×

Yoors


Inloggen
×

YoorsBuurvrouw !!!! U heeft zo'n leuke man

"Buurvrouw !!!! U heeft zo'n leuke man"


Ik liep net naar mijn auto waarbij ik de buurvrouw van twee deuren verder passeerde die buiten met iemand stond te praten. Terwijl ik de beide dames groette en voorbij liep hoorde ik dat de buurvrouw achter mij aan kwam hollen. En terwijl ik de autodeur opende hoorde ik haar enthousiast zeggen: "Buurvrouw !!!! U heeft zo'n leuke man".

Ik keek haar aan zonder iets te zeggen want in mijn hoofd waren mijn hersenen druk bezig. Je moet weten dat de buurvrouw er pas woont en veel verder dan "hallo" en "een goeden dag" zijn wij nog niet gekomen. Daarbij komt dat ik nogal van het juiste gebruik van termen ben en dat houdt dus in dat ik in de juiste zin van het woord geen man heb want wij zijn niet getrouwd. En ja, mijn lief is leuk dat zal ik niet ontkennen maar hoezo verteld de buurvrouw mij dit? Dit alles speelde in luttele seconden in mijn hoofd af waarbij ik haar aankeek en niks zei.

Ik voelde ook dat mijn blik niet bepaald op - hoe zal ik het zeggen - snugger stond. Je zou het ook dommig kijkend kunnen noemen en volgens mij was het heel duidelijk dat ik geen flauw idee had wat zij in hemelsnaam bedoelde of waar zij naartoe wilde. Dus vulde de buurvrouw aan dat hij haar laatst geholpen had met de elektriciteit (ik geloof dat ze elektriciteit zei) en ik voelde dat mijn blik er niet helderder op werd. In mijn hoofd ging het van: "Wist ik dit?", "Had ik dit moeten weten?", "Heeft hij mij dit verteld", "Volgens mij zei hij laatst zoiets of ging dat toch over iets anders?" en haar duimen gingen enthousiast omhoog. En ik moest concluderen dat ik eigenlijk geen flauw idee had waar zij het over had. Verder kon ik op dat moment niks anders verzinnen dan een beetje vreemd te glimlachen naar haar.

"Oh en wat heeft hij mooie krullen! Zijn die echt?" vervolgde zij. En hoewel ik eigenlijk dringend een pakketje moest afleveren bij de post en nog spulletjes moest bezorgen voordat ik mijn jongste spruit op de kamplocatie zou gaan halen had zij mij daar tuk. Ik ging er even rustig voor staan want de krullen van mijn lief zijn geweldig. Ik ben dol op de krullen van mijn lief die zij zo lief vindt. En ik kon beamen dat die krullen echt volledig naturel zijn. En ik vertelde er ook nog even bij dat als ze straks weer iets langer zijn ze nog mooier worden. Dat hij ze laatst had laten afknippen door zijn nichtje die voor kapster aan het leren is en dat zij dat best leuk gedaan had maar dat ik dat echt drie keer niks vond en niet kon wachten totdat ze eindelijk weer op de normale leuk krullende lengte zijn. En ik merkte opeens dat ik mijn dommige niet zo snuggere blik kwijt was en oprecht glimlachend haar aankeek.

Ik verontschuldigde mij en zei dat ik nu echt weg moest maar voordat ik naar de andere kant van de auto liep beaamde ik ook nog even dat mijn lief inderdaad een leuke man is. Dat het niet MIJN man is heb ik maar achterwege gelaten, dat is namelijk echt zo'n typisch "mij-dingetje" en daar wilde ik haar niet mee vermoeien en ach, eigenlijk deed dat er ook niet toe.

Voordat ik instapte riep ze nog dat ook ik mooie krullen heb. En ik moest glimlachen. Aardige dame die buurvrouw van twee deuren verderop al weet ik duvels goed dat het de krullen van mijn lief waren die het hem deden voor haar.

Kleine nood: De man op de foto is niet "de man van de buurvrouw". Ik weet niet zeker of mijn lief het leuk zal vinden als ik een foto van hem gebruik als header dus ik heb maar voor een alternatief gekozen.