×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


De dag na de cardioloog

De dag na de cardioloog


Vijf minuten voor mijn afspraak word ik al binnengeroepen bij de cardioloog. Goede morgen. Hij kijkt mij indringend aan en zegt dan, wat een leuke bril heb je op. Dank je, ik zeg tegenwoordig je tegen de beste man. Hij gaat eens goed voor zijn beeldscherm zitten en roept de uitslagen van het bloedonderzoek op. Ziet er niet slecht uit maar dan komt het. Het slechte cholesterol het LDL is behoorlijk de hoogte in gegaan. In 2017 was het 1,9 nu 3,4. Oei. Het is natuurlijk wel te verklaren. In 2017 liep ik meer dan 2000 km en at ik veel groenten. Het afgelopen jaar tijdens mijn roadtrip van tien maanden heb ik echt heel slecht gegeten en voor mijn doen weinig gelopen. Dat bewijst voor mij toch weer dat levensstijl wel erg belangrijk is voor je lichaam, in ieder geval voor die van mij.

De volgende stap is een fietstest en een echo maar ik moet nog even geduld hebben. Het kan pas eind februari.

Wat ga ik er aan doen?

Ik zei het in mijn vorige blog al. In ieder geval 1000 km lopen en daar komt nu bij mijn eetwijze veranderen en niet helemaal onbelangrijk, wat kilo's zoek maken. Ben direct maar begonnen. Zaterdag een leuke tocht gelopen met de Nierpatiëntengroep die ik in 2017 begeleidde naar Santiago de Compostela. We liepen de Florijn winterwandeling van 14 km. Een beetje teleurstellende route in en om Woudenberg. 80 % over asfalt. Maar het was natuurlijk weer reuze gezellig elkaar te zien. Onderaan dit blog plaats ik een paar korte filmpjes die ik opnam met deze niergetransplanteerde  kanjers.

Zondag eerst naar mijn nieuwe appartement in Ede en direct maar profiteren van deze mooie omgeving om een stuk over de Ginkelse hei te lopen. Het was ideaal weer om te lopen. Onderweg lagen overal prachtige dode bomen. Deze liggen hier niet voor niets, nee ze fungeren als donor voor honderden paddenstoelen. Prachtig toch dat je na de dood nog iets kan betekenen voor een ander. Hebben jullie al aangegeven of je wel of niet je organen aan een ander afstaat mocht er iets en dat is niet te hopen, met je zou gebeuren?  Goed maar de teller stond weer op iets meer dan 6 km. Op deze manier kom ik wel aan de 1000 dit jaar.

Het verhaal van Floranke.

En onder het verhaal van Elisabeth die al drie transplantaties achter de rug heeft.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties