet zal of kan (geografisch) kopen. Of zelfgemaakte taart of koekjes, lekker vol van liefde.
Zelfgemaakte cadeaubon is zeker leuk, je kunt ook een dienst als iets repareren of verven e.d. erop schrijven. Ik heb eens een verzorgde wandeling samen met de persoon gekregen, ik was er heel blij mee, zo leer je elkaar ook eens anders kennen.
Stekken en zaden zijn voor mij altijd goed.
| 13:18 |
Leuke tips! Dacht eerst dat ik dat 'verlanglijstje met dingen die je dan toch niet koopt' mijn uitvinding was, maar dat schijnen dus meer mensen te doen. Ik heb dan (meestal) niet eens koopdrang, omdat ik met mezelf heb afgesproken dat ik àlles koop wat ik echt wil hebben.
| 13:14 |
Inderdaad, ik heb er ook eentje. Ideaal, want zo weet je voor jezelf ook beter wat er wel en niet op hoort te staan.
| 13:15 |

×

Yoors


exit_to_app Inloggen