&de kaartengekte

&de kaartengekte


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik was al een poosje helemaal weg van het maken van kaarten. Sterker nog ik nam op onze reis door Zuid-Amerika een kaartenschetsblokje mee. Zo kon ik toch lekker tekenen maar nam het niet veel ruimte in beslag in onze baggage. Sindsdien heeft het kaartenmaakvirus toegeslagen en het is vooralsnog niet te stoppen.

Aquarel

Normaal maak ik kaarten met aquarelpotloden. Een leuk proces want je maakt eerst je tekening en gaat hem daarna met een kwastje met water nog eens helemaal overdoen. Het verschil is vaak enorm en het is erg leuk om te maken. Twee keer plezier van je eigen creatie zal ik maar zeggen ;). Het is wel een tijdrovend klusje. Gemiddeld ben ik per kaart zo'n 2 uur bezig, soms iets korter, vaak iets langer maar zeker de moeite waard. Het zijn eigenlijk kleine schilderijtjes. Ik vind ze ideaal om als persoonlijk cadeautje naar iemand op te sturen. Een heus schilderijtje per post!

&de Harpij arend

Hier zie je stap voor stap hoe een aquarelkaart tot leven komt

Pentekening 

Naast mijn vertrouwde aquarelkaarten ben ik bezig met een nieuwe stijl kaarten. Hele basic zwart-wit tekeningen van vogeltjes. Ik gebruik onder andere mooi dik wit papier om stijlvolle dubbele kaarten te creëren. Ze kunnen echt voor iedere gelegenheid. In dezelfde stijl maak ik ook boekenleggers.

Recycle kunst kaarten

Mijn nieuwste verslaving! In tweedehandswinkels zoek ik naar briefkaarten met een natuurthema en die voorzie ik van een eigen tekening! 

Zo vouw ik dubbele kaarten om en heb ik de gehele buitenkant om lekker op te tekenen. De binnenkant help ik aan een nieuw schrijfvlak.

Enkele kaarten voorzie ik van een tekening door de originele foto heen. Dit geeft een heel leuk effect al zeg ik het zelf. Je kunt echt alle kanten op met deze kaarten. Gewoon opsturen bij elke gelegenheid of gebruiken als hippe uitnodiging.

Recycle enveloppen liefde

Bij kaarten horen natuurlijk enveloppen. Zelf vind ik de gemiddelde enveloppe nogal saai, zo wit zeg maar ;) Daar is snel iets op verzonnen door ze zelf te maken! Past goed bij het recyclen en ze worden echt geweldig al zeg ik het zelf. Ik houd ze lekker simpel, alles wat ik nodig heb is een pagina uit een leuk magazine zoals de Flow, schaar en plakband. Voila!

DIY Aquarelkaarten!

Het nieuwe jaar begint goed, ik ga DIY Aquarelkaarten aanbieden. De tekening maak ik voor je, dus je hoeft alleen nog zelf met kwast en water aan de slag te gaan. Je kunt er vervolgens nog een zentanglelaag aan toevoegen en zo geef je je eigen draai aan deze leuke schilderijkaart! Geweldig natuurlijk als cadeautje of gewoon om zelf aan de muur te hangen. Houd mijn blog & etsy shop in de gaten :)

&Jij kan winnen!

Zou jij het leuk vinden om zo'n DIY aquarelkaart te winnen? Laat een berichtje achter onder dit blog met welk dier/thema jij het leukste zou vinden om zelf af te schilderen. Ik verloot op 31 januari een kaart onder alle mensen die gereageerd hebben via dit blog :) 

& de uitslag!

Wat is het leuk om cadeautjes weg te mogen geven! Allereerst bedankt dat jullie allemaal mee hebben gedaan, heel leuk om jullie reacties te lezen en over jullie suggesties na te denken. Ik denk erover om dit soort acties ieder kwartaal te gaan doen.

Deze keer is de geluksvogel *tromgeroffel*

Biz-ART-Lelystad! Een Gekko kaart komt naar je toe! 

De rest vooral niet getreurd. Zodra ik verschillende kaarten heb geupload op Etsy ontvangen jullie een leuke kortingsbon voor mijn shop! Ik zal jullie een persoonlijk berichtje sturen. Heb je aan het eind van de week niets gehoord neem dan even contact met me op.

& de DIY aquarel briefkaart van 'Gracing the Wall'

Hoe maak je nu zo'n DIY aquarelkaart. Een uitleg in stappen met foto's.

LinksBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Je naam werd genoemd  en via je reactie kom ik op je pg terecht. Wat leuk om je creativiteit te zien! Ik ga binnenkort verder kijken!
| 07:09 |
Van harte welkom op mijn blog :) De creaties en natuur staan inderdaad centraal. Kom vooral weer buurten :D
| 11:17 |
Geen idee waarom ik dit nu pas zie... maar wat een leuk idee! Reclycling ala Grace!
| 11:49 |
Dank je :D
| 11:27 |
echt coole ideeën en ziet er geweldig uit
| 13:16 |
Dank je Lofeonemy!
| 15:32 |
Gaaf idee!
Mijn man en ik houden van hagedissen (vooral de gekko).
Overal waar we komen, zoeken we een beeldje of kaart als souvenir.
Dus, als ik win ... graag een gekko!
| 18:45 |
Hee wat een leuk idee! Gekko's zijn cool, ik ga er iets mee doen :)
| 15:32 |
;-) Tof!
| 15:37 |
Noumoe, heb je ook nog gewonnen! Stuur je me een berichtje voor je adres?
| 19:56 |
Joepie!!
| 20:03 |
Dat zijn echt hele mooie kunstwerkjes-kaarten... super :-)
| 19:34 |
Dank je!!
| 22:18 |
Leuke creatieve kaarten. Ik vind ze mooi!
| 18:16 |
Dank je Caro!
| 22:07 |
Superleuk allemaal! Ik recycle tijdschriften en kleurplaten, o.a. als enveloppen.
| 17:52 |
Dank je Ingrid! Wat leuk :) heb jij nog een favoriete qua type enveloppe?
| 22:05 |
Nee ik gebruik de meest standaardvorm, qua maat.
| 22:32 |
Handig!
| 22:37 |
Leuke ideeën! Ik kan me wel voorstellen dat je hier heel veel plezier aan beleeft!
| 17:32 |
Dank je Hans :)
| 22:04 |
Heel leuk om te zien, goed bezig!
Ik vind de serie waar je op de bestaande dier een eigen dier tekent allerleukst!
| 17:29 |
Ah dank je! Ik heb vandaag weer 50 kaarten bij de kringloop gevonden dus ik kan nog even door!
| 22:02 |
Voor dit jaar zou het misschien genoeg zijn, voor volgend jaar zeker niet ;)
| 13:02 |
ik heb gisteren een grote doos met kaarten ontvangen van een vriendin die grote opruiming hield! Dus ik kan er het hele jaar flink tegenaan :)
| 17:53 |
Leuk om te horen. Veel plezier ermee. En we krijgen het hier te zien, hoop ik ;)
| 17:57 |
Zeker :) En mocht je op instagram zitten daar deel ik ze ook veel :) www.instagram.com/gracingthewall/
| 15:34 |
Wat een prachtige tekeningen maak je. Natuurlijk zou ik een kaart willen winnen, mijn voorkeur (ik ben Imker) gaat uit naar bijen.
| 17:27 |
Wat cool dat je imker bent! Dat staat nog op mijn ‘later als ik groot ben lijstje’ tot die tijd doen we het met een bijvriendelijke tuin ;)
| 22:01 |
Zo, jij bent creatief en ijverig bezig! De resultaten zien er iig prachtig uit.
| 16:47 |
Dank je Soberana! Hoe is het in Curaçao? Of zat je nu in Costa Rica? Hier hadden we vandaag natte sneeuw
| 21:42 |
Wij wonen op Curacao, maar gaan minstens 1x per jaar naar Costa Rica, naar mijn schoonmoeder en schoonzusje&gezin. Afgelopen jaar zijn we niet op reis geweest, vanwege de gezondheidstoestand van mijn moeder en daarna haar overlijden.
Sterkte met de natte sneeuw!
| 14:56 |
ik had idd gelezen dat je binnenkort naar Costa Rica zou gaan, vandaar mijn vraag :) De sneeuw is weg... we zitten nu in de wind en miezer fase -_-
| 17:51 |
wat een plaatjes allemaal! mooi hoor!
| 15:48 |
Dank je!
| 21:37 |
Ik ben een kattenmens, dus ik ga voor een kat!
| 15:47 |
Hoi Katrien, dan past je plaatje goed bij je! Hmm... katten zijn niet mijn sterkste punt maar wellicht een goede oefening voor me ;)
| 21:37 |
Mijn plaatje is mijn maatje Ziggy. Hij heeft ons vorig jaar helaas verlaten... Was 13,5 jaar mijn beste kameraad.
| 15:36 |
ach jee...wel een prachtige foto!
| 17:52 |
Dank je wel! Ik heb prachtige foto's van hem.
| 19:01 |
Dat is fijn! Gelukkig blijven de mooie herinneringen de rest van ons leven bij ons.
| 15:33 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen