×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
7 dagen7 verschillende black and white photo's. Zij vertellen een verhaal.

7 dagen7 verschillende black and white photo's. Zij vertellen een verhaal.


7 day's 7 different black and white photo's. What do they tell you? What tell 7 photos posted in 7 days about the one who posted them?

Ik werd op Facebook uitgedaagd om deel te nemen aan de Black & White photo challenge.

Regels: Plaats elke dag 1 zwart-wit foto zeven dagen lang van iets uit je dagelijkse leven (het mag ook een oude foto zijn). Er mogen geen mensen op staan en je hoeft er verder niks bij uit te leggen.

Leuke uitdaging en hoewel ik meestal niet op dit soort uitdagingen in ga vond ik het deze keer wel leuk om mee te doen. Ik had er zelf nog één regel aan toegevoegd en dat was dat de foto's iets moesten vertellen over mij/bij mij moesten passen.


Dag 1:  WANDELSCHOENEN
Mijn wandelschoenen zijn belangrijk voor me. Elke dag wandel ik en maak ik tussen de 10.000 en 15.000 stappen. 10.000 was mijn minimum, sinds 15 november 2017 heb ik de grens verlegd en is 15.000 stappen mijn minimum aantal stappen geworden. Om dit te kunnen doen heb ik goede wandelschoenen nodig. Deze wandelschoenen waren een cadeautje van mijn lief en toen ik de foto maakte waren ze net 3 weken weg geweest voor reparatie. 3 weken lopen op andere schoenen deed mij weer beseffen hoe blij ik met ze ben. Jeetje wat heb ik spierpijn gehad in die 3 weken. Mocht je willen weten waarom ik zoveel stappen wil zetten op een dag klik dan hier.


Dag 2: HET GEREEDSCHAPSHOK
Klussen, do it yourself, restylen, recyclen .... dat ben ik. Er is niks wat ik liever doe dan met mijn handen iets maken. Repareren hoort daar natuurlijk ook bij maar het liefst ben ik bezig met een voorwerp veranderen of een andere functie geven. En daar hoort natuurlijk ook gereedschap bij, en een gereedschapshok waar alles netjes bij elkaar staat en waar ik aan de slag kan. Op de foto staat een hoekje van het hok. Het hok is niet heel groot maar ik word altijd enorm blij als ik daar binnen kom. Daarnaast verzamel ik van alles wat ik ooit bij het klussen, do it yourself, restylen & recyclen zou kunnen gebruiken dus iets wordt nooit zo maar weggegooid zonder eerst helemaal gestript te zijn van de bruikbare onderdelen.


Dag 3: DE SERVIESKAST
Toen ik op mezelf ging wonen deed ik dat met zwart-wit kopjes. Toen die aan vervanging toe waren stapte ik over op blauw-wit en dat is het nog steeds. Ik mix and match heel veel. Rosenthal, Beatrix, Pools aardewerk, delen van de serviezen van de beide oma's en heel veel rommelmarkten"werk". I love it! Daarnaast vind ik ook servies mooi met realistische afbeeldingen van fruit en dieren. Maar dat is iets van de laatste tijd en daar heb ik nog niet zo heel veel van. Hoewel het mooi staat te zijn in de kast wordt het ook wel degelijk gebruikt. Ik zou het zonde vinden als het allemaal niet ten volle werd benut.


Dag 4: HET COMPUTERHOEKJE
Heel herkenbaar denk ik voor iedereen die deze foto bekijkt. Op deze plek schrijf ik mijn schrijfsels, maar regel ik ook een groot deel van mijn leven. Dat deel van online zijn vind ik heerlijk, geen ellenlange wachtlijsten meer. Een oplettende lezer die de zwart-wit fotochallenge volgde merkte op dat hier dag 4 van de yoors zwart-wit foto challenge te zien is. De foto hiernaast is de foto die later wordt opgenomen bij de blog die op de foto openstaat. (Is het nog te volgen?). De computer is belangrijk in mijn leven en jaren geleden zou ik ook echt geroepen hebben dat het ergste wat er zou kunnen gebeuren in mijn leven geen verbinding hebben zou zijn. Inmiddels ben ik dat wel "ontgroeid" en heb ik mijn prioriteiten weer op een rijtje. Oh, en als ik achter de pc zit dan eigenlijk altijd met een colaatje.


Dag 5: DE AUTO
Ik had de hele auto kunnen nemen voor de foto maar als ik rijd dan is dit wat je hiernaast ziet exact dat waar ik ook tegenaan kijk. Ik heb in 2017 een aantal maanden geen auto gehad en ik vond dat toch best wel een verzoeking als ik eerlijk ben. Nu laat ik de auto in 95% van de gevallen staan en "neem ik de wandelschoenen" maar in de overige 5% was ik vaak radeloos. Ik heb vriendinnen zonder rijbewijs die alles zonder auto doen en ik snap niet hoe ze het voor elkaar krijgen (zeker de vriendin met ook een groot gezin). Ik heb dan ook een auto waar we met 6 personen in kunnen. In de autoloze maanden kwamen we dus steeds 1 plek te kort als we met de auto van mijn lief gingen. Vreselijk vond ik dat. Dus ik gebruik hemniet vaak maar ik wil hem echt niet helemaal missen.


Dag 6: DE STREEPJESCODE

De streepjescode staat voor mij voor de consumptiemaatschappij en daar heb ik een haat/liefde verhouding mee. Het liefst zou ik volledig zelfvoorzienend zijn maar dat kan niet. Dus probeer ik zo verantwoord mogelijk met consumeren om te gaan.Deze streepjescode moest ik fotograferen om iets te kunnen afhalen. Moet een verrassing worden dus ik kan niet vertellen waar het precies bij hoort.


Dag 7: DE BOOMSTRONK
Ik weet niet zo heel goed waarom het zo is als het is maar boomstronken en boomwortels hebben altijd een geruststellende uitwerking op mij. Ik vind ze mysterieus, troostend en krachtig. Ze staan voor rots- of misschien beter als boomvast. Ik vraag me altijd af wat zo'n stronk te vertellen zou hebben als 'ie zou kunnen praten. De boom hiernaast is dood, zwaar beschadigd en toch straalt hij een onnoemelijke kracht uit. De schors laat los en de kern komt te voorschijn. Vanonder klimt de klimop omhoog, dik en weelderig, alsof de boom omhelst wordt. Ik kan dit vertalen naar het menselijke leven en als ik dat doe dan is het leven in z'n geheel mooi en goed en vredig.


Reageren op een blog? Dat kan als yoorslid. Lid worden is gratis. Behalve reageren kun je dan ook bloggers volgen of zelf aan de slag als blogger. Je hoeft je alleen even hieronder aan te melden: 

Misschien ook leuk om te lezen:
GeGe
Ik zet ook best veel stappen op een dag
04-12-2017 08:59
04-12-2017 08:59 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Lekker is dat he
04-12-2017 09:40
04-12-2017 09:40 • Reageer
PP
leuk om het verhaal erachter te lezen. Maar ik heb hier hetzelfde gevoel bij als het uitleggen van een goocheltruc. Leuk om te weten, maar het niet weten maakt het leuk en spannend.
26-11-2017 17:36
26-11-2017 17:36 • Reageer
Hetty
Wij wonen achteraf ... 5 km van de dichtstbijzijnde supermarkt, en zonder auto. We hebben allebei een rijbewijs, we hebben vier honden en wonen 9 km van de dierenarts vandaan. Maar kunnen helaas geen auto meer betalen. Vind ik het erg? Ja verschrikkelijk, maar het is nu 2,5 jaar zo ... en je went er ook weer aan. Verder mooie foto's gemaakt, echt een overzicht van dingen uit jouw dagelijkse leven.
26-11-2017 11:07
26-11-2017 11:07 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Je went er inderdaad na verloop van tijd aan maar ik bleef de auto echt missen hoor. Dankjewel voor het complimentje.
26-11-2017 17:18
26-11-2017 17:18 • Reageer
Ratelaar
Zwart wit heeft iets aparts.
26-11-2017 10:47
26-11-2017 10:47 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Dat is zeker zo maar ik denk dat de kast mooier was geweest in kleur.
26-11-2017 17:18
26-11-2017 17:18 • Reageer
Candy
Mooie foto ‘s ! Fijn hoe je de foto’s gebundeld hebt in 1 blog
26-11-2017 08:59
26-11-2017 08:59 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
Leek me wel leuk voor de mensen die de challenge volgden om te kijken of hun eigen idee overeen komt met mijn motivatie.
26-11-2017 09:36
26-11-2017 09:36 • Reageer
The Original Enrique
Mooi dat je er nog een blog van hebt gemaakt! Interessant allemaal! Vooral het doe het zelven spreekt me aan en leuk dat je me ook nog even genoemd hebt! ;-D Haha! De boomstronk spreekt me het meest aan maar dat wist je al. Leuk zo, eerst hebben mensen hun eigen interpretatie en later volgt jouw uitleg die dan toch weer anders is vaak!
23-11-2017 22:38
23-11-2017 22:38 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
De eigen interpretatie vind ik dan weer interessant maar aan de andere kant is het ook grappig om die te vergelijken met de bedoeling van de maker.
24-11-2017 06:59
24-11-2017 06:59 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
de foto is een, wat je erbij vertelt doet het 'spreken'
23-11-2017 13:33
23-11-2017 13:33 • Reageer
johan_jongedijk
mooie foto.s ook
23-11-2017 11:23
23-11-2017 11:23 • Reageer
Hans van Gemert
Een mooie collectie van mooie foto's!
23-11-2017 09:09
23-11-2017 09:09 • Reageer