Een eindeloze reis naar ergens - Stap 127


Kijkt u goed lezer en zie de mens die zichzelf zo oppermachtig voelt. Zie hem de natuur onder de duim willen houden. Zie die narcist en hoe hij zijn onderdanige partner onderdrukt denkt te hebben. 

Maar net als met een narcist is deze macht slechts ingebeeld en geboren uit een zieke onzekerheid, omdat hij diep van binnen weet dat de flora en fauna op aarde dodelijker is dan welke oorlog ook.

Toen ik mijn ogen opende zat ik nog op mijn paard, maar mijn vrienden lagen her en der rond de bloemen verspreid, op één na.

Retsj liep heen en weer tussen Cabilah en Numico. zo nu en dan een natte doek op hun voorhoofden leggend. Hij zelf droeg eveneens een doek over zijn mond en neus.

“Retsj riep ik wat is er .. ..hoe lang?”

Met enkele stappen stond de reus bij me. “Niet heel lang, het zijn de bloemen.”

Ik keek weer naar de witte kelken. Nu pas herinnerde ik de woorden van Martuk ´ De witte kelk beschermde ons.´ Indertijd zag ik een witte beker, die hen op een of andere manier beschermde tegen het onheil, maar nu ter plaatse is het veel logischer. Die geur, die beelden, het feit dat hier niks groeide behalve deze plant.

“Retsj, waarom jij niet?”

“Mijn lichaam is groter, heb meer geur nodig dan jullie. Voelde vreemde kracht van plant, heb mezelf toen beschermd tegen geur.”

Langzaam aan werd het me duidelijk, hoe kleiner het lichaam hoe sneller geïnfecteerd. Waarschijnlijk zend de bloem continu sporen uit, die via de luchtwegen, huid of hoe dan ook een levend organisme proberen te infecteren. Blijkbaar is de mens instaat antistoffen aan te maken tegen deze vergiftiging, mogelijk zijn de dieren dat ook, maar blijkbaar willen ze het risico niet nemen.

Het duurde nog geruime tijd voordat Numico als laatste was bijgekomen.  Ik vertelde over wat ik me herinnerde en we besloten ons in te smeren met de bloem en haar sappen. Zelfs met de natte doeken voor onze mond en neus was de geur haast ondraaglijk. Toch leek het zeer goed te beschermen tegen het gebied waar wij ons bevonden. 

Niemand wist zeker of het de bloemen waren, maar het enige wat we konden doen was vertrouwen op de woorden van die oude Martuk en mijn intuïtie . We namen alle stengels mee achter op de paarden, die onwennig aan de rit begonnen, maar onze pauze te midden van de witte kelken had ook hun gedwongen antistoffen aan te maken. Al was het  duidelijk dat ook zij erg onder de indruk van deze vreemde plant en haar effect waren, ze waren schichtiger en vonden een simpele draf klaarblijkelijk snel genoeg.

De witte kelk bleek een geschenk van onze gidsen te zijn, want we slaagde er niet in de kam te bereiken voordat de nacht ons omsluierde. De wolken maakte het dusdanig donker dat verder reizen, zonder dat er paden waren, bijna onmogelijk was. Uit angst om anders af te moeten stappen bleven we het toch proberen. Nadat mijn paard struikelend zijn evenwicht met moeite wist te bewaren leek er weinig anders op te zitten dan de nacht in deze vreemde wereld door te brengen en te hopen dat deze witte bloem werkelijk de beschermende kelk was uit Martuks verhaal.

Om beurten konden drie van ons rusten, terwijl de andere twee waakten en elkaar wakker hielden. Elke beweging werd gade geslagen, we durfde geen vuur aan te leggen uit angst om gezien te worden. Na enige uren van contact met deze bijzondere aarde, zonder dat er vreemde dingen gebeurde, begonnen we langzaam overtuigd te raken dat de bloemen hun uitwerking niet misten.

Reiko en ik hadden de laatste wacht, het begon licht te worden en we maakte alle paarden klaar voor vertrek. Ik zadelde Cabilahs paard en keek op de rug van de man, die eens onze levens in zijn handen had gehouden. Hij staarde naar het oosten, bewegingsloos alsof hij een antwoord zocht in de opkomende zon. Ik liep op hem toe en ging naast hem staan. "Twijfel je of ze ons volgen, of speelt er iets anders?"

Ga naar deel 128 van dit online feuilleton. Het verhaal is gebaseerd op regressietherapie, fantasie en levensvragen voor meer achtergronden zie "Waarom ik mijn boek blog". 
Voor een overzicht van alle delen tot nu toe klik hier.

help


Beloon de maker en jezelf

Wordt Yoors lid!