De APK door de ogen van een kind ... dat kan best een eyeopener zijn.

De APK door de ogen van een kind ... dat kan best een eyeopener zijn.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Sinds de APK zit mijn jongste zoon iets dwars. En wel het volgende. Dat het verstandig is om je auto regelmatig te laten nakijken is volgens hem best ok. Dat de APK verplicht is begrijpt hij in het kader van de veiligheid ook nog wel maar dan komt het wat hem enorm bezighoudt en dat is de financiering. Wat hem enorm stoort is dat je je auto MOET laten keuren en dan die keuring ook nog ZELF moet betalen.

Als ZE vinden dat het moet dan moeten ZE het ook maar betalen........ "kijk mam dat je voor reparaties zelf moet betalen, okay" maar voor de keuring ansich dat gaat er bij hem maar niet in.

Deze zoon staat hier bij ons in huis bekend als degene die het verstandigst en zorgvuldigst met geld kan omgaan en omgaat. En ik vrees voor zijn toekomst. Ik heb hem nog maar niet verteld hoe vaak dit voorkomt. Dat je verplicht wordt om iets te doen en dan ook verplicht wordt om het zelf te betalen. Ik denk dat als hij dat zou weten hij morgen gaat kijken waar we naartoe kunnen emigreren. Kom niet aan zijn geld!

Ik heb zijn logica eens losgelaten op het dagelijks leven en dan zijn er best veel zaken waar deze constructie op van toepassing is en eigenlijk heeft hij ook ergens wel een punt. Ik weet ook niet zo snel hoe het anders zou moeten of eigenlijk zou kunnen maar wat me wel verbaasd is dat we het allemaal maar als vanzelfsprekend aannemen dat het zo gebeurd.

De wereld door de ogen van een kind ............ kan best een eyeopener zijn.

Meer blogs & verhalen lezen?

Word lidBeoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik snap hem, maar begrijp ook heel goed waarom je zelf voor de kosten opdraait ....
| 14:48 |
Ik kan ook wel redenen verzinnen hoor ........ maar toch.
| 14:54 |
Hij heeft gelijk, je MOET iets maar je moet zelf er maar voor betalen.. mooi geschreven kinder logica I love it!
| 13:36 |
Sinds dit gesprekje kijk ik opeens heel anders naar een heleboel dingen kan ik je vertellen.
| 14:26 |
Kan ik me voorstellen, eye-opener.. ;)
| 14:30 |
Kinderlogica, ik hou ervan!
Maar vind eigenlijk dat hij wel gelijk heeft
| 13:36 |
Dat heb ik dus nu ook hahaha. Had er voorheen niet zo bij stilgestaan maar sinds dat gesprekje met hem .......
| 14:25 |
Ja mooi geschreven
| 17:55 |
dankjewel johan
| 21:43 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen