Maak je eigen clutch

Maak je eigen clutch


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Nu geen doos meer openmaken !!!!!! Kans bestaat namelijk dat ik denk: "hmmm ...... wat zou ik hier nou nog mee kunnen doen" of erger: "Hey, volgens mij kan ik hier wel wat mee!". En dan vervolgens denkt: "Eventjes proberen of dat ook werkt wat ik in mijn hoofd heb". En dan heb je om half 11 nog steeds niet gestreken maar ben je wel een clutch rijker. Had ik al eens verteld dat ik recyclen wel heel erg leuk vind?

Deze clutch is gemaakt van de doos van een VHS band. (Voor de jongere lezers - jeetje nu lijk ik wel heel oud - dat zijn videobanden. Videobanden? Ja, dat waren de voorgangers van de Dvd's. Vraag even aan je ouders of grootouders of ze nog hebben liggen of kijk eens rond in een kringloopwinkel als je hem ook zou willen maken.) Meestal zijn deze doosjes zwart maar ze waren ook wel eens doorzichtig en soms in een kleurtje.


Beschrijving:

Een VHS doosje is omhuld met plastic om de papieren hoes of omslag in gestopt kon worden. Deze heb ik eruit gehaald en vervangen door een eigen afbeelding. In dit geval heb ik een pagina reclame boekje gebruikt, maar mocht je ook een landkaart willen dan kan ook een pagina uit een oude atlas gebruikt worden. Maar je kunt ook een totaal andere afbeelding gebruiken.

Het bolletjesdraad heb ik bevestigd om te voorkomen dat de inhoud eruit valt als je de clutch openmaakt. Hier kan ook lint voor gebruikt worden. Als handvat/hengsel heb ik een goudglanzend koord gebruikt. Maar ook hiervoor kun je gebruiken wat je leuk vind. De knop is van hout en heb ik goud gespoten. Hier kun je ook alles voor gebruiken, deurknoppen, kralen noem maar op. Een clutch heeft vaak een slotje en dat is hier niet nodig omdat een vhs doos aan de binnenkant klemt en daardoor dicht blijft zitten maar zo'n knop geeft de illusie van een slot.
Voor een (communie)feestje heb ik ooit een hele rits gemaakt als goodie bag. De gasten vonden het enig om te krijgen. Je kunt de goodiebag natuurlijk aanpassen aan je eigen thema.

Je ziet, het is niet moeilijk om te maken. Enjoy!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
leuk bedacht en goed idee om te recycelen :-)
| 12:37 |
Dankjewel !!!!!!!
| 15:19 |
ohh zo leuk gedaan :)
| 10:26 |
Thanks, wat een leuke reactie.
| 10:31 |
Heel leuk gedaan!
| 09:46 |
Dankjewel
| 10:04 |
Wat een leuk idee, ik heb nog heel veel videobanden liggen....
| 09:30 |
Oh dan heb ik nog een ideetje voor je. Maak ik voor jou de volgende blog, misschien heb je daar wel wat aan. Dan kun je de videobanden die je niet meer kijkt ook recyclen.
| 10:04 |
Ik ben benieuwd
| 10:09 |
Recycelen is een manier van leven ook
| 09:28 |
Bij mij in elk geval wel. Valt het op?
| 10:03 |
Ik doe dat ook maar met andere materialen bijv. koffiepets maak ik leeg en doe dat bij de groente tuin net ale eierschalen verkruimeld voor de kalk blad groenten en gazo masr daar voor de compostbak
| 10:16 |
Toen ik nog kippen had en een noemenswaardige tuin deed ik dat ook veel meer.
| 10:33 |
Mijn groente tuintje is ook maar 10 vierkante meter .achter thuis
| 10:49 |
Da's een mooie maat.
| 12:18 |
Veel afgehaald ook
| 12:46 |
Mooi gemaakt, ik ben ook helemaal into diy. Ben er ook wt over aan het bloggen.
| 09:15 |
Dan ga ik je volgen. Altijd leuk om inspiratie op te doen. DIY vind ik zo leuk om te doen. Dankjewel voor je compliment.
| 10:02 |
Ben materialen aan het verzamelen voor mijn volgende projectje. Een ander is bijna klaar, maar moet de finishing touch nog doen (moet daarvoor nog wat aankopen). En dan komen ze beide hier ook te staan.
| 10:09 |
Leuk! Ik wacht het af.
| 10:33 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen