4 Tips om rust in je leven te brengen

4 Tips om rust in je leven te brengen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In een druk leven met werk, kids, familie en sociale contacten kun je het gevoel krijgen het overzicht te verliezen en geen rust te hebben. Je kunt het gevoel hebben te moeten voldoen aan bepaalde verwachtingen. Zijn dit jouw eigen verwachtingen of die van een ander? Je hebt het gevoel tekort te schieten en je komt in een vicieuze cirkel terecht. Chaos en verdrinken in 'moeten' is het gevolg. Weet je niet hoe je uit deze cirkel kunt stappen? Ik geef je een aantal tips:

- Vertragen

Een dierbare vriend zegt altijd: tijd is je bondgenoot. Neem je tijd, doe alles met aandacht. Van de boodschappen tot de afspraken die je hebt. Vaak doe ik boodschappen met mijn dochter van vijf. Als ik mezelf erop betrap de neiging te hebben om gejaagd door de winkel te rennen, dwing ik mezelf te vertragen. Dit doe ik bijvoorbeeld door achter mijn dochter te gaan lopen en me door haar tempo te laten leiden. Het helpt me tot rust te komen, te onthaasten. Mijn dochter kent het fenomeen haasten (nog) niet en laat zich echt niet opjagen. Voor mij een goede leider op dat gebied! Take your time, je hebt er recht op!

- Geen 'to-do lijstjes'

'To-do lijstjes' naast je agenda zijn funest voor rust in je leven. Ik spreek uit ervaring. Naast mijn agenda hanteerde ik 'to-do lijstjes'. Taakjes die ik nog te doen had die ik een voor een afvinkte. NAAST mijn huidige agenda. Weg met de rust, ik creëerde hierdoor totale chaos. Nooit was ik klaar, nooit lukte het mij alles af te vinken. Na een tip van dezelfde bovengenoemde dierbare vriend ben ik gestopt met mijn 'to-do lijstjes'. Tegenwoordig plan ik alles in mijn agenda. Werkafspraken, verjaardagen, oudergesprekken én ook poetsen, sporten en héél belangrijk: 'ME-TIME'!

- Me-time

Me-time, we-time & family-time. Ik denk dat het belangrijk is om tijd vrij te maken voor me, we & family. Het mooiste geschenk aan jezelf is me-time! Echt tijd voor jezelf om te doen waar je zin in hebt, waar je behoefte aan hebt. In contact komen met jezelf, met je gevoel en met je lijf. Wat betekent me-time voor jou? Een boek lezen, sporten, de natuur in.....? Waar laad jij van op, waar krijg jij energie van? Toegeven aan hetgeen waar jij behoefte aan hebt, brengt rust met zich mee. Rust in je hoofd en daardoor rust in je leven.

- Durf 'nee' te zeggen!

Sociale verplichtingen, zoals verjaardagen, etentjes, afspraken... voor je het weet staat je hele agenda vol. En is het meer 'ren je rot' om overal op tijd te komen naast alle andere verplichtingen. De boodschappen moeten nog worden gedaan, je wilt eigenlijk nog een uurtje sporten, de kids moeten nog naar een clubje worden gebracht...enz, enz. Wat mij helpt is de volgende vraag: als ik 'ja' zeg tegen een ander, zeg ik dan 'nee' tegen mezelf? En als het antwoord op deze vraag 'ja' is, kun je de overweging maken welk antwoord je wilt geven. Kun je op het verzoek van de ander ingaan én je hart volgen? Bijvoorbeeld: een dierbare heeft iets belangrijks te vieren. Je bent uitgenodigd. Jij bent moe, hebt een lange dag achter de rug en je zou het liefste op tijd naar bed gaan. Je zou de keuze kunnen maken om in te gaan op de uitnodiging, zonder dat je 'nee' zegt tegen jezelf. Niet vanuit verplichting, niet vanuit MOETEN, maar vanuit je intrinsieke motivatie om erbij te WILLEN zijn. Voor jezelf, voor de ander, je WILT erbij zijn. Kun je 'moeten' veranderen in 'willen'?

Creëer je eigen rust en ik zou tegen iedereen willen zeggen: volg je hart!

Liefs, Gwen


Bronvermelding foto: www.pixabay.comVind je het ook leuk om te bloggen en wil je je aanmelden bij Yoors? Dat kan! Bovenaan deze pagina kun je op 'aanmelden' klikken en via enkele eenvoudige stappen kun je starten! Yoors is gratis en verplicht je tot niets, je kunt er zelfs geld mee verdienen! Ik wens je alvast veel plezier!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi geschreven blog en herkenbaar
| 18:23 |
Dank je! Ben een tijdje offline geweest, vandaar mijn late reactie :-)
| 23:36 |
Zo goed en mooi geschreven
| 13:12 |
Dank je, Vicky! Ben een tijdje offline geweest, vandaar mijn late reactie :-)
| 23:36 |
Zo goed en mooi verwoord, zo trots, ze is mijn dochter, iedereen mag het weten. Liefs mama!
| 15:13 |
:-) Dank je! :-)
| 22:06 |
Ik ga m trouwens ook delen.
| 23:30 |
Top! Dank je!
| 09:04 |
Goed om bij deze tips stil te staan. Ik constateer dat ik de laatste tijd behoorlijk goed bezig ben. Misschien dankzij het starten met mijn eigen bedrijf waardoor ik al zoveel meer vrijheid ervaar.
| 23:29 |
Oh, Waauw! Heel veel succes!
| 09:04 |
Dank je wel
| 09:10 |
heel interessant en goede tips!
| 16:14 |
Dank je! :)
| 17:55 |
Ikzelf ben best een chaotisch persoon, dus dit zijn fijne tips! Ik deel hem
| 21:38 |
Top! Dank je!
| 21:57 |
Die laatste is het moeilijkst. Maar niet onmogelijk. Ik zie het als een leerproces en het gaat me steeds beter af.
| 15:24 |
Precies, Ingrid, het is een leerproces. Zo zie ik dat ook!
| 15:27 |
Het hele leven is een leerproces ;)
| 15:28 |
Inderdaad! :-)
| 15:29 |
Mooi blogje en interessante tips
| 13:04 |
Dank je, Patricia! :)
| 13:15 |
Ik merk dat to-do lijstje mij juist wel heel goed helpen
| 12:45 |
Ja, to-do lijstjes hoeven niet persé onrust te betekenen. Super dat ze jou juist wel rust brengen!
| 13:13 |
Heel mooi geschreven.
Al heb ik juist wel to do lijstjes, gewoon om niet te vergeten wat ik nog moet doen. dat brengt mij wel weer rust, maar het is niet zo dat ik een deadline heb voor mijn to do's. ;-)
| 12:42 |
Dank je voor je compliment. Het mooie is juist je hart te volgen en te doen wat voor jou goed voelt :-)
| 13:10 |
jij brengt goede raad, ik ga het proberen
| 11:42 |
Dank je! Hopelijk heb je er iets aan!
| 11:59 |
Die to-do-lijstjes begin ik ook niet aan. Nooit gedaan. Goeie tips.
| 11:37 |
Dank je!
| 11:59 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen