×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
4 Tips om rust in je leven te brengen

4 Tips om rust in je leven te brengen


In een druk leven met werk, kids, familie en sociale contacten kun je het gevoel krijgen het overzicht te verliezen en geen rust te hebben. Je kunt het gevoel hebben te moeten voldoen aan bepaalde verwachtingen. Zijn dit jouw eigen verwachtingen of die van een ander? Je hebt het gevoel tekort te schieten en je komt in een vicieuze cirkel terecht. Chaos en verdrinken in 'moeten' is het gevolg. Weet je niet hoe je uit deze cirkel kunt stappen? Ik geef je een aantal tips:

- Vertragen

Een dierbare vriend zegt altijd: tijd is je bondgenoot. Neem je tijd, doe alles met aandacht. Van de boodschappen tot de afspraken die je hebt. Vaak doe ik boodschappen met mijn dochter van vijf. Als ik mezelf erop betrap de neiging te hebben om gejaagd door de winkel te rennen, dwing ik mezelf te vertragen. Dit doe ik bijvoorbeeld door achter mijn dochter te gaan lopen en me door haar tempo te laten leiden. Het helpt me tot rust te komen, te onthaasten. Mijn dochter kent het fenomeen haasten (nog) niet en laat zich echt niet opjagen. Voor mij een goede leider op dat gebied! Take your time, je hebt er recht op!

- Geen 'to-do lijstjes'

'To-do lijstjes' naast je agenda zijn funest voor rust in je leven. Ik spreek uit ervaring. Naast mijn agenda hanteerde ik 'to-do lijstjes'. Taakjes die ik nog te doen had die ik een voor een afvinkte. NAAST mijn huidige agenda. Weg met de rust, ik creëerde hierdoor totale chaos. Nooit was ik klaar, nooit lukte het mij alles af te vinken. Na een tip van dezelfde bovengenoemde dierbare vriend ben ik gestopt met mijn 'to-do lijstjes'. Tegenwoordig plan ik alles in mijn agenda. Werkafspraken, verjaardagen, oudergesprekken én ook poetsen, sporten en héél belangrijk: 'ME-TIME'!

- Me-time

Me-time, we-time & family-time. Ik denk dat het belangrijk is om tijd vrij te maken voor me, we & family. Het mooiste geschenk aan jezelf is me-time! Echt tijd voor jezelf om te doen waar je zin in hebt, waar je behoefte aan hebt. In contact komen met jezelf, met je gevoel en met je lijf. Wat betekent me-time voor jou? Een boek lezen, sporten, de natuur in.....? Waar laad jij van op, waar krijg jij energie van? Toegeven aan hetgeen waar jij behoefte aan hebt, brengt rust met zich mee. Rust in je hoofd en daardoor rust in je leven.

- Durf 'nee' te zeggen!

Sociale verplichtingen, zoals verjaardagen, etentjes, afspraken... voor je het weet staat je hele agenda vol. En is het meer 'ren je rot' om overal op tijd te komen naast alle andere verplichtingen. De boodschappen moeten nog worden gedaan, je wilt eigenlijk nog een uurtje sporten, de kids moeten nog naar een clubje worden gebracht...enz, enz. Wat mij helpt is de volgende vraag: als ik 'ja' zeg tegen een ander, zeg ik dan 'nee' tegen mezelf? En als het antwoord op deze vraag 'ja' is, kun je de overweging maken welk antwoord je wilt geven. Kun je op het verzoek van de ander ingaan én je hart volgen? Bijvoorbeeld: een dierbare heeft iets belangrijks te vieren. Je bent uitgenodigd. Jij bent moe, hebt een lange dag achter de rug en je zou het liefste op tijd naar bed gaan. Je zou de keuze kunnen maken om in te gaan op de uitnodiging, zonder dat je 'nee' zegt tegen jezelf. Niet vanuit verplichting, niet vanuit MOETEN, maar vanuit je intrinsieke motivatie om erbij te WILLEN zijn. Voor jezelf, voor de ander, je WILT erbij zijn. Kun je 'moeten' veranderen in 'willen'?

Creëer je eigen rust en ik zou tegen iedereen willen zeggen: volg je hart!

Liefs, Gwen


Bronvermelding foto: www.pixabay.comVind je het ook leuk om te bloggen en wil je je aanmelden bij Yoors? Dat kan! Bovenaan deze pagina kun je op 'aanmelden' klikken en via enkele eenvoudige stappen kun je starten! Yoors is gratis en verplicht je tot niets, je kunt er zelfs geld mee verdienen! Ik wens je alvast veel plezier!