& het kabbelende water

& het kabbelende water


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Water maakt zen. Wellicht niet als je voor de zoveelste keer verregent wanneer je verwacht dat het een zonnige zomerdag wordt ;) Maar verder vind ik water de über zenmaker.

Ik dreef mijn moeder tot wanhoop door uren onder de douche te staan. Gewoon de tijd vergeten en heerlijk genieten van het warme water op je hoofd. Het geluid en gevoel van de waterdruppels op je schedeldak. Zalig! Dat lange douchen werd al snel beteugeld door me een wekker mee te geven de badkamer op. Het begrip tijd kreeg een zuur randje want wat zijn 10 minuten snel voorbij! In de jaren die volgden bleef ik een big water spender. Gelukkig voor mijn portemonnee en het milieu ontdekte ik Yoga zodat ik het urenlange meditatie douchen niet meer nodig had om rustig te kunnen slapen.

Maar de pracht van water blijft. De rimpeling op een meertje, de weerschijning op het oppervlak. Ik kan er nog steeds enorm van genieten.

Geniet je mee?

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Foto's © Grace Innemee 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heerlijk, voel mij helemaal zen na het lezen en bekijken vd afbeeldingen!
X Emmy
| 17:27 |
Top!!! Ik kan er ook lang naar staren!
| 19:38 |
hele mooie plaatjes zijn dit
| 14:21 |
Dank je! Ik hoop ze ooit groot afgedrukt ergens te kunnen ophangen :)
| 18:06 |
Prachtig! En water kan zo rustgevend zijn op verschillende manieren. Tijdens mijn vakanties op Tenerife kon ik uren bij de oceaan zitten. Kijken en luisteren naar het water. En hier thuis zoek ik ook vaak het water op om alleen maar naar te kijken en mijn hoofd leeg te maken.
| 15:03 |
Ohhh tenerife!!! Ik ben dol op dat eiland!
| 10:02 |
Heerlijk eiland. In maart was ik er voor de 7e keer. Voelt altijd als thuiskomen.
| 11:21 |
Oh wauw! Wij zijn er nu twee keer geweest. Ik voel me daar altijd superveilig en relaxed!
| 11:36 |
Qua veiligheid gaat het er wat achteruit. 's Avonds laat moet je op bepaalde plekken niet meer komen. De relaxedheid daar is geweldig! Zou men hier in Nederland een voorbeeld aan kunnen nemen. Alles gewoon lekker op het gemakje. Hoop volgend jaar weer heen te kunnen, heb er leuke contacten op gedaan en vrienden gemaakt.
| 15:19 |
Wat een prachtige pagina! Goed gedaan hoor.
| 14:42 |
Dank je Eireannach! En jij een prachtige naam trouwens! Iers?
| 10:02 |
Graag gedaan! Ja! Het is mijn pseudoniem hoor, maar het betekent inderdaad Ierse in het Gaelic (Ierse variant).
| 10:11 |
Mooi! Had ik kunnen raden... Eire betekend toch ierland of eiland? Gaelic lijkt me nog eens mooi om beter te begrijpen. Ik heb mijn harp Sionnagh genoemd ;)
| 10:46 |
klopt!! Sionnagh, ehh vos ofzo. Weet niet meer zeker! :)
| 11:13 |
Ja! Omdat hij van kersenhout is met een blanke klankkast. Mijn fantasie vind dat hij eruit ziet als een vos ;)
| 11:17 |
Goed verzonnen!! :) Leuk!
| 11:21 |
Water voor mij is helend. Zodra ik mij niet lekker voel, stap ik onder de douche en kom ik meestal een stuk beter uit.

Voor mijn dochter betekent het helend en ook plezier. Ze wordt zo vrolijk als ze alleen al water hoort :D
| 11:04 |
Ja he! Water is een goed medicijn!
| 10:03 |
Dat heb ik vooral met de zee; ik woon op loop- en ruikafstand van de zee. Heerlijk dat woeste opspattende water!
Maar regen is ook lekker: niet die grauwe, mistroostige, veel te langdurige regenval van noordelijke streken, maar de korte, harde slagregens die wij hierin de regentijd hebben. Bij mij thuis ruik je het als de regen er aankomt; we hebben dan precies tijd genoeg om de ramen die op het noordoosten liggen dicht te doen. Soms, bij harde wind, is er een regenbui als een zich snel verplaatsende douche.
En natuurlijk de douche. Bij onze temperaturen moet je minstens 3x per dag douchen, om een beetje fris te blijven. Water is bij ons ook duur. Het scheelt wel dat we voor douchen geen warm water nodig hebben, heet water gebruik ik alleen in de keuken.
| 06:03 |
Ja zalig hoe de zee ruikt! Ik kan me voorstellen dat de regen daar anders is dan bij ons! Gisteren heeft het echt de hele dag aan een stuk door geegend o.O en wat zalig dat je ruikt als het gaat regenen! Handig ook!
| 08:51 |
Vroeger vond ik zelfs het lopen in de regen zalig. Dat is wel veranderd. Maar ik met sterrenbeeld vissen ben echt een waterliefhebber. Ook om te drinken.
| 14:58 |
jaaaa ik drink bijna niets anders! En als een vis in het water dus ;)
| 15:06 |
Yep. Alleen de zon mag nu ook wel doorkomen. Krijg het waterkoud. hihi.
| 15:23 |
Het hondenweer! Maar daar zal bas vast niet vrolijk van worden ;)
| 18:56 |
Nee! Bas krijgt ook een jasje aan, anders wordt hij verkouden. Hatsjoe!
| 19:41 |
Ben het met je eens. Dacht dat het aan mij lag maar er zijn meer van die mensen ;-)
Bij mooi weer gewoon rustig zitten langs de waterkant en staren naar water, watervogels en luisteren naar de geluiden van de natuur. Rustgevend!
| 14:37 |
ja! Met wat natuurgeluid wordt het alleen maar beter :)
| 15:07 |
Ik vind het heel bijzonder. Door ernaar te kijken wordt ik ook heel rustig.
| 13:34 |
Yeah! Zalig he!
| 15:08 |
Absoluut. Ik heb dat overigens ook met de vlammen van een kampvuur.
| 15:17 |
Ja! Die geur ook!
| 18:57 |
precies
| 20:06 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen