×

Yoors


Inloggen
×

YoorsZero Waste Boodschappen - De Uitdagingen van Deze Week

Zero Waste Boodschappen - De Uitdagingen van Deze Week


Ook deze week haalde ik de boodschappen weer afval-vrij. Het leuke is dat het, nu al, totaal geen moeite kost om eigen zakjes en bakjes mee te nemen, en de winkels waar ik mijn spullen haal zijn al zo aan me gewend, dat het steeds makkelijker wordt. Ik kocht groente en fruit los bij de groenteboer, brood bij de bakker, bij de AH kocht ik suiker. In plaats van AH Basic kristalsuiker en in een plastic verpakking, kocht ik biologische rietsuiker in een bruin papieren zak, die kan dus gewoon op de composthoop.
Het enige afval dat ik deze keer heb gecreeerd was de zak kattenvoer die ik kocht. Mijn kat heeft een nierziekte en gebruikt speciaal voer van de AH. Eerst had ze brokken van de dierenarts, maar het bleek dat ze Sterilised van AH ook heel erg goed kan verdragen. Mazzel was wel dat de zak verkocht werd met 35% korting, dus dat scheelde. Ik bewaar haar brokken in een beschuitbus, en de zak hergebruikte ik door er haar kattenbak mee te verschonen.

 

De eerste uitdaging deze week was tandpasta. Ik wilde geen tandpasta meer in een plastic tube, nog afgezien van de troep die erin zit, en die dus ook in je lichaam terecht komt. Maar de zelfgemaakte tandpasta die ik ooit eens maakte, vond ik echt heel vies. In de webshop van Leven Zonder Afval kun je deze geweldige tabletjes kopen mét of zonder fluoride. Even kauwen, en poetsen maar. Niet vies, en m'n tanden voelen super schoon!


De tweede uitdaging was deodorant. De spuitbus was op en ik weigerde weer een bus te kopen met chemische troep en drijfgassen. Ik was nogal sceptisch over deze deodorant. Ik kon niet geloven dat dit echt zou werken, maar ik ben blij verrast! Zelfs met dit bloedhete weer was deze natuurlijke deodorant in glazen pot effectief. En de geur is heerlijk. Ook verkrijgbaar in naturel, lavendel en citroen.


Deze blog is gemaakt i.s.m. Leven Zonder Afval, van Emily-Jane Townley. Deze webshop van Nederlandse bodem is voor iedereen die zich bezighoudt met less/zero waste. Neem 'n kijkje in de webshop van Emily-Jane via de link -> Leven Zonder Afval. Uiteraard komen de foto's in deze blog ook van haar site, behalve de header, die komt van mijzelf.


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ".