Bijna iedereen doet het, maar stop ermee!

Bijna iedereen doet het, maar stop ermee!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Bijna iedereen doet het, zijn mobiel gebruiken op het toilet. Het kleinste kamertje in huis is de plek waar de mobiele telefoon heel veel gebruikt wordt. Ikzelf doe het niet maar heb regelmatig mensen aan de telefoon of chat die op dat moment op de wc zitten. Nee, ik wil jou geluiden niet horen!Nee, ik wil niet met je chatten of je foto's bekijken als je een grote boodschap aan het doen bent. Mijn man en dochter zijn er niet vies van en hun toilet bezoek duurt dan ook langer dan normaal. Niet alleen wordt er gechat maar ook een filmpje gekeken tijdens de grote boodschap. Mijn man en kind vinden dit heel normaal, en ik blijf maar commentaar leveren. Als je om je heen vraagt wie nog meer zijn mobiel gebruikt tijdens het bezoek aan het toilet dan zie je dat dit een zeer grote groep mensen is. 

Maar eigenlijk is het een grote NO-NO want je mobiel op het toilet gebruiken is gevaarlijk. Het toilet zit vol met bacteriën. Diverse hygiëne-experts hebben hun bezorgdheid geuit over het gebruik van de mobiel op het toilet. Na de grote boodschap leg je de telefoon even neer, je veegt je billen af en pakt de telefoon weer op om hem daarna weer neer te leggen om je handen te wassen maar de bacteriën zitten inmiddels al op je mobiel. Het idee alleen al, bah!

Ook is het zo dat de bacteriën goed gedijen op een mobiele telefoon omdat deze vaak warm is. En daar zijn bacteriën dol op, want op een warm oppervlak kunnen ze zich razendsnel groeien en overleven. Tevens maak je kans op kruisbesmetting want de meeste mensen nemen hun mobiel mee naar de keuken als ze eten gaan bereiden. Tijdens het bereiden van het voedsel kun je meerdere keren gebeld worden of een bericht ontvangen. De meeste van ons zullen dit beantwoorden of uit nieuwsgierigheid toch even kijken. Ook omdat we niet anders gewend zijn en we het idee hebben dat een mobiel een verlengstuk van ons is. En laten we eerlijk zijn, wie wast voor en na het gesprek of bekijken van het bericht zijn handen? Wees eens heel eerlijk? Inderdaad, niet veel mensen en daar schuilt dan ook een groot gevaar om de hoek. 

Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Inderdaad heel smerig. Ik heb evenals Neraida GEEN mobiel!
| 06:13 |
Wat knap! Ik ken niemand in mijn omgeving die er geen een heeft. Zelfs oma heeft er een ;-) en ze vindt het nog leuk ook.
| 22:20 |
Deze oma vindt het irritante dingen. Ik koop er 1 zo gauw ik het als een gemis voel; die dag is nog niet aangebroken:)
| 06:34 |
Ik deel je mening, ik vind het zelf ook heel vies. Ik ben één van die rare freaks die geen GSM bezit, maar ik ken wel genoeg mensen die op de WC bellen, of videos bekijken. Toen ik nog in het rusthuis werkte, had ik een collega die altijd heel lang wegbleef omdat ze haar smartphone meenam. Heel vervelend, en dan worden ze ook nog boos als je er iets durft over te zeggen!
| 14:23 |
Geen mobiel? Jij durft in deze tijd :-)
| 00:03 |
Bah vieze foon
| 17:28 |
Echt? Ik ben al helemaal niet verslaafd aan de telefoon en heb er eentje voor de sier ;-) Maar zijn er serieus mensen die er mee naar het toilet gaan ? Totaal doorgeslagen. Totaal......
| 14:35 |
Ja toch :-)
| 00:04 |
zo gaat dat tegenwoordig.
en ja, bacterien, ze zitten overal hoor! Maar ik mij niet druk over. hoe 'cleaner' je alles wil maken hoe minder weerstand we krijgen.
| 12:35 |
Ben ik met je eens, te schoon is ook niet goed.
| 13:51 |
Ik heb mijn mobiel altijd in mijn (kont) zak zitten, dus moet hem op de wc uit mijn zak halen, anders valt die in het water (al eerder gebeurt haha)
Bellen doe ik niet op de wc, maar wel spelletje ofzo
Voordat ik een mobiel had, lag er altijd een puzzelboek op de wc.

Telefoon wordt hier wel dagelijks gepoetst met snoetenpoetsers / billendoekjes of sopdoekje. Dochter smeert er door de dag heen ook vanalles aan
| 17:38 |
Ik heb ook altijd mijn mobiel in mijn kontzak zitten, gelukkig nooit eruit gevallen :-)
| 13:58 |
nee, ik neem mijn telefoon niet mee naar het toilet, ik gebruik hem zelfs heel weinig in verhouding met anderen maar ik weet wel zeker dat er door de jaren heen heel veel bacteriën op zitten. Toch maar eens het hoesje gaan vernieuwen :-)
| 15:40 |
Je staat er indd nooit bij stil xd hoewel ik niet echt vaak men mobiel meepak. Heb altijd een arsenaal aan kids mee op het toilet dat is al entertainment genoeg
| 14:36 |
hahaha, de kinderen zijn je redding ;-)
| 14:39 |
Soms, ik vind naar toilet meer een noodzaak als iets anders dus ik stel het ook vaak uit
| 14:44 |
Ik heb deze eens gelezen en daar flink van geschrokken, paar maanden later kwam ik veel in het ziekenhuis en lag er ook een poosje in en ben er eens op gaan letten. Bijna eng.
www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=15254
| 14:36 |
Inderdaad, best eng. Je kunt er een mooie blog over schrijven ik denk dat veel mensen hier niet van op de hoogte zijn.
| 14:40 |
Guilty, een gewoonte van de laatste jaren. Ik wist wel al dat je smartphone door die reden een van de vuilste dingen is, maar als je zou weten hoeveel bacteriën overal opzitten zou je niets meer aanraken.
| 14:35 |
Geweldig dat je zo eerlijk bent :-) en ja gelukkig weten we niet of staan we er niet bij stil op welke plekken er nog meer hele verzamelingen aan bacteriën zitten.
| 14:36 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen