Waarom ik blij ben met mijn kleine borsten


Bij het uitdelen van borsten stond ik niet vooraan in de rij. Waarschijnlijk was ik weer eens bezig met wat anders. Resultaat? Ik heb kleine borsten. In mijn jeugd en als jong volwassen vond ik dat verschrikkelijk, kon er echt depressief van worden. Het voelde als of iedereen mooie grote borsten had behalve ik. Waar ik ook keek leken vrouwen te pronken met hun juwelen en ook op tv zag je alleen maar rondborstige dames. Mijn zusje kreeg ook een prachtige volle B-cup en mijn vriendinnen vaal zelfs nog groter. Als ik erover klachten was het standaard antwoord,"maar jij hebt een prachtig slank figuur" Ja, dat klopt dan wel weer, maar toch........

Toen borstvergroting iets werd wat iedereen deed en schaamteloos breed werd uitgemeten in de pers heb ik overwogen om dit ook te gaan doen. Ik deed mijn huiswerk goed en las de positieve verhalen, negatieve verhalen en het behandelplan. Ik kwam snel terug op mijn besluit, dit was niets voor mij. Tja dan zit er niets anders op om het dan maar te accepteren, toch? 

Ik dacht altijd dat mannen vooral vrouwen leuk vinden met grote borsten. Tuurlijk zijn er heel veel mannen die de voorkeur geven aan een grote voorgevel, maar als ik terugkijk heb ik genoeg relaties gehad met leuke knappe mannen die mijn kleine borstjes juist leuk vonden.

Naarmate je ouder wordt leer je ook de voordelen van het hebben van kleine borsten. Als ik mannen leer kennen die, een afwijking die veel mannen hebben is me opgevallen, je de hand schudden maar je niet aankijken omdat hun blik op je borsten zijn gericht, zeg ik altijd lachend" ik moet je helaas teleurstellen want daar zit niet zoveel" Ik heb menig man het schaamrood op de kaken zien krijgen, maar de meeste konden mijn opmerking wel waarderen en lachte vrolijk met me mee. Het voordeel is dan ook dat ik een inhoudelijk gesprek kan voeren zonder dat er steeds gestaard wordt naar mijn borsten. 

Een ander voordeel is, omdat mijn borsten klein zijn er weinig is dat kan gaan hangen. Nu de 40 gepasseerd en moeder van een dochter prijken ze nog steeds trots vooruit. In al die jaren zijn ze niets veranderd.

Sporten is ook zo'n ding. Waar ik lekker bezig kan zijn en geen last heb van pijnlijke borsten zie ik vrouwen met een behoorlijke C-cup de strijd aangaan met zichzelf. Mijn vriendinnen klagen me dan de oren van mijn kop en ik lach terug want zelf heb ik er geen last van. Heerlijk toch!

Een ander voordeel is je gezondheid, ik heb geen rugklachten en loop niet iets voorover. Het gewicht wat sommige vrouwen met zich meedragen is niet leuk. Een vriendin van mij had hier zoveel last van dat ze een borstverkleining heeft ondergaan. Heel moedig van haar en ze heeft nu een prachtige volle B-cup die haar goed staat. Haar rugklachten zijn verdwenen en ze is daardoor een stuk vrolijker.

 Daarnaast kan ik eventuele bobbeltjes en andere oneffenheden snel opmerken. Dat is ook een geruststellende gedachten maar geeft me uiteraard geen vrijkaartje.

Een ander groot voordeel is dat ik bijna elk kledingstuk kan dragen. Een strak shirtje, open decollete staat bij mij prima zonder dat het ordinair wordt. En als ik mijn borsten iets groter wil hebben zijn er oneindig veel opties om ze een maatje groter te laten lijken. Ik kan dan ook niet zonder mijn push-up beha's.


Wat heerlijk is dat ik kan slapen in elke positie welke ik maar wil. Op mijn buik is geen probleem, er ligt niets in de weg. Op mij zij, heerlijk maar ook op mijn rug. Ze zitten nooit in de weg.

Ondanks al deze voordelen wil dat niet zeggen dat ik nu grote borsten niet meer mooi vind. Ik vind het nog steeds erg vrouwelijk maar ben niet meer jaloers.

Ik heb geleerd tevreden te zijn met mijn kleine borsten en ben nu ook best trots op ze. Mijn man heeft mijn probleem nooit begrepen hij vindt ze mooi en schattig. 

Ik ben benieuwd of jij ook trots op je borsten bent of dat je liever een andere cup had gehad.

De foto's in deze blog zijn met toestemming van de makers.