Adventskrans zelf maken (1)

Adventskrans zelf maken (1)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Nog eventjes en dan breekt de adventtijd weer aan en daar hoort voor mij toch echt een adventskrans bij. Niet per se altijd een krans, maar wel 4 kaarsjes die een voor een aangestoken worden op de 4 zondagen voor Kerst. Ik vind het zelf het leukst om ze zelf te maken. Ze? Ja, ik heb een rechthoekige die ik ook dit jaar weer zal optuigen en ik heb 4 bloempotjes die ook gaan mee helpen aftellen.  Dit jaar had ik echter weer eens zin in een ouderwets ronde adventskrans.

Het idee kwam toen ik tegen de krans aanliep in rosé goud. Ik heb hem de eerste keer in de winkel laten liggen maar toen ik een week later weer in dezelfde winkel was heb ik hem alsnog gekocht. Ik heb toen ook gelijk de 4 zachtblauwe kaarsen gekocht. Normaliter ben ik meer van paars met kerst maar deze kleur verschijnt de laatste tijd steeds vaker in mijn interieur dat ik hem nu ook terug laat komen in de kerstspulletjes.

In de bovenstaande foto en op de foto hiernaast zie je hoe ik de krans vul met klimop uit de tuin. Daarnaast had ik "pluimen" gekocht in het wit met doorzichtige en blauwe kraaltjes eraan - passend bij de kaarsen - die ik rondom tussen het groen van de klimop gestoken heb. Ik heb deze pluimen wel uit elkaar gehaald en niet in z'n geheel ertussen gestoken.

Dochterlief had een zilverkleurige glitter"pluim" uitgekozen voor in de krans. Deze glitterpluim heb ik er in z'n geheel tussen gestoken. Zo creëer je een voorkantje aan de krans. De glitterballen en de glitterdennenappels heb ik hier en daar "uit de krans getrokken" zodat ze iets beter zichtbaar werden. Later in het proces vul ik de lege plekken nog op met klimop.

De kaarsen pasten niet helemaal. Gek genoeg was me dit niet opgevallen in de winkel. Om ze toch passend te krijgen heb ik met een aardappelschilmesje de rand aan de onderkant schuin afgesneden. Dit ging best eenvoudig. Helaas braken er hier en daar stukjes af die net boven de rand van de krans zichtbaar waren en dat vond ik toch wat storend. Om dit te verbergen heb ik gebruik gemaakt van groen lint.

Ik heb gekozen voor groen omdat ik de krans rustig wilde houden en ik het groen mooi vind afsteken bij de blauwe kaarsen. Daarnaast is het groen van het lint net een tint donkerder dan het groen van de bladeren waardoor je iets van diepte creëert,  "kleur technisch" dan. Aan het lint heb ik om en om een hart van hout of een eland van hout bevestigt aan een grote strik. Het eland heeft een vachtje en aan de strik hangt een parelkleurige

kraal die past bij de rest van de krans. Hieronder op de foto's is het eindresultaat te zien. Van bovenaf en van de zijkant/voorkant.

Meer kerstknutsels en andere diy's zien? Dat kan! Volg mij dan hier op yoo.rs. Je kunt natuurlijk ook je eigen blogs plaatsen.

Lid worden is gratis. Nieuwe leden krijgen meteen 125 (yoors) punten.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Erg mooi! Mag ik vragen in welke winkel je de rosé gouden krans hebt gekocht?
| 11:46 |
Bij Thomas Phillips, deze winkel zit in Duitsland. Ze hebben een Onlineshop: www.thomas-philipps.de/de/innendekorationen?pagenumber=5. Even naar beneden scrollen.
| 12:12 |
Ik weet niet of ze naar Nederland verzenden. Maar heb ze van de week in het zilver in een andere winkel (toevallig ook in Duitsland) zien liggen dus ik neem aan dat ze ook in andere winkels uit te halen zouden moeten zijn. En in Nederland.
| 12:16 |
Ontzettend leuk gemaakt
| 21:08 |
Nog even en dan mag eindelijk een kaarsje aan.
| 22:27 |
gezellig zo blauw is mooi
| 21:01 |
Is voor het eerst hoer blauw maar ziet er wel leuk uit inderdaad.
| 22:27 |
Sober gehouden. Juist daardoor heel mooi.
| 09:30 |
Dankjewel.
| 09:33 |
Wat is dit mooi
| 23:47 |
Leuk dat jij het mooi vind!
| 06:56 |
Jij bent lekker bezig geweest.
Mooi gelukt.
| 19:19 |
Ja, was fijn om te doen. Ben er zelf ook blij mee.
| 06:57 |
ook leuk ja
| 18:19 |
Mooi gemaakt hoor! Zelf ben ik niet zo creatief op dat gebied.
Je pagina zal ik 'bookmarken'!
| 17:18 |
Dankjewel Enrique maar eerlijk is eerlijk, hier heb je niet heel veel creativiteit voor nodig. Dit kan iedereen, zeker met zo'n vorm. En met klimop is het heerlijk werken. Heel makkelijk ook omdat het zo beweeglijk is en als het droogt wordt het niet lelijk (dat duurt echt heel lang) dus dat vind ik ideaal want iets water geven vergeet ik ALTIJD en dat hoeft hier dus niet bij. Dus laat je niet tegenhouden door een "gebrek aan het creabea gen op kerstkransgebied" (knipoog).
| 17:23 |
We zullen eens kijken, klimop heb ik alvast genoeg, haha!
| 02:31 |
Kijk dat scheelt al een heleboel
| 08:29 |
:-)
| 16:27 |
Prachtig gedaan en wat een mooie duidelijke foto's
| 14:34 |
Dankjewel, meestal vergeet ik in mijn enthousiasme en concentratie om foto's te maken dus dat ik er wel aan gedacht heb is al heel wat. Maar fijn dat ze duidelijk zijn. Dat was de bedoeling.
| 15:35 |
Dat ziet er heel erg mooi uit... geweldige kleurencombinatie en geen overdaad aan glitter... I like it... :-)
| 13:53 |
Thanks, ben er ook best tevreden over. Ben benieuwd wat dochterlief straks zegt want zij heeft helpen uitzoeken. En dan nog een definitief plekje vinden waar die kan blijven staan. Op de plek waar die nu staat vind ik het wel leuk maar daar ligt ook altijd een van de katten. Als die er niet tussen gaat liggen dan mag de krans blijven staan.
| 13:59 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen