Zero Waste Weekmenu en Boodschappenlijst - Afvalvrij / Verpakkingsvrij

Zero Waste Weekmenu en Boodschappenlijst - Afvalvrij / Verpakkingsvrij


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Er staat een nieuwe uitdaging voor de deur; in week 20 zal ik dagelijks zero-waste boodschappen doen op basis van een weekmenu. In blogs/foto's/filmpjes zal ik je laten zien waar ik tegenaan loop, maar ook wat de slimste tips zijn om goedkoop afvalvrij je levensmiddelen in huis te halen.
Zijn er boodschappen die jij gebruikt en waarvan je het moeilijk vindt om ze afval-vrij te krijgen? Laat me weten wat je tegenkomt, misschien kan ik dat verwerken in deze uitdaging. Ik heb er zin in! Misschien vind je het zelfs leuk om mee te doen? Laat me horen wat jullie!

Ik heb alvast op basis van de nog aanwezig voorraad, een weekmenu en boodschappenlijst samengesteld.

 
 • Maandag: Witlof-appel salade, met walnoten en rozijnen, groene sla en gebakken kip.
 • Dinsdag: Stamppot andijvie met spekjes en jus.
 • Woensdag: Gebakken aardappels, met sperziebonen en kipfilet.
 • Donderdag: Salade van groene sla, kip, mais, avocado en ei.
 • Vrijdag: Broodjes hamburger met sla, kaas, tomaat, komkommer, kip en gebakken ei.
 • Zaterdag: Bruine bonen met gebakken aardappels en speklappen.
 • Zondag: Verse groentensoep met balletjes en oerbrood met kaas en avocado, en met grillworst.
 • Dagelijks: verder eet ik dagelijks 4 volkoren/meergranen boterhammen met beleg (kaas of kipfilet met groenten/pindakaas/jam/ei/hagelslag). Daarnaast eet ik 3 stuks fruit per dag.

De boodschappenlijst ziet er in mijn geval, als volgt uit:
Slager: 3 kipfilets, 3 speklappen, 10 plakken kip voor op brood, 300 gram gehakt, 100 gram grillworst
Groenteboer: witlof, appel, tomaten, bananen, aardappels, andijvie, komkommer, sperziebonen, avocado's, rozijnen, walnoten, eieren, verse kruiden en 14 stuks fruit (ik ben gek op mango, aardbeien, druiven, ananas).
Bakker: 1,5 gesneden volkoren/meergranen brood, 2 oerbollen
Kaasboer: 10 plakken jonge kaas, 5 plakken komijnenkaas
Supermarkt: bouillon

Om zoveel mogelijk de kosten te drukken, ga ik eerst proberen bij de supermarkt zoveel mogelijk verpakkingsvrij te scoren. Ik denk dat ik hier voor brood, veel soorten groenten en fruit en de noten terecht kan.

Ik ga op pad met deze broodzak en deze groente/fruit-zakken, van "Leven Zonder Afval" die Emily-Jane me heeft gestuurd, en met lege schone potten met deksel, ik ben benieuwd of het lukt volledig zonder afval thuis te komen!


Deze blog is gemaakt in samenwerking met Leven Zonder Afval, van Emily-Jane Townley. Deze webshop van Nederlandse bodem is voor iedereen die zich bezighoudt met less/zero waste. Neem 'n kijkje in de webshop van Emily-Jane via de link -> Leven Zonder Afval.


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Bedankt voor de tips. Waar wij nog plastic afval van hebben is yoghurt
| 13:06 |
Wat weer een mooie uitdaging. Succes. Ik ben vandaag bij de molen geweest (papieren zakken) en wil morgen naar de markt, dat scheelt ook veel afval. 
| 17:31 |
Geweldig idee, ik probeer dit ook zo goed mogelijk te doen!!!
| 17:29 |
Let jij ook op waar je groenten vandaan komt? Zo koop ik geen groente die niet in het seizoen passen of niet uit Nederland komt. 
| 07:49 |
Dat is grappig. In kassen geteelde produkten uit Nederland zijn namelijk minder duurzaam dan met de boot vervoerde produkten van de andere kant van de wereld.
Ja, daar houd ik rekening mee!
| 08:13 |
Klopt dat heb ik ook gelezen, was een onderzoek van een organisatie opgezet die ik niet zo vertrouw. Vind het een lobby-organisatie met politieke connecties.  Maar waarom ik ervoor kies, is dat op groenten geteeld in bijvoorbeeld Senegal een in Europa verboden bestrijdingsmiddel zit. Daarbij worden de meeste kassen tegenwoordig verwarmd met aardwarmte of zonnepanelen. Restwarmte van die kassen wordt ook vaak doorgegeven aan woonwijken. 
| 08:28 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen